Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"V sezóně mluvím vážně jen první úterý v měsíci. Od 12ti do tří." :) Předloha je vynikající, pětice hlavních postav brilantně vybrána a Rupert Everett je podle mého názoru specialista na typy těchto postav a konkrétně i tohoto prostředí. Minnie Driver je roztomilá a Jeremy Northam se podle mě narodil přímo pro ztvárnění elegantních a galantních mužů, kteří budou své choti do konce života vykat :D :D Spolu s Jak je míti důležité míti Filipa (opět s Rupertem Evertem) - je tento film jednou z nejlepších adaptací od Oscara Wildea. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně bohužel slabší adaptace Wilda než třeba Vějíř lady Windermerové nebo Jak je důležité míti Filipa. Snad dílu neprospěla větší politizace, snad mi nesedlo obsazení, nevím, na koho nebo co jmenovitě bych vinu shodila, ale ač mám tyhle okostýmované konverzačky ráda, Oliver Parker si mě nezískal... (Co si mě ale získalo, to byly šaty Cate Blanchett - nádhera!) ()

Reklama

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Vyprava, kamera palec hore. Nevim proc, ale kdyz se amici daji dohromady s britama, typish English je potom nejak poamerictena a chybi ji nonchalant. Na druhou stranu se tak nejak vyvazuje sviznou konverzaci.Skoda zase tech vychrtlin - v te dobe krev a mliko byla krasa, ne couhajici kosti, stejne hloupoucky jak davat piratum bily zuby. Cekam, kdy si toho nekdo vsimne. ()

Austen 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde a jeho glosy říznuté zromantizovanou adaptací. Kdo by se nesmiloval nad zkroušeným Robertem Chilternem. V málokteré adaptaci mi to osladili tak skvělým obsazením. Svižné, romantické, břitké, chci na to jít do divadla. Kam na to ten Wilde chodil? Duely mezi Everettem a Julianne Moore a Everettem a Blanchettovaou a Driverovou a vůbec všemi. Vím, že to je divadelní hra, ale opravdu umění konverzovat tak upadlo?...................................................... - ty vole, to neřeš. Ach jo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Brilantně natočená kostýmní komedie podle jednoho z pro existenci správného mladého muže zcela zásadních děl:) Výrazová dokonalost Ruperta Everetta spojená s úchvatnými morálními rozpaky Cate Blanchett a ďábelskými intrikami Julianne Mooreové převádí navýsost zdařilým způsobem z papíru na stříbrné plátno více či méně sarkastický humor a společenskou satiru, jež byly na Wildeovi tak obdivovány i zatracovány. Ideální komedie, jejímž největším moudrem je, že žádný manžel není ideální. A ta pátá hvězdička je v mém případě za Minnie Driver, od které bych po Povodni a Willu Huntingovi tak roztomilý komediální výkon ani v nejmenším nečekal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama