Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Vykašlete se na dějepisnou přesnost a nechte se unášet kouzelným Disneyovským příběhem, který je svižný,barevný,vtipný (Danny DeVito válí). Ale jak už to tak bývá, vše není dokonalé, pětihvězdičkový dojem kazí (po delší době otravné) zpívající múzy, ale jinak jedna z nadprůměrných Disneyovek, kterou příště zase ráda uvidím. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Něco tak roztomilého, jako je malý Pegas jsem hodně dlouho neviděla! Celkově bych zařadila Hercula mezi ty lepší Disney pohádky. Múzy tu mají skvělé doprovodné písně a celé je to fajn zábava. Záporák je akorát tak děsivý a zároveň vtipný, hrdina se snaží být hrdinou doslova a doprovodné postavy se starají o slušnou zábavu. Baví mě to teď daleko víc, než když jsem byla malá. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ohledně Herkula jsem se setkal hlavně s jeho herní adaptací (která mě mimochodem bavila a mám ji nespočetněkrát dohranou) a film jako takový, co si pamatuju, jsem zatím neviděl. Nebo možná někdy v útlém dětství ano, ale na to si bohužel už nějak nevzpomínám. Rozhodl jsem se tedy podívat v rámci televizního vysílání. Neočekával jsem od toho nic, ale nakonec jsem velice příjemně překvapen. Je to sice v základu pohádka, ale tak výborně sladěná, že mě dokázala svým stylem vyprávění, hromadou dvojsmyslů (a situací) pro dospělé publikum a vůbec i díky celkovému šmrncu sakra bavit a zaujmout. Co hlavně uznávám, tak přítomnost velice silné a sympatické ženské postavy, to se jen tak nevidí. Klasicky animovaných Disneyovek jsem moc neviděl, kromě tedy Lvího krále před pár lety, a jinak jsem se vždy uchyloval k těm novodobým, digitálním. Ale jak to je dnes, to bylo i před 20 lety. Nemohu si stěžovat. 85% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to dopadlo líp, než jsem čekal. Prvních 15 minut mě docela svojí trapností vyděsilo, ale nakonec z toho vypadne příjemný animák, na který se mi dobře dívalo a rozhodně jeho zhlédnutí nepovažuji za ztrátu času. Jen to taky není nic, z čeho bych byl úplně hotový a jedno zhlédnutí mi asi stačilo. Nejspíš na tom má největší roli to, že se mi v tom střídaly dojmy a sympatie k různým scénám a postavám. Některé scény jsou skvělé a dokonce i vtipné, jiné jsou takové nijaké. Některé postavy jsou sympatické (Meg), některé strašně otravné a trapné (Bolest a Zmatek), jiné jsou takový šedý průměr (Herkules a bohužel i Pegas (a to říkám jako fanoušek Rainbow Dash)). Víc jak lepší tři nedám ani náhodou, ale bylo to fajn. A co mě překvapilo úplně nejvíc je to, že tu jsou celkem fajn písničky. Některé jsou dokonce gospelově laděné a to celkem můžu. Lepší 3* ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych si rejpnul hned do názvu, páč po řeckých pláních a horách pobíhal chlapík jmínem Herakles a ne Her-cooles, ten to jistil od Říma. Ale pojďme dál. Tenhle filmek má se "skutečným" životem společnýho pramálo. Je to v podstatě výplod fantazie scénaristy, který se ani trošku nedrží příběhů Heraklese. Těšil sem se na to, že se polobůh bude utkávat s jednotlivými nástrahami a bájnými potvorami, tuším, že to bylo dvanáct úkolů. Ale nedočkal sem se. Dočkal sem se emerický slátaniny, která by se s naprostým klidem mohla jmenovat uplně jinak než zrovna tento legendární hrdina. Písničky mě též nějak zvlášť nenadchly, ale s tím se počítalo. Herakles v moji fantazii vypadá uplně jinak, rozhodně to není rozmazlenej spratek, kterej sice v průběhu dospěje v muže, ale do tý doby je to teda ukázka dětinskosti. Hádes ovšem celkem potěšil moje očko. Ale ty jeho posluhovači, kteří jak už to v kreslenejch animákách chodí, mají diváka rozveselovat, tak svou roli neplní na jedničku. Celkově je to možná dobrý pro děti, ale pro děti, kteří neznaní opravdového Herakla (takže pro mladý amíky :o) ) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Hoci film rozpráva o gréckych mýtoch, je použité rímske meno Hercules, pričom jeho grécky ekvivalent je Heracles, tak ho totiž nazvala Diova manželka, Hera. (Carol Pifková)
  • Na vizuálnych efektoch pracovalo 108 animátorov. (curunir)
  • Keď hodí Herkules “žabku“ do fontány, je v nej jedna socha bez rúk. V ďalšom zábere sú vo fontáne už sochy dve. (mackyns)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno