Reklama

Reklama

Korporace

(neoficiální název)
Trailer

Třídílný cyklus The Corporation přichází právě včas, aby si posvítil na podivuhodnou historii, vnitřní mechanismy, kontroverzní dopady i možnou budoucnost velkých korporací. Na základě ohromujících případových studií a pravdivých výpovědí odhaluje skryté rozpory a vlivy v zákulisí korporátních i antikorporátních dramat. V rámci provokativní, avšak potřebné analýzy světového obchodu se ptá: jak dopadnou lidé, životní prostředí, demokracie a naše planeta jako taková, dáme-li nesmírnou moc instituci, která je ve své struktuře amorální, a jejíž hlavním cílem je vytvářet zisk akcionářů? Lze korporace z jejich patologické honby za ziskem za každou cenu nějak vyléčit? Nebo nezbývá než doufat, že se nám alespoň podaří omezit jejich vliv? (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Huge and Massive. Tahle slova mě jako první napadají ucelováním si tohoto monstrózního dokumentu. Slušně zvládá měnit tempo (např. barvité vyprávění dvou novinářů Foxu vypadá skoro jako z Muže na laně), mluví srozumitelně i zároveň v dostatečně širokých souvislostech a hlavně sympaticky dává prostor širokému spektru názorů, ať už aktvistů, novinářů, ředitelů, filozofů či profesorů. Už jenom kratičký segment k dětskému marketingu říká více než celý pseudodokument Consuming Kids k této problematice. Nudil jsem se při té přepálené stopáži minimálně. 70 % ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tomto dokumente je desivé to, že za 10 rokov sa skoro nič nezmenilo a záverečné posolstvo, že s tým možno ľudia začnú niečo robiť sa rozbilo na propagande reklamy, propagande masmédií, lenivosti, stádovitosti a zavrhovaní rozumu pred ziskom. Film je veľmi komplexný, postupne popisuje problémy, príznaky, robí kompletný rozbor produktu kapitalizmu, ktorý považujem za rovnako obludný ako iné "izmy". Dokument nie je jednostranný, podáva široký rozbor veľmi rozumne s mnohými uznávanými osobnosťami, s kritizovanými kritikmi tohto systému i so zástupcami samotného problému. Škoda, že takýchto dokumentov nie je viac, že ľudia stále spia, rozhodne by ste toto mali vidieť. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Príbeh zrodu nadnárodných korporácií, ktoré povýšili hodnotu peňazí nad hodnotu života, ľudské práva a životné prostredie podriadili potrebám obchodu, a svojim spôsobom prevzali moc nad najvyššími predstaviteľmi krajín, od Hitlera po Busha. Prostredníctvom vyjadrení dôležitých osobností ako Noam Chomsky, Vandana Shiva, Naomi Klein a Howard Zinn môžeme jasne badať, že terče dnešných ideologických a aktivistických prúdov, akými sú antikapitalistické hnutie, anti-NWO hnutie a environmentálne hnutie, sú také isté, mali by ísť ruka v ruke. Zdola aj zhora, zľava aj z... zo stredu, inak sa s ohromnou ničivou silou týchto korporácií nikdy nepohne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O zdieraní ľudí z tretieho sveta, ktorí pre nás šijú fajnové tričká Nike, za ktoré tu aj tak platíme nekresťanské peniaze. Človek sa dozvie mnoho zaujímavých informácií z histórie, dôvody vzniku nápoja "Fanta" či celkovej snahe korporácií, ktoré doslova jebú na ľudí, na ich potreby, na zdravie, či život ako taký, len aby nahonobili čo najväčší zisk. Je naozaj smutné, že od natočenia tohto snímku ubehlo 13 rokov, no nič sa nezmenilo. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

V celku komplexní "obvinění" velkých korporací ze všemožných nekalostí. A že jich je! Nejvíce mě asi překvapila právě komplexnost a skryté souvislosti v této problematice. Kdy je film dělen do několika kapitol a v každé z nich vidíme důsledky bezcitného chování nadnárodních firem na určitou část našich životů. Ať jde o znečišťování přírody, vykořisťování chudých, manipulace s lidmi a mnohé další. O těchto problémech se samozřejmě dovídáme denně, ale spíše jen útžkovitě, jednotlivě. Zde je vše pěkně zabalené do jednoho velkého celku. O objektivitě můžeme samozřejmě polemizovat, ale i tak je Corporation působivým dokumentem. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímka The Corporation zozbierala mnoho ocenení, najmä za najlepší dokumentárny film. (Marek1991)

Reklama

Reklama