Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jsou celkem dva druhy příšerek. Jedny přišly v roce 1984 a další v roce 1986. Ti z roku 1984 si říkají Gremlins a ti druzí z roku 1986 si říkají Critters. Pro mě za mě, ať si řikaj jak chtějí, ale pro mě je to na jedno brdo. Příšerky se samozřejmě liší v několika věcech (jedni se dotknout vody a množí se, druzí vystřelují jedovaté bodáky). I když Gremlins byli ve své době hit, tak já věřím, že i kopírující Critters museli být velkým hitem. Zatímco Gremlins byli takovou pohádkou pro dospělé. Působili na mě spíše jako komedie. A Critters jsou docela i strašidelní a především ukazují slušnou dávku krve, což k tomu druhu filmu pásne. Takže pro mě jsou Critters o něco málo lepší než Gremlins. Stopáž filmu je také dobrá. Hodina a dvacet minut, bez hluchých míst. Stále se něco děje. Příjemně to uteklo. Třešničkou na dortu pro mě byl malý a skvěle hrající Scott Grimes (Malarkey z Band of Brothers). S chutí jdu na druhý díl. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Málo mrtvých, málo critters, málo krve, málo zábavy, což je vzhledem k náplni a žánru přímo zločin a tím bohužel výčet záporů nekončí. Nepochopil jsem proč tu zas musela figurovat idylická rodinka, která ukáže, že její nejmladší člen je nakonec ze všech nejchytřejší, nejstatečnější, zkrátka hrdina číslo jedna. Z podobných afér se mi spolehlivě zvedá žaludek. Takže si nakonec musím po projekci klást otázku. Tohle měl být ten vyhlášený horor s chlupatými potvůrkami? ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už tento film nemá takú silu, akú mal pred rokmi, ale ešte je to stále riadna zábava, v tom je dobrý. Hlaškujúci ľudia, hláškujúci Ježkovia, hláškujúci vesmírni šerifovia. Niektoré triky boli podarené, iné zas ani nie. Tento film je dobrý kvôli silnej nadsádzke a irónia tu tiež sem-tam prebehla. V tomto filme sa logika hľadá ťažko a postavy sa tiež nechovali najinteligentnejšie a veta "nerob paniku a mysli s rozvahou " nepoznali, ale zas ja na ich mieste by som asi nebol iný. Preto to filmu nevyčítam, len konštatujem. Koncepčne je tento film klasika- normálna Americká rodina vs. monštrá, či ľudské alebo tie z vesmíru, to už je jedno. A tá rodina aj keď je na pokraji psychického či fizického kolapsu, ale nájdu ešte poslednú silu na útok,aby som bol presný, pošleme mladého prieskumníka, najlepšie z rodiny a on niečo vymyslí, olá podarilo sa aj keď s malými stratami, ale hlavne, že sme spolu a tie malé kundy nenažraté nás už neotravujú. V tej dobe to ešte fungovalo ale v tejto dobe, to je už, len úsmevné. Ale aj tak bavil som sa. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač je s těmi zubatými potvorami občas i sranda, film je naprostá tragédie až na samé hranici brakového kultu (o čemž zřejmě svědčí i zdejší hodnocení). Debilní postavy, ultratragické herecké výkony, tomu všemu odpovídající dialogy. Prostě nudný ultrahnus, kterému dávám 0,5* jen a pouze za crittersí humor a ten osmdesátkový opar. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký horůrek poloviny 80. let podle klasické formulky "mimozemská invaze na americký venkov" a la SLIZ, s cool potvůrkami (a cool vesmírnými lovci - to byl velmi dobrý nápad), které nezapřou inspiraci staršími GREMLINS. Na jedné straně plytká a klišovitá story a infantilní vtípky, na straně druhé dobré masky a efekty a samozřejmě nostalgie, dneska je už ale tenhle někdejší kultovní videohit prakticky k nekoukání. Celovečerní debut komediálního řemeslníka Stephena Hereka. Ve vedlejší roličce mladý Billy Zane. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Film je voľne založený na skutočnom prípade nazvaným Kelly-Hopkinsville, ku ktorému došlo  21. augusta 1955 na farme rodiny Suttonovcov. (Raccoon.city)
  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)
  • Helen Brown (Dee Wallace) pustí tanier na zem, ktorý sa následne rozbije, a uteká k oknu. Keď sa vráti, črepy sú už na pulte. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama