Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kate se rozhodne, že půjde za svým hereckým idolem, jen aby ho mohla uvidět. Protože se jí nepodařilo sehnat si taxi, vydá se na nejbližší stanici metra. Za pár minut jí jede poslední spoj. Protože je podnapilá, na chvíli usne, když se probudí zjistí, že jí vlak dávno ujel. Hledá východ, ale všechno je zamčené. V metru se však začnou dít divné věci a Kate má pocit, že ji něco sleduje a boj o život začíná. Zajímavý horor by si zasloužil propracovanější režii, ale drsnými momenty a napětím a hlavně talentovanou Frankou Potente se v něm nešetří. 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, celkem dost povrchní horor. Prostředí špinavého metra je sice fajn, stejně tak ten retardovanej degen, ale co citelně chybí je atmosféra a taky aspoň náznak nějakého hlubšího příběhu (kde se tam ten maník vzal, proč vraždí atd.), o nelogičnostech v jednání postav a taky pocitu, že jsem toto všechno už několikrát viděl (a lépe) ani nemluvě. Slabé tři (či spíše dvě a půl) hvězdičky a to hlavně díky slabosti k France Potente. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No tak to sa budem dlho rozhodovať, či ísť niekedy metrom. Hustá atmoška, divák vie, že ženská musí vydržať do rána a prežiť, to je jasné. Slušné ľakačky, film má rýchly spád, bez zbytočných psychologických vykreslení vraha, naznačené je aj prečo zabíja. Kvalitný film za málo peněz, slušné scény, vraha je pekne vidno, nieje to nejaký skrytý záhaďák, ale pekne znetvorená beštia, kde len pri pohľade na ňu nabiehajú zimomriavky. Dávam 70%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zábavné a oddechové béčko jak má být, příjemně lobotomizované, krvavé, s několika nechutnostmi a s jedním z nejlepších mutantů filmové historie (myslím, že kdybych ho viděl někdy v pěti v šesti, byl bych z něho vysraný ještě víc, než ze starýho Bruny ve Studni). A kdyby v hlavní roli hrála nějaká jiná dáma než nesympatická potentní Franka, byl bych ještě mnohem uspokojenější. Nadchl mě už skvělý prolog se dvěma týpky od londýnských kanálníků - netušil jsem, že hovna ve stokách pod China Townem smrdí výrazně jinak, než třeba pod Soho. Kdoví, co tam ti Číňani vlastně žerou za svinstvo, že jo... Vrcholná je ovšem scéna operace na mutantím operačním sále... nebo vlastně spíš v operační kobce. No a nemusím snad zdůrazňovat, že kdybyste už někdy měli mutanta na zemi, nezdrhejte dřív, než ho spolehlivě dorazíte! Umlaťte toho šmejda čímkoliv co máte po ruce, nebo mu aspoň narvěte prsty do vočí! Ti pitomci ve filmech snad tohle nikdy nepochopí... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podzemní naháněčka. Atmosféra ujde a některé momenty se mi velmi líbily. Svoje udělaly i prostory londýnského metra, kde se film natáčel a kde jsem také nedávno byl, takže známá místa mě hodně potěšila. Průměrný horor, který sice chvílemi zaskřípe, ale dá se říct, že nenudí. Podzemní prostředí má svou atmosféru. 55% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama