Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Úvodní černobílá taneční scéna s písničkou Be my baby, přes kterou jdou růžové titulky, je na filmu to nejlepší, kolikrát si pustím jen ji, fakt má "dráp". Příběh o Johnnym, který se "včera živil rohlíkama a dneska mu ženský strkaj do kapes diamanty"(ale na doktora nemá), a Baby, která mu "zachránila zadek" svou proměnou dřeva v tanečnici, skřípe v podstatě od začátku do konce, ale mám ráda tu hudbu (jednu z písní a ne špatnou spáchal sám Patrick) i tanec, zvlášť "hříšný" v brlohu personálu (a ještě zvlášť ten Cynthie Rhodes), a přes bláboly jako "bojím se, že vyjdu z této místnosti a už nikdy nepocítím to, co cítím, když jsem s tebou" se s úsměvem nejen že přenesu, ale dopředu se na ně těším. Není to za kvalitu filmu, spíš za pocit, který se léty a opětovnou schopností zabrnkat na srdeční svalovinu jen násobí, a za to, že pohádky jsou fajn. Občas určitě. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka. A tato dvě slova dvakrát podtržené. Totální hovnovina, která se může líbit pouze slečnám a teploušům, kteří jako jediní mají právo najít si v tomto nesmyslu nějaké zalíbení, protože oni jsou jinak smýšlející tvorové. Pokud se neřadíte ani do jedné skupiny a přesto se vám tenhle výplod chorého a neuznávaného režiséra líbí, tak potom byste měli zvážit návštěvu nějakého uznávaného psychologa, který by vám pomohl odhalit vaše skryté odchylky od normálu. Nevzpomínám si, že bych tuhlu blbost někdy viděl celou v jednom kuse. Vždy tak 5 až 10 minut. Při delším sledování bych si asi způsobil nějakou disfunkci některé části mozku a za to mi to nestojí. Pokud vás někdo požádá vidět tuhle kokotinu celou s ní/ním ( zvolte si podle orientace), tak si rychle najdětě supervýmluvu a prchejte. A protože jsem hrozně hodný a mám pro vás pochopení, tak zde přikládám seznam těch nejpoužívanějších výmluv, které je potřeba střídat. Vymyslet další je otázka pouze vaší fantazie.: 1)Bolí mě ruka/hlava/noha/břicho/záda/zub/zuby jdu tedy spát. 2)Jsem unavený. Jdu spát. 3)Brzy ráno vstávám. **Rozhodně tyto výmluvy nezaměňte s frázemi jako jsou: ,,Jdu na pivo!" nebo ,,Chci se dívat na fotbal/hokej/baseball/tenis/basketbal/porno/rugby/NFL/další oblíbené EXISTUJÍCÍ sporty." Mohlo by to nadělat problémy. Myslím, že se z mého komentáře dá vycítit můj postoj k této zmrdovince a není tedy potřeba se více rozepisovat. TOTÁLNÍ ODPAD. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že i když se mi podařilo celou tu dobu tenhle film nevidět, mám na něj díky všem jeho fanynkám takovou alergii, že větší mám snad jen na Luďka Sobotu. A to je co říct, protože na něj mám alergii jako hrom. Tuhle jsem ho potkal v Tescu, stál u pokladny, starý sešlý, smutřný, unavený, ta jeho kráva na něj syčela a štěkala, zaplať, dělej, hni sebou, Luděk jako trouba čuměl a dělal, platil. Až mi ho na jednu stranu bylo trochu líto. Pravá tvář komika. jaká je asi ta pravá hezouna Šwajze, po kterým šílely všechny, bléé, fujtajksl ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pamatujte si, že na parketě je pánem on, ale mimo parket už ne." Já jsem tedy skvělý tanečník a jsem to ochoten dokázat jakékoli sličné dámě, která má dolní končetiny pojištěné proti pošlapání medvědem. A jelikož nechci být tvrdý ke konkurenci, tak uznávám, že Johnny to zelí šlapal taky celkem solidně. A pokud by to někoho zajímalo, tak mé hodnocení je odrazem toho, že jsem do tohoto filmu investoval nemalé peníze, když jsem kvůli němu tři dny po sobě se třemi různými partnerkami netrefil do školy - 3x6x2=36 Kčs. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, Hříšný tanec, je film, který nezná málokdo, jenže já na něj koukám až tak pozdě. Možná mě to předtím ničím nezaujalo, jenže fakt je, že hudba v něm je opravdu výbornám dobře se poslouchá a v rádiích se hraje i dnes s takovým úspěchem, stejně jako tento film. Příjemně se na to kouká a rychle to utíká. Patrick Swayze si zde založil na své životní roli a já s tím naprosto souhlasím. Jedíná věc mě ale rozčílit dokázala. Všechny ty americký holky vypadali, jako kdyby měli bulímii, nemůžu si pomoct. Přesto se na to dalo hezky koukat, i když hodně, opravdu hodně tomu dodala právě samotná muzika, kterou budu slýchávat stále dál a dál, a jen tak se jí nezbavím. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Scény v jazere sa nakrúcali v októbri, a preto mali hlavní hrdinovia dokonca od zimy modré pery. Situáciu ešte viac zhoršovalo to, že scénu museli opakovať stále dookola.
    (Raccoon.city)
  • Velkým tématem byl vzájemný vztah Patrick Swayze (Johnny) – Jennifer Grey (Baby). Během práce na předchozím Rudém úsvitu (1984) se neměli v oblibě, ale hrany se patrně časem obrousily, protože jejich testovací taneční scény měly podle svědků „dechberoucí chemii“. Počáteční porozumění se však brzy vytratilo, proto producent a režisér iniciovali schůzku, kde hercům promítli testovací scény a přinutili je obnovit vzájemný respekt a původní nadšení. (kenny.h)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama