Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák s dielne Disneyho, ktorý mám rád. Ako už je zvykom opäť dobrý a jednoduchý príbeh, príjemná dávka humoru, trošku romantiky, taktiež postavy sú skvelé, rovnako je na tom aj animácia, či hudba Alana Menkena. Režisérske duo Clements - Musker sa v Disneyovkách vyznajú a tu to opäť len dokazujú. 80% - 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než fajn střelený animák, který do toho opravdu šlape od začátku do konce, ale zároveň diváka neutahá. Titulní hrdina je sympaťák, nicméně tu opravdovou zábavu obstarávají satyr s hlasem Dannyho DeVita, Hádes James Woods a Meg(ara) - kreslená, avšak sexy na 200 procent. V neposlední řadě se do toho tentokrát gospelově opřel Alan Menken a především písně můz, které celý příběh vyprávějí, jsou opravdová slast pro ucho. ()

Reklama

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Vím, že kdysi když jsem byla mladší, se mi to moc líbilo, ale asi jsem to teď přecenila. Jo, docela jsem se bavila, ale ty postavy... Herkules je nebetyčně tupý, ta fialová slečna zas od první minuty nehorázně nesympatická a Hádovi poskoci... no tak ti mi lezli na nervy přímo neuvěřitelně. Hádes sám je ale naopak nejlepší postava filmu, jeho nervní výbuchy vzteku a hořící paruka jsou výborné. A dobrý byl i boj s tím drakem na začátku, i když mi trochu vadil rozdíl mezi počítačovým drakem a kresleným zbytkem. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Herkules je sice trochu právoplatně zapadnutou Disneyovkou, jelikož nemá ambice na konkurování Lvímu králi či 101 dalmatinům, je ale jinak velkou chybou, že jsem ho až dosud neviděl, protože dokáže zabavit víc než pořádně. Jen je dalším z těch klasických animáků, kterým škodí otravné zpívané pasáže. [viděno na Disney+ 14.7.2022] ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych si rejpnul hned do názvu, páč po řeckých pláních a horách pobíhal chlapík jmínem Herakles a ne Her-cooles, ten to jistil od Říma. Ale pojďme dál. Tenhle filmek má se "skutečným" životem společnýho pramálo. Je to v podstatě výplod fantazie scénaristy, který se ani trošku nedrží příběhů Heraklese. Těšil sem se na to, že se polobůh bude utkávat s jednotlivými nástrahami a bájnými potvorami, tuším, že to bylo dvanáct úkolů. Ale nedočkal sem se. Dočkal sem se emerický slátaniny, která by se s naprostým klidem mohla jmenovat uplně jinak než zrovna tento legendární hrdina. Písničky mě též nějak zvlášť nenadchly, ale s tím se počítalo. Herakles v moji fantazii vypadá uplně jinak, rozhodně to není rozmazlenej spratek, kterej sice v průběhu dospěje v muže, ale do tý doby je to teda ukázka dětinskosti. Hádes ovšem celkem potěšil moje očko. Ale ty jeho posluhovači, kteří jak už to v kreslenejch animákách chodí, mají diváka rozveselovat, tak svou roli neplní na jedničku. Celkově je to možná dobrý pro děti, ale pro děti, kteří neznaní opravdového Herakla (takže pro mladý amíky :o) ) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Keď hodí Herkules “žabku“ do fontány, je v nej jedna socha bez rúk. V ďalšom zábere sú vo fontáne už sochy dve. (mackyns)
  • Scéna, ve které se malý Herkules vypořádá s přisluhovači boha Háda, kteří na něj v podobě hadů zaútočí, je odkazem na mytologický příběh o tom, kterak malý Herkules (Héraklés) uškrtil dva hady, které na něj poslala Héra, což bylo prvním důkazem jeho božského původu a síly. (vojtaruzek)
  • Na animácii filmu sa podieľalo 906 umelcov. Tento počet zahŕňa i 100 pracovníkov štúdia v Paríži, kde vzniklo asi 10 minút filmu (cesta do podsvetia). (curunir)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama