Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným dvom častiam je to trochu lepšie, hlavne zo začiatku keď príbeh ukazuje život hrdinky série mimo filmového plátna. Ale ako to už býva, toho dobrého je málo a tých sračiek je stále viac a viac. Táto séria sa stala pre mňa tabu a moja nočná mora konečne skončila. Hneď mi je lepšie. 30% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřtitelně průhledný film od první minuty jsem hodně dlouho neviděl, ale aspoň jsem mohl své okolí udivovat jednuchou předvidatelností kroků scénáristových. Jako by to psal žák pomocné školy, který zná všechny postupy nazpamět, lehce je protne a sem tam mu někdo poradí malé zkrášlení. Pro znalce celé série je ve filmu dostatek odkazů, které potěší, ale kdo chce vidět pořádný horror pekně narazí. ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

So sériou Nočnej mory v Elm Street to už po štvrtom diele nevyzeralo príliš ružovo a šiesty diel bol len akýmsi hluchým výkrikom do tmy... Wes Craven však našťastie jedného dňa dostal (skvelý) nápad ako priviesť Freddyho späť k životu a napraviť tak jeho pokazenú reputáciu. Myslím, že sa mu to v celku podarilo. Originálny príbeh, umiestnený do „reálneho“ života skutočných predstaviteľov pôvodného filmu (resp. filmov), kvalitná atmosféra a nádherná Heather Langenkamp. To sú hlavné klady tohto snímku. Škoda, že samotný Freddy už nie je tak desivý ako v prvom diele a už vôbec nie tak vtipný ako v ďalších častiach. A samotná maska sa mi tiež bohvieako nepáčila... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Wes Craven zakončil legendární ságu rozporuplně. Na jedné straně stojí výborný nápad, kdy se prolíná realita filmového natáčení s nočními můrami Heather Langenkamp, která hraje samu sebe (ostatně jako všichni herci) a na druhé straně je zpracování, které půlku stopáže víceméně nudí. Vlastně to začne stát za to, když to Freddy vezme opět pořádně do ruky, což je vzhledem k poměrně solidnímu scénáři docela škoda. 50% ()

Krt.Ek odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě je tento film urážející. Je to absolutní znevážení toho, co pro mě znamená jméno Freddy Krueger. Wes Craven se snaží vrátit k čisté hororovosti série. Pokud vím tak jenom první díl byl čistokrevný horor (bohužel jsem ho zatím neviděl) další už jsou povedené hororové parodie. A tu vězí můj největší problém. Mám tuto postavu spjatou se špičkovým černým humorem. Ten tu bohužel absolutně chybí. Pro mě je to zklamání, které bych byl možná schopen odpustit v případě, že by tento film byl povedený horor. A to není ani náhodou. Místo toho abych se alespoň trochu bál o hlavní postavy jsem jim přál rychlou smrt, protože mě neskutečně štvali. Hlavně to malé děcko. Možná budu za provokatéra, ale příběh mi taky přišel dosti nudný. Jako dějiště bych si spíš představoval opět nějakou ulicí s nic netušícími teenagery než natáčecí studium. I když přiznám, že nějaký horor s tohoto prostředí by mohl být povedený. 5% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Ve scénáři byla původně scéna s noční můrou Roberta Englunda, který měl ve snu uvíznout v pavoučí síti s Freddym coby pavoukem. Od scény bylo nakonec upuštěno, protože do filmu nezapadala. (facojurka)
  • Wes Craven uvažoval o znovuobsazení Johnnyho Deppa, který si zahrál v prvním díle Glena, ale bál se ho oslovit. Později, když už byl film hotový, se oba setkali a Craven se Deppa zeptal, zda by v tom filmu byl ochoten hrát. Depp odvětil, že je velká škoda, že nebyl osloven, protože by neodmítl. (Ghostface2)

Reklama

Reklama