Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Já opravdu žasnu jak něco tak nenuceně vtipného a pohodového stvořila dvojice režisérů, kteří stojí za prvním ze série filmů Prci,prci prciček. Hugh Grant ve své celkem nezvyklé roli,si získal mé maximální sympatie které se mu u mě v žádném jiném filmu ještě nedostaly. Ovšem co vidím jako problém, k tomu abych šla k plnému počtu,je malý herec v roli Marcuse... ne že by byl vyloženě špatný,ale byl mi krajně nesympatický a myslím že casting mohl vybrat lépe. Dále pak mě potěšila (Tonksová) Natalia Tena a má oblíbenkyně Rachel Weisz. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu vytecny a mimoradny film, ktery nezapada do skatulky typickych romantickych filmu a vzhledem k zanru je nestadardne jeho nejsilnejsi strankou scenar. Ale ne ze by ostatni stranky filmu upadaly - naopak! Hugh zde predvadi naprosto skvely a hlavne plne uveritelny vykon a podle me se jedna asi o jeho nejlepsi roli. Ostatni herci mu zdatne sekunduji a dotvari jedinecny a zvlastni pribeh, ktery stoji za to videt. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Londýnský playboy prostřednictvím pobledlého Vulkánce poznává, že potřeby většiny (alespoň tří) jsou nadřazeny potřebám menšiny…nebo jednotlivce, co si myslí, že je Ibiza.. No vida, když dostanou pekaři amerických pájů vhodné ingredience z koloniálu Hornby´s, umí i docela chutné Fish & Chips, v němž se ryba nevyzpytatelně mrská a brambory nejsou nasládlé, nýbrž hořké, ostatně jako život sám.. P.S.: Nicholas Hoult tady vypadá jako seschlý fazolový lusk - zřejmě proto si jej začas vybral Singer k boji proti obrům.. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletý zhýralý rentiér a snob se spřátelí s dvanáctiletým outsiderem, jehož děti šikanují a matka páše sebevraždy. Tedy, odrazit se od takové zápletky a přitom se vyhnout sentimentu, to je práce pro vraha. Vzpomeňte, jak dopadl Velký táta nebo vyloženě trapný Kid s Brucem Willisem. Filmy sladké a lepkavé jako sirup z lesních plodů. Ne tak Jak na věc. Někdo může namítnout, že je to předlohou Nicka Hornbyho, ale já jsem ji četl a musím říct, že film je LEPŠÍ NEŽ KNIHA! V předloze se na hlavní zápletku věší ještě řada vedlejších, jako nějací žebráci, škemrající o almužnu. Scénáristé je nemilosrdně srazili k zemi a tím celý příběh krásně pročistili. Především pak změnili k lepšímu celou poslední třetinu, která je v knize dost nemotorná. Myslím, že takhle nějak by dnes točil mistr vypravěčské věcnosti Billy Wilder. 100% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdyby v tomto snímku nehrál Hugh Grant a Rachel Weisz, nepustil bych si ho. Avšak oni tam hrají a já času stráveného při sledování této romanticko-dramatické komedie nelitoval. Herecké výkony hlavních hrdinů jsou skvělé, děj není příliš laciný, scény dobarvuje pohodová hudba a čas u tohoto filmu příjemně plyne. Will je v mnohých ohledech svého života takovou skoro parafrází Charlieho Harpera. Nevím, co ještě bych na tomto počinu vychválil či zhatil, takže ukončím svůj komentář vynesením konečného ortelu - příjemné 4*. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Hugh Grant a Nicholas Hoult sa počas nakrúcania spriatelili tak, že zostali v kontakte aj po jeho skončení. (Smok)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)
  • V Aliho pokoji vidíme vlajku anglického týmu Arsenal. Nick Hornby, který napsal předlohu k filmu, je velkým fanouškem tohoto klubu a proslavil se knihou z prostředí fotbalových fanoušků. (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama