Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

VOD (1)

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé příběhy mají své kouzlo. Jsou zajisté humorné, ale objeví se zde i závist a další známé lidské nežádoucí vlastnosti, které v těchto pohádkových příbězích nevyzní vůbec špatně. Jak jsem již napsal, nechybí zde humor, který samozřejmě není k popukání, nicméně je na ,,jiné" úrovni. Tento humor je krásně český a stejně tak i tyto příběhy. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla trošku zajímavější, tady mi to přišlo poněkud jednolité. Hudba na mne místy působila jako Youngův Mrvý muž, nicméně to pro mne stále znamená, že české loutkářství stále žije a je na vysoké úrovni. U DVD potěší množství bonusů, film o filmu se povedl. Prostě dobře udělaný film a hodně povedené DVD. (+ si dejte hvězdičku za Velíška v bonusech) ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

O druhém Fimfáru platí doslova to, co jsem napsal u prvního dílu. Krásný přednes Jana Wericha, zábavné kratší pohádky s fajn pointou a občas strašidelná animace, která není vhodná pro nejmenší. Hodnocení se může lišit možná dle toho, jak vám sednou jednotlivé pohádky. Za mě rozdíl nebyl a zůstávám tak u čtyř hvězd. ()

jamoje 

všechny recenze uživatele

tak ako minuly rok aj tento rok je najlepsie co priniesol Bazant Kinematograf rozpravocka - filmovy prepis Werichovych rozpravociek. minuly rok mi vsak Fimfarum Jana Wericha uslo, z coho som po zhliadnuti Fimfara Dva velmi nestastny. bol som uplne nadseny rozpravockami pana Wericha a krasnym animovanym spracovanim. 95% velka spokojnost :)) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

More, strycku, proc je slane?: Klasicka pohadka o dobrakovy a parchantovi, hodnejch certech a kouzelnym darku. Nic extra, predvidatelne od zacatku do konce, nicmene prijemna pohadka - 4*. Tri sestry a jeden prsten: Nejlepsi pohadka z Fimfarum 2, kde jsem se celou dobu smal, protoze zenusky vymejsli fakt brutalni ochcavky - 5*. Hrbaci z Damasku: Zajimava vizualni stranka, nicmene se tak nak nehodi mezi zbyly tri pribehy. Sem tam to je vtipny, sem tam predvidatelny a konec je nakej divnej - 4*. Palecek: Jedina pohadka, kterou jsem znal, zpracovana docela dobre, nicmene konec krapet protahovanej - 4*. Celkove se jedna o 4 zajimavy pohadky s peknou hudbou, hezkym pospojovanim formou listovani knihou, pekne udelanejma loutkama a prijemnym hlasem Wericha. Akorat mi tak nak nesedl hlas Jiraka pro vsechny postavy. Celkove 4*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)

Reklama

Reklama