Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno co Josey Aimes (Charlize Theron) chce, je slušná práce, která jí umožní postarat se o své děti. Místo toho zažívá strach, urážky, obtěžování, ponížení, útoky a sprosté nadávky. „Ber to jako bys byla chlap!“ – to je rada od jejího šéfa. Ona se k problému postaví jako člověk a začne rány vracet zpátky. Tím odstartuje první případ žaloby za sexuální obtěžování. V emotivním příběhu o boji proti předsudkům dále uvidíte Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelsona a Seana Beana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

InJo 

všechny recenze uživatele

Jasně, většina chlapů jsou nechutný prasata a ženský zase utlačovaný chudinky. A dál? (Nechápejte mě špatně, Její případ je v zásadě dobrý film, jen je na můj vkus až příliš průhledný ve svém sdělení a působení na divákovy city, zásluhou čehož pak i jisté snahy o komplexnost vyznívají víceméně naprázdno.) 60 - 70 % ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Až do pohádkovosti zidealizovaný dramatický skutečný příběh o vzniku soudního prcedentu o zákazu sexuálního obtěžování na pracovištích ve Spojených státech. K absolutní dkonalosti chybí to, že je zde všeho moc: moc sprostoty šmahem všech chlapů, moc tragiky v životě Aimes, moc nepochopení a nakonec moc pochopení její rodiny, a tak by se dalo jmenovat dál. Ale jako na dramaticky stavěný příběh se na to dívá hezky. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Príbeh písaný perom života, plný emócii, horkosti sveta a ťažkom postavení žien v baníckej spoločnosti. Je to prvý film z pod taktovky Niki Caro ktorý som videl, na základe čoho usudzujem, že nám v budúcnosti jej réžia prinesie ďalšie ovocie. Vynikajúca Charlize Theron (ktorá opäť previedla dokonalé vžitie sa do postavy, prvý krát mi vyrazila dych v snímke Monštrum), Francis McDormand, Sean Bean a Woody Harrelson svojimi kvalitami pre mňa vytvorili filmovú lahôdku, ktorú som hltal. Film vás strhne so sebou a príbeh prežijete o to silnejšie, lebo ho stvoril sám život, čo so snímky pri skvelej réžii a presvedčivých hereckých výkonoch cítiť na diaľku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tento typ príbehov v ktorom bojuje jednotlivec proti celému systému bez najmenšej šance vyhrať. A aj keď nakoniec vyhrá a všetci sa postavia a zatlieskajú mu, tak je to príliš nerovný zápas v ktorom si nevychutnávam tú postupnú zmenu názorov ostatných pretože je príliš náhla a nedôveryhodná. Tentokrát bojuje žena proti sexuálnemu obťažovaniu totálne vymaštených robošov na malomeste, takže aj jej rodičia majú názor, že si za nejaké to obťažovanie môže sama svojím nevhodným správaním. To je proste až príliš veľa prekážok. Téma sexuálneho obťažovania je aj dnes stále aktuálna, ale chcelo by to lepšie filmy. Tretiu hviezdičku dávam len za dojímavý záver, ktorý prekvapivo fungoval. Tiež som mal chuť vstať. 5/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mrazivá dráma, z ktorej vám už po pár minútach stuhne krv v žilách a zamrzne úsmev, aby ste mohli na konci vyroniť nejednu slzu. Nielen, čo sa týka hereckých výkonov, pretože tým sa u mňa Charlize posunula na číslo jedna, ale aj režisérskym spracovaním ma tento film doslova pohltil. Tým som však nechcel povedať, že Harrelson, či Bean nehrali dobre. Retrospektívne prerozprávanie do seba zapadá dokonalejšie ako puzzle a speje k stobodovému záveru. Úžasný príbeh založený na skutočných udalostiach, ktoré si nie každý až do zhliadnutia uvedomoval. Hlavne chlapi. 90%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Všetky sexuálne obťažovania zobrazené vo filme sa naozaj stali rôznym ženám pracujúcim v uvedených baniach. (misterz)
  • Soudní proces, kterým je film inspirován, byl vyřízen v roce 1998, což bylo 10 let po prvním zaregistrování a více jak 20 let po začátku obtěžování. (CliffLee)
  • Některé z žen stojících v závěrečné scéně ze soudní síně, byly skutečné žalobkyně. (CliffLee)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama