Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Doblba! nedrží absolutně pospolu ani dějově,ani scénaristicky.Humor se tu vyskytuje bezvyjímky takřka jen velmi černý,ovšem po čase již opakující se.Herci zde jsou známí spíš díky svým skečům či jevištním výstupům,ovšem film utáhnout seriozně nedokážou.O čistou komedii každopádně nejde,objevuje se zde i poměrně dost dramatických prvků.Celkově jde o průměrnou,chvílemi nudící a zdlouhavou televizní zábavu. ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

bože s tvojou pomocou som to dopozeral. pána čtvrtníčka žeriem v českej sode a kinoboxe, ale ako filmový herec je mizerný, sorry. ostatné herecké výkony neboli o moc valnejšie. úrovňou mi to pripadalo ako nejaký horší pokus o televízny film, ktorý sa pokúša o niečo neobvyklé (z komédie do drámy, rodinnej tragédie či do tragikomédie???), ale nevie ako na to. 1* je za starého muka- alkoholického puntičkára, čo rád kontroluje plynomer. inak bieda. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eufórie ze Čtvrtníčka v poslední době mě vnutila věřit tomu, že tento film bude rozhodně stát za shlédnutí. Opak se stal pravdou. Sice to je nabyté hláškami až k prasknutí hlavně v první polovině filmu, u které jsem se celkem slušně bavil bohůžel druhá část už je zmrvená až nepochopitelně a tím klesá kvalita filmu znatelně dolů. Příběh je hrozný co si budu nalhávat a řada scén je až nepochopitelně tupá a trapná. Bohůžel to nezachrání ani vcelku vydařené herecké výkony Duška a Čtvrtníčka. Sice se tam objeví pár menších rolí jako například slavný fotbalový delegát Polášek, o to víc zase potěší jeho herecký výkon. --- Hrobku k Vánocům…co je víc co je dál…tohle už je nejdál!!! ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Toto hodnocení je trochu z trucu vůči těm všelijakejm odpadům, co se tů vyskytly. Dyť je to vtipný! Mě opravdu baví se dívat na Duška, Čtvrtníčka, Matonohu, Hanáka, Zbrožka anebo Krobotovou, Boudovou a milou, dobře herecky ukázněnou Křesadlovou. Je to plný různých, vtipně podaných myšlenek a vůbec to neni blbost. Vachler si tam prostě promítá spoustu svých eticko-životních otázek (aspoň si to myslim, třeba sem mu nalít, ale to mi nevadí), který sou zcela namístě a zároveň si z toho umí dělat srandu (a taky srandu ze všech pozérů). Takže všem tvůrcům tohohle filmu fandim a mimochodem, po filmu sem měl fakt příjemnou náladu a to se počítá. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je z půlky velice vtipná, v druhé půli hodně černá a taky k nepoznání vážnější. Problém je v tom, že od vtipu ke vtipu vede dlouhá cesta. Ta se místy ztrácí a hodně často zarůstá a stává se neviditelnou. Petr Vachler se snaží, Roman Holý se snaží, herci se snaží, ale výsledek tomu moc neodpovídá. Nejvíc jsem měl práci s tím, odmyslet si od Petra Čtvrtníčka jeho "českosodové" role, i když jeho výkon mi byl nejsympatičtější. Nejlépe myslím dopadla scénka "Věštkyně." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)

Reklama

Reklama