Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Mol 

všechny recenze uživatele

PROBLEM WAS, HE'D TAKEN SO MANY BEATINGS ON THE TERRACES THAT HE WERE'NT SCARED OF ANYONE. AND THE CORRECT MEDICAL TERM FOR THAT IS A "TOTAL FUCKIN' PSYCHO!". Řekl bych, že ještě o kousek koukatelnější než Green Street Hooligans. Možná proto, že mi hlavní hrdina Tommy připomínal jednoho kámoše. Britská angličtina s londýnským cockney přízvukem je přesně to, co lahodí mým uším a celkový vizuál špinavých londýnských ulic, dodává to správné kouzlo. Jen nechápu jak to ti borci zvládají. Přes týden makat a o víkendu se zmastit hektolitrama piva a tunama koksu a ještě si u toho dát do rypáku. Po takové akci bych potřeboval pokaždé asi tak týden na zotavení se. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Football Factory je vlastně taková sonda do života Tommyho Johnsona, jednoho celkem obyčejnýho fandy londýnský Chlelsea. Kromě náklonosti k fotbalu (kterej ve filmu neuvidíme) hlavně k rvačkám s příznivci ostatních ostrovních mužstev (těch je zase dost),pak samozřejmě nějaký ty drogy a sex s neznámejma děvkama u baru. Film nabírá pořádně na obrátkách v době,kdy byl Chelsea přilosován do poháru nenáviděnej Millwall (To jsou asi fakt magoři,když už byli i v Green Street Hooligans). Pak už se Tommy dostává hlavně jen do samejch problémů. Film je taky okořeněnej i řadou dost kuriozitních momentů a taky podbarvenej výbornym soundtracku.A taky musím vynést výkon Dannyho Dyera,který mi přesně padl do noty. 100% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tomu sa povie "mazec". Dialógy boli fakt sprosté a tak Srandovné, viackrát som sa s chutí zasmial nad dianím vo filme. Bol veľakrát úsmevný a to hlavne kvôli spracovaniu, ktoré neraz bolo fantazmagorické, hlavne vedelo pozitívne naladiť, to si robím srandu, ale vážne, spracovanie bolo ukážkovo dráždivé. Film sa zameriava na viacero generácii, bitky, drogy, bujará zábava a niekedy aj boj o svoj život, tak toto všetko prežívajú postavy v tomto filme, užívajú si , pokiaľ sa dá, lebo všetko raz skončí a to oni vedia. Herecky sa mi to tiež páčilo a viackrát mi tento film pripomenul Trainspotting , či sa mi to len zazdalo, alebo tvorcovia sa naozaj nechali trocha inšpirovať, týmto kultom, ale ja už neviem. Soundtrack bol skvelý a k filmu sa hodil. U mňa silné 4*, len mám par výhrad, preto nedám najvyššie hodnotenie. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Co se filmu nedá upřít je ta správná fotbalová slangová mluva. Slovníček fanoušků Chelsea je přesně takový jak jsem si ho představoval. Ale co je veliký nedostatek, je naprostá absence fotbalového prostředí. Nikde žádný náznak toho, že jde o fotbalové fandy, za celý film se tak nepodíváme ani na minutku na zelený trávník. A to vzhledem k tomu, že se jedná o fotbalové fanoušky, i když poněkud radikálně smýšlející, je zkrátka veliká chyba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem pořádný nářez, když to několik mých oblíbených uživatelů ohodnotilo i 5*, no po této stránce odcházím spíše zklamán. Není to špatný film, ale přece jenom se tu víc chlastalo a šňupalo, než abych si užil množství pořádných pouličních bitek. Sprostá mluva a okomentování dvou buchet povadlé ocasy najebaných borců mi to moc nenahradili. Některé vedlejší postavy určitě zaujaly - Danny Dyer si taky nevedl špatně, ale já od toho očekával přece jenom trochu víc. Jednou jedinkrát jsem zažil a zúčastnil se baníkovského výjezdu Ultras do Opavy a to bylo pánové a dámy jiné terno. Zvlášť když ti ocasi nechali polovinu před stadionem a nechtěli je pustit na zápas… ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Danny Dyer se účastnil seriálu dokumentů o fotbalových chuligánech (Footbal Hooligans), kde se dostal do styku se skutečnými chuligány. (Kryton)
  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)

Reklama

Reklama