Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděla Kostku. Fakt hodně na mě zapůsobila a líbila se mi. O Kostce 0 jsem slyšela, že to není tak dobré. Teď tady navíc čtu názory, že Saw je lepší. No musím jim dát za pravdu. Ono sice horory takového druhu nepatří mezi elitu filmů (u mě), ale na tohle se i tak dalo dívat. Ano, není to tak propracované, není to jednička, všechno už tu bylo a spíš to někdy vyznívá jako nadstavovaná kaše, ale moc jsem se nenudila, spíš někdy přivírala oči, protože některé scény byly fakt hnusné. A asi to, že jsem původní Kostku viděla už dávno, má za následek, že tenhle film budu i přese všechno hodnotit jako tříhvězdičkový. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

AAAAAAAAa jednička byla koulervoucí a geniální, dvojka byla horší ale aspoň zábavná no a nula je... SRAČKA. Jedna z největších sraček co jsem kdy viděl. Vůbec tam už neni napětí zbyla jen trapnost. Víte co se stane když se dostanete z Kostky do tý bílý místnosti? Ne? Spoutaj vás řetězy a tlustej chlápek co hraje šachy se vás zeptá jestli věříte v boha a pak vás usmaží. Tím demence tohoto filmu zdaleka nekončí, nastupují vytuněný vojáci se zelenejma očima a potetovanejma čelama, který necejtěj bolest skáčou pět metrů do vzduchu a slyšej vás na kilák daleko, ale netrefěj zdrhající ženskou s malou holčičkou a když už vás náhodou chytěj tak je stačí kopnout do koulí a jsou na 5 minut mimo!!!!! No a tu největší zrůdnost si necháme na konec. Potom totiž přijde chlápek s robotickym okem co kulhá, má debilní hlas a kecy a snaží se vypadat jako genius zla ála Gary Oldman. No takže tenhle týpek předvede nejhorší herecký výkon v dějinách kinematografie (ano viděl jsem Waterloo po česku a filmy Eda Wooda, ale za tímhle si stojím) přičemž vydává rozkazy týpkům s drápatejma rukavicema co pracujou na obrácenejch klávesnicích!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tenhle film je tak debilní, že je až zábavnej. Škoda kam se to po geniální jedničce zvrhlo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený, napínavý a "zábavný" diel, už preto, že je tam vidieť, kto riadi celú tú Kocku. Nechýba tu trocha akcie a nie je to síce najlepší diel, ale určite vás to nesklame. Ja by som to videl asi takto. Prvý diel kocky je bezkonkurenčne best. Hypercube je zas o niečom akoby úplne inom a Cube zero sa zas vracia k pôvodnému dielu. Páčilo sa mi že autori nadviazali zas na prvý diel a ako tak všetko vysvetlili. A určite je to najbrutálnejší diel zo všetkých. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jak udělat pokračování filmu, který prakticky pokračování mít nemůže protože z předchozích dílů bylo mnoho otázek? No tak uděláme začátek jak vše vzniklo. Film samozřejmě na první film nemá, ten byl výborný, ale po sračce jménem Kostka 2: Hyperkrychle to působí skvěle. Gore funguje jak má, příběh je sice takovej nedomrlej hlavně ta pitomost s vojákama, ale je celkem fajn, pocit uzkosti koluje všude a na diváka to dobře působí. Herci působí celkově dobře, jen ten černoch mi tam celkem vadil. Hudba je ze všech dílů nejlepší. No pokud je nuda a chcete vědět jak Kostka vznikla směle do toho. A jestli vznikne další díl jak se jen bude jmenovat? Kostka 3??? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Krychle časově předchází dílu prvnímu. Pro jeho sledování však není příliš důležité první (dříve natočený) díl vidět, jedná se o samostatný příběh. Trochu temná a notně bizarní nízkorozpočtová sci-fi oddechovka. Přehnaně zkarikovaná postava hlavního zlouna film spíše než thrilleru přiblížila jakési absurdní grotesce, trochu mi přicházel na mysli Kafka, trochu Gilliamův Brazil, trochu Jeunetovy Delicatessen. Ale divákova latentně sadistická touha po krvi je ukojena několika vytříbeně brutálními pastmi, připomínajícímí ze všeho nejvíc legendární (a mou oblíbenou) sérii Saw, a proto zaokrouhluju nahoru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama