Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Brilantně natočená kostýmní komedie podle jednoho z pro existenci správného mladého muže zcela zásadních děl:) Výrazová dokonalost Ruperta Everetta spojená s úchvatnými morálními rozpaky Cate Blanchett a ďábelskými intrikami Julianne Mooreové převádí navýsost zdařilým způsobem z papíru na stříbrné plátno více či méně sarkastický humor a společenskou satiru, jež byly na Wildeovi tak obdivovány i zatracovány. Ideální komedie, jejímž největším moudrem je, že žádný manžel není ideální. A ta pátá hvězdička je v mém případě za Minnie Driver, od které bych po Povodni a Willu Huntingovi tak roztomilý komediální výkon ani v nejmenším nečekal. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, Julianne Moore byla se svými rudými vlasy a rty dokonale chladnokrevná a ďábelská manipulátorka, jejím přesným opakem byla bledá a seriózní Cate Blanchett. A trojci osudových žen doplnila roztomilá a chytrá Minnie Driver. Stejně tak úžasně jsou obsazeny i mužské role. A Wildeovi hlášky umí prodat všichni z nich, navíc jim to v kostýmech konce 19. století ohromě sluší. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Hvězdně obsazený film s kvalitní kostýmní výpravou podle divadelní hry Oscara Wildea. Z dialogů je původ této komedie hodně cítit, ale komu tento styl nevadí a má rád konverzační filmy, tak se může dobře pobavit. Já si to docela užil a Julianne Moore v netradiční záporňácké roli překvapila, přesto nedokážu dát ve výsledku víc než průměrnou známku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

BEZHLAVY 

všechny recenze uživatele

přesvědčil mne jen Everett Rupert se svým anglickým humorem, to bylo fajn, i výprava a kostýmy byly oki, má milovaná Cate taky docela ušla, ale vůbec mi tam neseděl Jeremy Northam, kterého pořád vidím jako oslizlého agenta v Síti...celkově tento kousek nezanechal ve mne nějaké nezapomenutelné zážitky, proto dávám jen tři kusy... ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Spíše nadprůměrnou adaptaci dělá z tohoto filmu umění členů ensemblu. Oproti české televizní verzi jsem se mnohem méně bavil, snímek je možná až příliš oděn do filmového roucha, přičemž předloha se (jako obvykle u divadla) soustředí na dialogy a kouzlo situace, které je hodně oslabeno bohatými interiéry. Tato verze má své přednosti, nicméně spád bych mezi ně nezařadil, celkové ladění mi připadalo příliš melancholické a moralistní. Výborný Everett, také Blanchett, Moore slabší. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama