Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na konci dvacátého století začala výstavba kolonií na povrchu Měsíce a s ní přišla nová éra cestování Vesmírem............. Oproti jedničce, která začínala žraločí leteckou ploutví a hudbou s filmu Stevena Spielberga Čelisti, začíná dvojka hudbou a nápisy s filmu Hvězdné války George Lucase. Je to prostě parodie, to se nezapře. Tady se bude létat, létat s lodí Mayflower 1 první linkou mezi Zemí a Měsícem a první linkou směřující do katastrofy. Ve stejné době, kdy se připravuje let této lodě, se daleko (far), daleko (far) v Galaxii princezna Amoura...ale co jste zvědaví, podívejte se sami..... Dokonce uvidíte i E.T., jak volá domů. CITÁT -OPERÁTORKA - Vhoďte tři tisíce dolarů na první tři minuty volání.......... Mezi tím - z nemocnice Ronalda Reagana utíká Ted Striker (Robert Hays) aby zabránil vzlétnutí Mayflower 1 na kterou je chystán atentát. Scéna ve 14 minutě, jak si obyčejný cestující kupuje v letištní hale časovanou bombu je prostě nádherná a odvážná. CITÁT - Ten chlap je zjevně blázen.......... No a Ted? Ten se samozřejmě dostane na palubu raketoplánu a zažije de-ja-vu s prvním příběhem. Teď Ted ukáže, co dovede - udělat za zmatek. CITÁT - Možná je to jen proto, že je to prostě jen vůl........... Škoda, že tento příběh vlastně paroduje díl první, stejné situace, stejní herci, stejné hlášky, možná to chtělo trošku něco nového. Opakovaný vtip přestává být časem vtipem. Jasně, divák se pobaví, ale kdybych nejdříve neviděl jedničku asi bych se bavil víc. CITÁT - Prosím, uklidněte se, došlo nám kafe............... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se režisér a scénárista změnil, jde o slušné pokračování v podobném duchu, jako byla jednička. Téměř identické obsazení, ale tentokrát se vypravíme do vesmíru. Tvůrci se krom situačních gagů, inspirovali u Vesmírné odyssey, ale třeba taky u Star Wars. Pro zahraniční, nebo mladší diváky je film vstřícnější...těch popkulturních odkazů je tady méně. Málo je ale oproti předchůdci i dobrých fórů; moc dobře nefunguje skoro celá poslední třetina. Ale i když je dvojka slabší, jsem vcelku spokojený. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jedná o pokračování, je to stále téměř (!) stejně kvalitní zábava, jako u prvního filmu. Opět skvělé herecké obsazení a dokonce povedená režie - přestože už to není moje oblíbené trio Z-A-Z, nevidím snad žádný rozdíl. Určitě filmu oproti jedničce něco chybí, ale na nedostatek humoru si skutečně nemůžete stěžovat. Jak bylo v 80. letech u komedií zvykem, hodně fórků nemůžete postřehnout na poprvé a tak doporučuji nahrát z televize, abyste si to mohli pouštět celý týden - třeba pak naleznete veškeré "ukryté" vtípky. Aspoň vás to při každém shlédnutí něčím překvapím (ještě teď nacházím různé předměty, které odkazují na jiné filmy nebo situace a to už znám film asi 9 let). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl je to určitě – o tom žádná, nicméně i tak jde o vcelku slušnou průměrnou parodii (komedii). Pár dobrých vtípků a momentů by se tu našlo, byl jsem rád, že se tu objevilo i několik vedlejších postav z dřívějška. Některé scény se opakovaly z minula, ale to mi zas až tolik nevadilo. Přibylo trochu víc nahoty a bohužel i hromada zbytečných dialogů o hovnu. Julie Hagerty byla pořád okouzlující, ale ani ona to nedokázala pozvednout na víc jak obyčejný průměr. 50% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)

Reklama

Reklama