Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (638)

Fr 

všechny recenze uživatele

Krutější než obvykle? Už jste se konečně rozhodli, jestli uříznout přikovanou končetinu? Utrpení jednotlivce, krev. Toto jste očekávali a teď je vám servírována drsná krvavá podívaná. Netvrďte mi, že v některých případech jste necítili bolest a utrpení oběti na vlastní kůži! Splnilo se vaše očekávání? Ano? Ne? Tak si počkejte na další díl! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné. Jako nechutná přehlídka lidské bolesti to funguje bravurně a zápletka kolem pomstychtivého a životem zhrzeného otce příběh včetně atmosféry pozitivně obohacuje. Žal bohu, tvůrci chtěli něco víc, a tak s ubíhajícími minutami nenávratně zabředávali hlouběji a hlouběji do scénáře tak přeplácaného a nereálného, až se mi tomu v závěru ani nechtělo věřit. Na jednu stranu obdivuji touhu pojmout tuhle krvavou sérii co nejvíce nepředvídatelně a zamotaně, ale co zafungovalo v závěru jedničky, to už ve trojce bije do očí nejen směšnou přehnaností a rádoby efektem, ale hlavně režijní infantilností a totálně roztříštěnou strukturou vyprávění, která je stejně chaotická a nesladěná jako samotný scénář a to formální vykrádání prvního dílu působí místy hodně nepřesvědčivě.. Kdyby se to celé okleštilo pouze na pana tatíka, jednalo by se vzhledem k odvážně nastolené brutalitě o sice rutinní, ale zato velmi intenzivní hororový bonbónek pro fajnšmekry, takhle se ale jedná spíše o dílo hodné lehce znechuceného ironického úšklebku. I hraní má své meze... 45% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hlavně ať už není žádný další díl, nebo to bude u televizní obrazovky bez legrace o zdravý rozum. Třetí díl je tak špatný jak jen může být. Špatní herci, nulová zápeltka, přehnané samoúčelné násilí, odpornost, hnus, zvrhlost - vše ještě více odporné, hnusné a zvrhlé než v předešlých dvou dílech dohromady. To je samozřejmě pochopitelné, protože jinak v této trapné skládačce není čím zaujmout. Atraktivní obsah byl okamžitě vyčerpán v (i tak ne příliš kvalitní) jedničce a další díly jsou čistě shrabovače dolarů. A smutná věc na tom je, že se jich dokáže nahrabat relativně dost, přičemž kvalita je naprosto nulová. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Leigh Whannelll (scenár, produkcia, príbeh) a James Wan (produkcia, príbeh), osvedčený tvorcovia prvého filmu, na tretí krát už toľko nedokážu zaujať, ale stále je to veľmi fajn krvák a predovšetkým veľmi pekne prepojený diel, ktorý odkazuje na predošlé udalosti a objasní zopár veci zo zákulisia Johna Kramera. Záver filmu moje hodnotenie trochu vytiahne, pretože ten koniec bol fakt štýloví. 65% - 3* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Saw III je tak nechuntý film, až by leckdo mohl zvracet, ale faktem zůstává, že brutalita je zde velmi samoúčelně nadužívána. Zatímco v jedničce měly pravidla každé hry spojitost s hříchy dotyčné osoby a tedy se to dalo skrýt pod roušku jakéhosi prozření a nápravy, tentokrát jde jen a jen o hry na krev a lámání kostí bez dalšího kontextu. Originalita se vytratila už ve dvojce, nyní zmizela i hodnota obsahu, aspoň že klaustrofobická atmosféra bezmoci a vcelku podařený závěr zbyl. Je však jasné, že od teď série Saw sázi pouze na teenagerskou fascinaci přehnaným násilím a paradoxně ano, jsem zvědavý a budu se kvůli tomu dívat i na další díly... Že by geniální marketingový tah? 5/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)
  • Jméno Jeffova (Angus Macfadyen) syna je ve filmu zmíněno jen jednou. Je však dost důležité. (Kulmon)
  • Třetí díl série s rozpočtem 10 milionů amerických dolarů utržil během prvního víkendu v kinech (27. – 29. 10. 2007) 33,6 milionů dolarů na prvním místě žebříčku návštěvnosti. Celkové tržby v USA se vyšplhaly na 80,2 milionů. Předchozí díl Saw 2 (2005) vydělal v USA přes 87 milionů a první díl 55,1 milionů. (imro)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama