Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

PKD 

všechny recenze uživatele

Finále s Picardovou posádkou, kde jsou konečně!!! pořádní Romulané a ne furt ti Klingoni. Toto, trvalo. Velmi temné (na ST) a dosti povedené i přes tu chabou Bairdovu režii. Pořád mě dodnes fascinuje, že když někdo dělá u filmu a je třeba původně střihač, tak si po letech myslí, že umí tu nejvíce odpovědnou funkci. Neskutečná ega. P.s. Marina Sirtis aka poradkyně Troi má fakt koule, když před pár lety prohlásila veřejně! že režisér Nemesis je idiot. Nekecám. Úvodní vizuální nájezd a sequence v romulanském senátu je pro mě samoz. vrcholem. Pokud nepočítám, kulervoucí bitku (vedle které je bitva v mlhovině Mutara v ST II, jen ´´chudý´´ příbuzný) a se svou stopáží se řadí k nejdelším kosmickým bitkám ze všech ST filmů, myšleno I-X. 1. významná role, dnes už parádního Toma Hardyho. P.s. B-4 je na nic a působí spíše směšně, než co jiného. V takovémto intergalaktózním thrilleru, je jak pěst na oko. Zřejmě projev ega Spinnera (též spoluautor námětu) páč mu nestačilo, že je v TNG filmech skoro vždy hl. postavou. Tak zde pro jistotu rovnou...2x. Goldsmith opět nezklamal, jen mi příjde, že do toho nedal 100% I tak je ovšem score, rozhodně...nadprůměrné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak trochu lepší seriálová epizoda, která nad "normálními" díly nevyniká kromě délky vůbec ničím. Ve své době to byly triky a velmi příjemný návrat k posádce z Nové generace, tedy nejlepšího Star Trek seriálu vůbec, ale to všechno už je z dnešního pohledu stejně úplně jedno. Scénář místy docela hapruje, bojové scény se od těch velice pěkných (vesmírné lodě) blíží až k příšerným (kontaktní souboje) a atmosféra je taková... nijaká. Ale ta nostalgie, o jaké mluví Gemini,... ta mě při závěrečném pohledu na Enterprise v doku, za doprovodu klasické hudby, dostala taky. Holt... byl jsem mladistvým Trekkie :-) 7/10 ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

co říct? nádherná tečka za celou ST ságou s posádkou nové generace a dle mého soudu nejlepší filmový ST od dob Khanova hněvu. Celkovou rovinu občas nepříliš příjemně narušují "rodinné vsuvky", které jsou však velmi silně vyvažovány mimořádně působivou atmosférou a hudbou Jerryho Goldsmithe. Škoda, že podobné filmy u nás v kinech nejsou uváděny a putují přímo na video... :(((( ()

sheen 

všechny recenze uživatele

ST filmů je málo xD, tak proč si v nich neudělat pořádný hokej. Po premiéře nového ST od Abramse (který mě sakra naladil a dostal jsem obrovskou chuť poznat posádku Enterprise trošku lépe), jsem si pustil Khanův Hněv, jelikož první díl jsem viděl a po K.Hněvu šup pěkně až na konec xD Kvalitka, první díl, který jsem s P.Stewardem viděl. Rozhovory s jeho dvojčetem přímo jiskří emocemi. Pěkná napínavá naháněčka na závěr nenechá jediného scifi fandu chladným. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Se zármutkem a bolestí v srdci se další trekkie loučí s TNG...loučení je to nelehké, ale díky práci všech zásadních osob krásné. Sice ne tak skvělé jako by mohlo být, s pár scénami které vypadají jako kdyby patřily do seriálu a ne na stříbrné plátno, ale na druhou stranu obsahující záběry, pro které stojí za to zemřít;) Humorné vložky ze začátku filmu působí jako krapet křečovitá snaha vzít konec té dlouhé pouti s lehkým srdcem, celá Nemesis však díky tomu působí nesourodě a...no prostě by to s větším rozpočtem asi šlo udělat lépe. Ale stejně - komu při prvním odmaskování Scimitaru nespadla čelist, není trekkie:) Nebude to největší díl, nebude to ani nejsilnější díl, nebude to ani díl s nejkrásnější hudbou...ale bude Datův a bude nejsymboličtější. A co říct na závěr? Kdo při závěrečném pohledu na Enterprise v místě, kde jsme se s ní potkali poprvé, za doprovodu té hudby, která tu byla už tenkrát...však vy mi rozumíte;) 80%, ale moje láska ke Star Treku v tom sehrála svoje. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 2002 v Hollywoodu. (Varan)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama