Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vedle Kickboxera můj druhý nejoblíbenější film s Van Dammem. Skvělé souboje, včetně posledního, dobrý příběh, hudba. Není nějak co dodat. Kdyby byla ve filmu ještě nějaká scéna navíc, něco co by chybělo k dokonalosti, dal bych 100%, ale Kickboxer je o trochu lepší. Na tenhle film se dá téžkoukat skoro pořád. Takže hodnotím : 97% = ***** ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mal som tu hviezdičky štyri, ale to som vtedy naposledy videl asi ako 10ročný. Je to klasika, ale na už tento vek môj príliš naivná a prehnaná. Každý moment pohľadu kamery na Van Dammea je využitý na predvádzanie jeho napnutých svalov. A záverečný boj je dopredu predvídateľne hollywoodsky. Najprv Dux vyhráva, potom už je na pokraji prehry, no spomenie si na svoj tréning a zázračne všetko vybojuje. Paráda! A tie spomalené zábery ma tiež dostali, aspoň keby nebolo tak prehnane vidno, že všetky údery skončia tak 10cm od tela. 60%. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Až na těch pár směšných soubojů je to překvapivě celkem povedený film. Samozřejmě tu určitou roli též hraje nostalgie, na podobných snímcích jsem delší dobu ulítával, přesto však Krvavý sport považuji v rámci žánru za nadprůměrný. Sice již působí ošuňtělým dojmem, přesto však má čím zaujmout, minimálně výrazy Bola Yeunga stále stojí za pozornost. [TOP 19/12 48%] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film som za detskych cias prilis rad nemal. Ovela viac sa mi pacil Kickboxer. A uz viem preco. Bitiek je v Krvavom sporte ovela viac, ale tento film postrada akukolvek dramaticku zapletku. Parta bojovnikov sa stretne v Hongkongu, aby si chlapci trochu zablbli a porovnali si koho cierny pas je najciernejsi. Ziadna dalsia podzapletka, ktora by tomu dodala grady tu nie je. Ziadna pomsta, ziadny boj z donutenia, ziadny boj za prachy, aby zaplatil matke, otcovi a detom operaciu, nic. Len si porovnat dlzku penisov a hybaj domov. Preto na mna ten film pôsobi dost monotonne a prázdne. Ale je tu aspon dost bitiek o ktore nam milovnikom arenoviek ide v prvom rade. V tomto smere to v dobe vzniku bola pecka a aj dnes je to stale pozeratelne. Choreografia je dost pestra. Miestami jej chyba dynamika, ale na druhej strane je dokonale prehladna a mate cas si vychutnat vsetky chvaty. Van Damme tu ma dokonca bitku s jednym kickboxerom, ktora strci cele finale Kickboxera do vrecka. A aj ten flashbackovy trening je ovela lepsi a tentokrat za nieco stoji. Plnohodnotne postavy tu ani nie su. Skôr len take figurky. Van Damme je ten sympatak, ktory v dokonalej forme predvadza otocky a roznožky na x spôsobov. Bolo Yeung ma dokonaly xicht na zaporaka a tak si prakticky vystaci bez dialogov a akonahle zacne natriasat svoje namakane kozy, tak si hned ziska respekt. Donald Gibb je celkom vtipna figurka, ale v bitkach je trapak. Romanticka zapletka je rovnako zbytocna ako postava, ktoru hra Leah Ayres. Ta radsej ani neukazala kozy. Dobre vedela, ze na Bola nema. A este sa tu obcas mihne mlady Whitaker s nejakym dedulom a akoze nahanaju Van Damma a akoze je to vtipne. No, radsej som to pretacal. Vysledkom je dejovo prazdna arenovka, ktora vôbec negraduje, ale vzhladom na dobu vzniku ma slusne bitky. Davam tomu pohodovych 6/10. P.S. Po tomto filme som si pustil finale Undisputed 3 a to je teda ina liga, co liga to je uplne iny sport. Jak keby som porovnaval nejaky stary nemy ciernobiely film s blockbusterom za 200 mega. Pri Krvavom sporte som si hovoril aky to je roztomily film. Pri Undisputed 3 som mal sanku dole a zdvihol som ju v momente, ked som nahlas zacal skandovat Boyka, Boyka, Boyka. A to som si pustil len finale. Holt aj v arenovkach nastal obrovsky pokrok. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog : 1. Steal the Night - Michael Bishop ,2. Kumite ,3. Captain ,4. Flashback Montage ,5. In Hong Kong ,6. The Walled City ,7. Dim Mak ,8. Police ,9. First Day Montage ,10. Fight to Survive - Stan Bush ,11. Morning After ,12. Second Day ,13. Samoan Balls ,14. Jackson Falls ,15. On My Own Alone - Stan Bush ,16. Here for the Final?/Inspector, No! ,17. Paco vs. Dux ,18. Chong Li Kills ,19. Preparation ,20. Finals/Powder/Triumph ,21. Fight to Survive (End Title) ,22. Steal the Night ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu... (Flipnic)
  • V úvodu filmu Frank (Jean-Claude Van Damme) vzpomíná na náročný trenink, který absolvoval a ve kterém mu v jeho závěru mistr předával rodinný meč. Když mu Senzo Tanaka (Roy Chiao) meč předává, podává mu ho tím stylem, že je meč opřený o mistrovo rameno. Poté Frank stiskne rukojeť, aniž by se meč nějak hnul, avšak v následujícím záběru meč o mistrovo rameno opřený není. (Armin82)
  • Suan Paderes (Michel Qissi) sleduje turnaj kumité v hledišti vedle pultu porotců v modrém županu. Chong Li (Bolo Yeung) mu ve vzájemném souboji zlomí nohu a Paderesovi vyhřezne kost. V záběrech dalších zápasů je ale opět Paderes sedí na stejném místě bez zranění. (lundgren86)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama