Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Billy se po pěti letech vrací z vězení, kde byl nespravedlivě odsouzen. Celou dobu tvrdil svým impulsivním rodičům, že pracuje pro vládu, má manželku a dům. Proto po propuštění unese mladou Laylu (Christina Ricci), kterou přesvědčí, aby na návštěvě u rodičů hrála jeho milující manželku. Díky tomu, že jej Layla lépe pozná, a pozná prostředí, ve kterém musel vyrůstat (rodiče jsou závislí na sledování amerického fotbalu), zamiluje se do něj a chce s ním zůstat. Ale Billy má jiné plány - chce zabít chlápka, kvůli kterému se do vězení dostal ... Film jako takový je docela o ničem (stupidní a naivní příběh, kterému neuvěříte ani moment). Ale je naprosto brutálně skvěle natočený - a hlavně celá návštěva rodičů je naprosto úžasná (mít takové rodiče, tak si to du asi hodit). I když vůbec nemám rád filmy, ve kterých režisér obsazuje sám sebe do hlavní role, tady si asi nikoho jiného než Vincenta Galla představit nedokážu. Christina Ricci (tentokráte opět na blond) mu jen sekunduje - nicméně, všemu vévodí Anjelica Huston v roli Billyho matky (u scény "na hřbitově" jsem byl totálně na odpis). Když to všechno sečtu a odečtu (film o ničem, ale jinak naprosto skvělej), vycházejí mi průměrné 3*... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jakoby zajímavý film o tom, kterak se únosce zamiluje do své oběti. Film s patrným nádechem amerického nezávislého léta s francouzsky vypadajícími herci. Jeden nervní, psychopatický sociopat a jedna macatá, naivní tanečnice. Je zajímavé sledovat jejich charaktery, dál nás ale film nepustí. Je to pořád o nervových výbuších toho vola a o snaze té hodné dívenky mu s jeho problémy pomoct. Film má i další děj, ale na ten si již příliš nevzpomínám, protože to pro mě k zapamatování asi moc nebylo. Atmosféra filmu je ale dobrá. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkně vystavěný příběh, všechno by šlo, až na Galla. Celý film mi byl tak neskutečně protivný, že mi bylo celkem jedno, jestli ho někdo zabije nebo ne. Vlastně jsem si chvílemi přál, aby to konečně už někdo udělal. Kdyby si tento všeuměl o sobě myslel aspoň o dvě pídě méně a obsadil hlavní roli adekvátním hercem, mohl to být pěkný film. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Film plný čirého zoufalství a z něj pramenícího vzteku na všechny a na všechno. Jarmuschovsky loudavé tempo, depresivní kulisy šedivého Buffala a dokonalá Christina Ricci jako poslední (a jediný) maják, který ztrápenému ztroskotanci znenadání osvítí jeho tragikomickou cestu za štěstím. Výborní herci, hudba i práce s flashbacky. 4 a 1/2* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se tu dočet, že v tom hraje Rosanna Arquette a navíc se v zajímavostech píše, že Vincent Gallo ve filmu řídí Volvo 480. Tak jsem si řikal, že už kvůli těm dvěma věcem bych se na to moh podívat. No takže Rosanna Arquette se ve filmu mihne asi na 2 minuty a Volvo 480 pro změnu neni ve filmu vůbec. Jako splést si Volvo s Toyotou a ještě to nacpat do zajímavostí, to už holt chce fištróna. Mimochodem Vincent Gallo to auto ani neřídil. Řek něco v tom smyslu, že je pod jeho úroveň řídit auto, který neni v automatu. Ale zpět k filmu... Nevim, jestli je Vincent Gallo magor nebo smažka (nebo obojí), protože tohle je od první do poslední minuty jedno velký WTF. Navíc jsem ani pořádně nepochopil, o čem to vlastně bylo, ale z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu mě to docela chytlo a já to dokoukal až do konce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Auto, kterým jezdí Layla (Christina Ricci), je Toyota Corolla AE86, jinak také nazývaná Toyota Sprinter Trueno ve verzi Coupé. (lskala)
  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama