Reklama

Reklama

Nebojácný

(neoficiální název)
  • Turecko Korkusuz (více)

Obsahy(1)

Neľútostný boj medzi Turkami a Kurdmi pokračuje. Únosy a zabitia sú na dennom poriadku, turecká armáda si však nevie so situáciou poradiť. V horách sídli nekompromisný vodca kurdov Ziya a jediný, kto ho môže zastaviť, je Serdar. (BlueNeon81)

Recenze (40)

Shakaar

všechny recenze uživatele

No další z přírustků proslulé Turecké tvorby, v 80. letech natočili snad 1000 snímků, které všemožně byly plagiatem světově uznávaných filmů...háček je v tom že na to vynaložili minimum nákladů a ukradli k tomu hudbu z těchto filmů. Toto je případ i Tureckého Ramba, originál jsem viděl snad před 10 lety, ale tohle...tohle nemá konkurenci. Z hlediska kvality jednoznačnýc odpad, ať už jde o prakticky nelogický příběh (o který nejde) nebo všemocné porušení vlastnických práv, či herecké výkony stále se opakujících herců. Druhá strana mince je povedená parodie, jinak to nelze brát...fakt že hrdina běžně nachází u kontejnerech na benzín munici na raketomet je přinejmenším vtipné...ale popisovat ty scény, to prostě musíte vidět...Hodnotit tohle tedy není na místě a pro ty kdo plně neocenili tento schvost, může být uleva že na začátku 90.let Turkům vyhořel filmový archív s touto formou "umění"...díky bohu :-) ()

Hulk Hogan 

všechny recenze uživatele

Na to, že Turci zcela evidentně neměli dostatek finančních protředků, tak odvedli docela slušnej kus práce. Se scénářem si sice nikdo příliš hlavu nelámal, hlavní postava a z části i příběh jsou sprostě vykradený ze série o Rambovi. Díky tomu je ale film tak neskutečně zábavnej (proto 3*). Některý scény jsou obzvlášť skvostný. Předevšim výstřely z pancéřovky se zvukem otevírání tubusu a následný nacházení munice prakticky na každym kroku stojej za zmínku. Ani střihač se s tim moc nepáral, takže v jednu chvíli můžeme hlavního hrdinu vidět zahrabanýho v blátě s mokrou hlavou a v další je z ničehonic zahrabanej v kamení s vlasama suchejma jak troud. Opravdu stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Po filmové stránce naprostá tragédie. Prostě bída naprosto ve všem. Nejvetší hrůznosti se však projevily ve speciálních efektech, které byly opravdu velmi speciální a originální... Jestli to někdo myslel vážně a nebyla to parodie, tak to je na pováženou. Byly zde tak strašlivě dementní scény, že jsem se občas smál víc, než u nějaké komedie. Film mě vůbec nezaujal tím, čím měl, ale přesto jsem se místy náramně bavil tím, jak je to ubohé. Takže pokud má někdo náladu se vysmát totální nemožnosti anebo chce vyplnit něco přes hodinu času, pak vřele doporučuji! A za recesi dávám 2 hvězdy! ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Něco takhle debilního jsem nikdy neviděl. Akční scény mi připomínaj časy, kdy jsem se honil s klukama na pískovišti. Mazec je třeba když hlavní hrdina najde bazuku a střílí z ní jako z kulometu, všude se náhodou válej další náboje, když vystřelí, tak je vidět jak někdo tahá za provázek a vytahuje střelu z hlavně, "herci" padaj na zem nejmíň 10 sekund po výbuchu s takovou grimasou, že se člověk nemůže udržet neřehtat se jako malej lojza. Já to doopravdy nechápu, vůbec nepobírám co tím chtěl básník říci ale je to zatreceně hustej nářez :) ()

anyonecek odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle nebere někdo jako úplný odpad a nebo jako úplně neskutečnou prdel, tak nechápu jak tu může hodnotit na CSFD. Bylo to tak neskutečně špatné až jsem se skutečně smál v několika momentech filmu a rázem se z toho stala moje nejoblíbenejší parodie a zároveň komedie, což režisér určitě neměl v úmyslu. Běhání s bazukou, která měla neomezeně nábojů, to je fakt něco. Jakoby hlavní hrdina běžel na checkpointy a na každém z nich našel za odměnu jednu raketu :D. Mezi rozhodováním odpad a 5 hvězdiček musím zvolit odpad, ale jen protože si to nezaslouží stejné hodnocení jako podstatně lepší filmy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Originálny negatív, či akákoľvek filmová kópia snímky neexistuje. Je len na Betamax kazete, ktorú pripravila turecká televízia. (BlueNeon81)
  • Názov filmu v preklade znamená "Nebojácny". (Jello Biafra)

Reklama

Reklama