Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten tip vtipnej drámy, ktorý sa nepopiera. Film mi pripomína niektoré drobnosti, pre ktoré mám rada Veľkú Britániu. Možno by som zvolila iný futbalový klub, inak sa tomu nedá nič vyčítať. Herci vedeli presne čo majú robiť, starší, mladší, nebolo tam nejaké extra ženské obsadenie, našťastie: -tie sú väčšinou také, že v takomto filme všetko pokazia. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Dannyho jsem doteď znal jen jako borce z dokumentů Real Football Factories a Football Hooligans a udělal jsem chybu že jsem si ho nevyhledal dřív. Umí skvěle hrát a téma fotbalovejch hooligans je zajímavý, a i když fotbal nemusim, tak mě film strašně bavil. Skvěle sestříhaný, zahraný a zrežírovaný. Pro někoho je fotbal jen chlastání a mlácení se z jinym tvrdým jádrem. Pořád to je zajímavější a zábavnější než ty mrdky okolo (jo myslim tu kopanou co se tu hraje). 85% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie než o rok neskôr natočený Hooligans (2005). V prvom rade oproti "druhej časti" prvotný Hooligans neobsahuje prakticky žiadne emócie (najmä ak si porovnáte závery oboch filmov.. nebudem spoilerovať). Čo k tomu viac povedať? Lepší priemer, rozhodne nič do čoho by som sa mal chuť pustiť znova. Dodatočne mi prišli zbytočné niektoré línie (čo je pri snímku s tak krátkou stopážou veľké mínus) - za príklad, story dvoch veteránov/dedulov a Tommyho neustále snenie. A menší spoiler - to sa Tommymu sníval dokola ten istý sen len aby sme na konci zistili, že sa nejednalo prakticky o nič dôležitého? Iba dostane trochu na držku? No jé, hrôzostrašné odhalenie. Skutočne nerozumiem zmýšľaniu scenáristu. Fucking weird.. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tomu sa povie "mazec". Dialógy boli fakt sprosté a tak Srandovné, viackrát som sa s chutí zasmial nad dianím vo filme. Bol veľakrát úsmevný a to hlavne kvôli spracovaniu, ktoré neraz bolo fantazmagorické, hlavne vedelo pozitívne naladiť, to si robím srandu, ale vážne, spracovanie bolo ukážkovo dráždivé. Film sa zameriava na viacero generácii, bitky, drogy, bujará zábava a niekedy aj boj o svoj život, tak toto všetko prežívajú postavy v tomto filme, užívajú si , pokiaľ sa dá, lebo všetko raz skončí a to oni vedia. Herecky sa mi to tiež páčilo a viackrát mi tento film pripomenul Trainspotting , či sa mi to len zazdalo, alebo tvorcovia sa naozaj nechali trocha inšpirovať, týmto kultom, ale ja už neviem. Soundtrack bol skvelý a k filmu sa hodil. U mňa silné 4*, len mám par výhrad, preto nedám najvyššie hodnotenie. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nářez za zvuků fotbalových chorálů, který musí potěšit nejednoho fanouška fotbalu a moderních anglických krimifilmů. Tohle vše funguje skvěle i díky solidní osobní gradaci. Zneuctít rozžhaveným pohrabáčem černošské velikosti by zasloužil překladatel českého názvu, nejen kvůli o rok mladšímu filmu, který se opravdu Hooligans jmenuje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Během zápasu juniorů, kdy po sobě vyjedou Billy Bright a Millwall Fred, improvizoval Frank Harper hodně svých replik, včetně rasistických urážek. Vyprovokoval tím Tamera Hassana k reálně vypadající reakci. (don corleone)
  • Poslední film, ve kterém se objevil herec John Junkin, který hrál postavu Alberta. (don corleone)

Reklama

Reklama