Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem Poeovec. Nezatracuji ho, uznávám jeho přínos žánru, ale zrovna dvakrát mě nebere a abych pravdu řekl, mnohé filmové adaptace mě baví mnohem více než jeho dílo samotné. A v případě tohohle filmu je to tak na půl. Výprava, masky, triky a samozřejmě Vincent Price jsou parádní. První povídka trošku vyšumí do prázdna, ve druhé povídce mi prostě nesedělo spojení Černého kocoura a Sudu vína amontiladského do jednoho příběhu. Třetí povídka z toho vychází nejlépe. Napínavá, atmosférická, horrorová. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

3 filmové poviedky podľa klasika žánru Poea s Vincentom Priceom v hlavnej trojúlohe. Kostýmy, atmosféra a celkové výtvarno ctia ducha literárnej predlohy. Niekoľko špecifických žartíkov (hra s hlavou, opilecké hlasy a halucinácie, súťaž v degustácii, duch mŕtvej matky) navádza k rozpoznaniu režisérskeho rukopisu. Nadštandart nehrajúci sa na ohromné veľdielo, ktorý spoľahlivo pobaví a miestami príjemne mrazivo pošteklí. Ach a aby som nezabudol: Fortunato: "Pro lásku boží, Montresore !" Montresor: "Ano, pro lásku boží !" ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

První povídka byla opravdu pěkně nudná, rozplizlá a nezajímavá, přestože Vincent Price je herec vskutku fascinující a neskutečně zábavný na sledování - vzezření, gesta, mluva. Dávám tak 50%, nebyl to ani horor, ani sranda, prostě takový prd. Druhá povídka taky nebyla horor, ale vtipná byla dost. Dávám 85%, Price+Lorre jsou skvěle fungující dvojka protikladů. Třetí povídka dobrá, hlavně díky Basilu Rathbonovi a jeho démonickému obličeji á la smrťáček. Dávám 70%, 5% za tu hromádku zelenýho slizu. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

První povídka je slabá, dívka, která se po 26 letech vrací k svému otci. Ponurý zámek a Vincent Price, ale nic víc. *** To druhá povídka je jasně nejlepší. Peter Lorre zde hraje alkoholika, jemuž díky jedné ochutnávce vína začal chodit za manželkou Vincent Price. Lorre je zde skutečně kouzelný a exceluje. Jasných a neoddiskutovatelných ***** Poslední povídka je tak někde uprostřed. O muži, který se nechá zhypnotizovat "v okamžiku smrti". Solidní **** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když v první scéně dorazí hlavní postava skrz chuchvalce mlhy do starého hradního sídla, které se tyčí na skále nad mořem, a v jeho útrobách narazí na excentrického Vincenta Price, otevřel jsem šampaňské a zajásal nad tou nevídanou originalitou. Jako opravdu, Cormanovsko-Poeovská spolupráce jako přes kopírák, ale zas až tak mi to nevadí, protože něco do sebe tyhle ingrediance mají. Škoda, že první povídka ničím zajímavým nepřekvapí, protože atmosféricky se jedná o vysoký nadstandard. Druhá povídka je pak taková mírně černohumorná, ne příliš hororová, ale stoprocentně zábavná. Třetí povídka přes noc vyšuměla. 7/10 Horror movie of the Year ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Fortunada založil Vincent Price na herci Ernie Kovacsovi a jeho postavě Percy Dovetonsilsovi. (liquido26)
  • Segment Černá kočka je inspirován dvěma Poeovými povídkami - Černou kočkou a Sudem vína Amontilladského. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno