Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Terry Munroeová je svobodná matka, která hledá dárek pro svého šéfa a navštíví počítačový obchod, kde jí jeden zaměstnanec předvede scanner, který může transformovat informace jejího adresáře do softwarového programu. Terry netuší, že zaměstnanec je Karl Hochman, proslavený v médiích jako člověk, který ukradl adresáře lidí a zavraždil nejen všechny na seznamu ale i jejich majitele. Terry omylem zapomene adresář v obchodě a Karl jí ho chce doručit osobně domů. Na cestě však havaruje a musí být odvezený okamžitě do nemocnice. Tu při ozařovaní se promění v sérii elektrických impulzů, které mohou putovat jako počítačové kódy z jednoho systému do druhého. Terry a její syn Josh si jednoho dne uvědomí, že jsou ve smrtelném nebezpečí, když se Karl objeví v Joshově virtuální počítačové hře. Jen Bram Walker, skvělý počítačový technik umí izolovat a odstranit Karlův virus, ještě před tím než začne zabíjet své oběti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako by som reagoval v dnešnej dobe, keby som to mohol pozrieť, ale pred 8 rokmi ma to vydesilo, zvlášť keď som si predstavil toho hajzla, ktorý zabíja cez počítač. Efekty aj keď boli za lacný peniaz, niektoré scénky ušli, zvlášť tá stou mikrovlnkou. Pämatám si, že to raz alebo dvakrát dávali na markíze, ale nemohol som to vtedy pozerať, pretože som bol týždeň v nemocnici, a tam nemôžem pozerať hocikedy, tak teraz len čakám kedy to dajú na markíze. Z nostalgie dávam 40 percent. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kiežby každé dnešné béčko, céčko, vyzeralo ako tento film. So scenárom sa nekakajme, herecké výkony sú presne presné, a to čo dáva tomuto zabudnutému KINOfilmu punc lepšieho zážitku, je 90tková atmosféra a to, že computre ešte neboli v každej domácnosti a čo dodať, neboli v každom prístroji namotanom na človeku. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rachel Talalay nepatří zrovna mezi oblíbené režisérky, protože jí většina lidí označuje za „prznitelku“ kultovní hororové série (Freddy's Dead: The Final Nightmare), tudíž i tento film byl ze všech směrů odstřelován, co to jen šlo. Osobně si však nemyslím, že by to byl žánrový odpad. Samozřejmě že nejde o žádný klenot, ale zápletka v sobě skrývá jistou dávku originality a najde se zde i několik scén, které určitě stojí za zhlédnutí. Budu se jen opakovat, ale tento film je skutečně do jisté míry varováním: že počítače jsou velkou hrozbou pro tento svět – zvláště z hlediska všemožných hackerů, získávání osobních dat bez vašeho vědomí a virů. Přestože film neoplýval velkým rozpočtem a některé triky vypadají strašně, tak se tu dá narazit i na několik docela povedených scén (úmrtí), kvůli kterým si Ghost in the Machine prostě odpadní hodnocení nezaslouží. Je mi jasné, že v dnešní době se už zde použitým trikům asi každý druhý zasměje, ale i tak tu je možno v určitých situacích vycítit jistou dávku slušně vybudované atmosféry. Je asi všem jasné, že se u sledování filmu neposerete strachy, ale já se popravdě ani moc nenudil. Nepříliš velká zkušenost režisérky však zapříčinila, že vytvořené napětí se jí prostě nedařilo udržet moc dlouho. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Největší chyba byla čekat film stejné nebo alespoň podobné kvality jako o rok dříve natočený Trávníkář s Brosnanem v hlavní roli. Vražedný computer klame tělem a ze své nabízené zábavy, vypadne jen nudná blbina, co potěší snad jen nejskalnější fanoušky počítačové problematiky. Jenže i po stránce tecnické to jde s tímhle kouskem strmě z kopce. Na rok 1993 skutečně velká bída. A na rozpočet bych všechnu vinu nesvaloval, protože filmy z téhož roku nebo i starší, si s přehledem strčí vraždící computer do kapsy. Slabota. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Já jsem věděl ,že Karen odněkud znám, jen jsem si nemohl vzpomenout odkuď. Tady jí to poměrně slušelo. Ajťák se stane součástí pc a začne vraždit, celkem zajímavé. Zvlášt ten chlápek co si ohřívá v mikrovlnce jídlo a ta pohledná kočka co hlídá dítě dopadnou velice pěkně. Slušný béčko, škoda ,že není k mání dabing. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama