Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by sa clovek za cal menit na muchu verim ze by to vyzeralo presne takto.Aj ked film vinika hlavne koli skvelym gore efektom, neda sa napisat ze film je len o tom. Cela premena od pociatocneho nadsenia s novych schopnosti az po tragicky koniec ked sa hrdina snazi zufalo zachranit je spracovana naozaj hrozostrasne-skvelo! Zivotna rola Jeffa Goldbluma. 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedno z dnes už klasických horrorových diel minulého storočia. I keď tento film je vlastne len remakeom rovnomenného snímku z roku 1958, tak ho svojim spracovaním vysoko prevyšuje. Sledovať neodvrátitelnú premenu hlavného hrdinu v monštrum je vskutku strhujúce. Masky, efekty a herecké výkony sú vynikajúce. V životnej roli sa tu predviedol herec Jeff Goldblum. ***** ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na zácloně sedí Jeff Goldblum - podej mi plácačku! Nechutně krásný i krásně nechutný Cronenberg dosadil svůj rukopis hloubání nad lidskou metamorfózou do pozadí vědeckého experimentu, co se vymkl z rukou a v druhém plánu přináší i zamyšlení nad izolací nevyléčitelně nemocných od zbytku společnosti. Pro autora tak typická forma "klinického naturalismu" nutí diváka balancovat na hranici mezi odpuzením a fascinací, přičemž blitinky Brundlemouchy směrem k výrobkům s vyšším obsahem cukru (později i masa a krve) se už v hororovém světě dávno staly legendou.. Já popleta, co to viděl už dávno, jsem si myslel, že přenosem prošla i moucha a marně pátral, jestli dostala Nobelovu cenu za fyziku, nebo jestli nakupuje patero stejných obleků v muší konfekci a ono vlastně došlo ke geneticko-molekulární fúzi! Hlavně, že si ale pamatuji Homera, jak ve speciálním čarodějnickém díle sáhne z gauče do jednoho telepodu, aby si pomocí druhého vytáhl z ledničky vychlazený Duff.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bzzzz-bzzzzzzzz, kdyby se mnou do teleportační komory vlezl kůň, možná bych si toho i ožralej všimnul a nemuseli by mě nahánět s biolitem a plácačkou na mouchy, bzzzz! A kdybych byl tak navátej, že bych si nevšimnul ani koně, byl by ze mě kentaur - hlava koně a zbytek těla mužský... A kdybych si sebou do té komory vzal alespoň toho pokusného paviána, změna by byla nejmenší: stal by se ze mě průměrný chlap. Hodnocení tohohle horůrku o ambicích je dost možná ovlivněno nostalgií, přece jen je to jeden z prvních hororů, co jsem jako ještě nezletilá, necynická čůzička viděla: 77% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečná gore 20-minutovka bola síce fajn, ale očakávanie predsa len mali trochu inú úroveň. V prvom rade ma sklamalo, že radikálnejšia premena nastala až niekde za 3/4 filmu a že som aj v neskorých nočných hodinách nepociťoval prílišný strach - práve naopak, niektoré hlášky BrudnleFlya ma teda poriadne dostali, keď aj cez svoju nezávideniahodnú situáciu uchovával chladnú hlavu a všetko videl s optimizmom (možno až humorne prehnaným). ()

Galerie (204)

Zajímavosti (38)

  • Scéna, v níž se Seth (Jeff Goldblum) mění ve svém bytě v mouchu a začne lézt po stěnách, se natáčela ve studiu, kde napevno umístěná kamera zabírala točící se pokoj s pečlivě přilepeným vybavením. (Epistemolog)
  • Natáčelo se od 1. prosince 1985 do 28. února 1986 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama