Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ultimátní romantickej banger, díky kterýmu jsem si uvědomil, že neumim tančit. Vidět tohle na velkým plátně v komplet narvanym kině plnym holek byl fakt unikátní zážitek, na kterej jen tak nezapomenu.... soundtrack ženiální! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi to úplne nesadlo, ale čo už. Povinná jazda pre divákov nežnejšieho pohlavia. Patrick Swayze a Jennifer Grey sa vo svojich životných úlohách stali miláčikmi ženského publika. Z nízkorozpočtovej romanci sa stal obrovský komerčný hit a dokonca si vybojoval Oscara za najlepšiu pieseň. Vzájomná nevraživosť v súkromí medzi hlavnou dvojicou sa našťastie na plátne neodzrkadlila a Johnny s Baby sa stali jedným z najpopulárnejších párov 80. rokov. Klasika s niekoľkými kultovými scénami sa dočkala nie príliš kvalitného pokračovania. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že i když se mi podařilo celou tu dobu tenhle film nevidět, mám na něj díky všem jeho fanynkám takovou alergii, že větší mám snad jen na Luďka Sobotu. A to je co říct, protože na něj mám alergii jako hrom. Tuhle jsem ho potkal v Tescu, stál u pokladny, starý sešlý, smutřný, unavený, ta jeho kráva na něj syčela a štěkala, zaplať, dělej, hni sebou, Luděk jako trouba čuměl a dělal, platil. Až mi ho na jednu stranu bylo trochu líto. Pravá tvář komika. jaká je asi ta pravá hezouna Šwajze, po kterým šílely všechny, bléé, fujtajksl ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Morris: 1. The Time Of My Life - Bill Medley/Jennifer Warnes [4:50] ,2. Be My Baby - Ronnettes [2:39] ,3. She's Like The Wind - Patrick Swayze [3:52] ,4. Hungry Eyes - Eric Carmen [4:08] ,5. Stay - Maurice Williams/The Zodiacs [1:35] ,6. Yes - Merry Clayton [3:17] ,7. You Don't Own Me - Blow Monkeys [3:01] ,8. Hey Baby - Bruce Channel [2:23] ,9. Overload - Zappacosta [3:41] ,10. Love Is Strange - Mickey & Sylvia [2:54] ,11. Where Are You Tonight - Tom Johnston [4:01] ,12. In The Still Of The Night - The Five Satins [3:06], ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Legendární romantická slaďárna, která nás chlapy sice moc nenadchne, ale za tu úžasnou hudbu si určitě **** zaslouží. ***Věděli jste, že: Scénáristka Eleanor Bergsteinová se při psaní scénáře nechala inspirovat zážitky z dob svého dospívání na počátku 60. let. I ona byla dcerou bohatého židovského lékaře a během léta, které trávila s rodiči v letovisku Catskills, se zamilovala do tanečního instruktora.// Když Bergsteinová obcházela se scénářem Hollywoodská studia, přidávala k němu kazetu s kompilací dobových písniček, aby ilustrovala svou představu o atmosféře budoucího filmu.// Roli Johnnyho měl původně stvárnit Billy Zane. Producenti se však obávali jeho nevalných tanečních zkušeností.// Patrick Swayze sám napsal a nazpíval píseň "She´s Like the Wind".//Swayze málem svou roli odřekl, když se dozvěděl, kdo vyhrál konkurz na jeho partnerku. S Greyovou se výzjemně nesnášeli už od jejich prvního společného snímku "Rudý úsvit" a jejich nevraživost jim vydržela i po celou dobu natáčení "Hříšného tance".//Filmaři museli nečekaně hledat náhradu za původně plánovanou natáčecí lokaci Catskills, protože tam v té době žili už jen samí důchodci.//"Hříšný tanec" se odehrává během letních prázdnin. Filmaři ovšem natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno; tam, kde listy už začínali padat, je dokonce lepili zpátky na větve.*** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Severoamerické tržby byly 64,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 214,6 mil. (NIRO)
  • Ačkoli Jennifer Grey zdaleka netančila před kamerou poprvé, Patrick Swayze později tvrdil, že scény, v nichž Johnny učí Baby tančit základní taneční kroky, vůbec nebyly hrané; musel prý Jennifer učit doopravdy. (Bauer)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama