Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je dvojka o triedu lepšia ako jednotka. Jednak je tu oveľa vyššia kadencia vtipov, minimálne na rovnakej úrovni ako minule a hlavne sa mi páči, že sa dej tentoraz odohráva vo vesmíre. Vďaka tomu sa paroduje sci-fi žáner, ktorý mi je bližší jak nejaké lietadielká. V hereckom obsadení mi chýbal Nielsen, ale aspoň na chvíľu ho skvele nahradil kapitán Kirk Shatner. Niektoré vtipy sú rovnako zastaralé ako ich hviezdy a človek ich pochopí jedine ak ma aspoň trochu napozerané staré klasiky. Z vtipov ma zaujalo, že už v tej dobe si robili srandu z nekonečnosti Rocky série. 28 dielov nie je zase až tak nereálny odhad. Verím, že Sly to dá. No a tá detsky nakreslená skica ma tiež rozsekala, pretože nedávno vďaka podobnej skici chytili americký policajti zlodeja. :) 6/10. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jako většinou - už to podruhé není ono, ale přesto bych řekl že některé vtipy jsou dokonce lepší než v jedničce. Scéna kdy letištní úředníci prohledávají babku co jí na detektoru zazvonily v tašce klíče a zatím detektorem procházejí po zuby ozbrojení teroristé je prostě výtečná, stejně jako letištní krámek se suvenýry, kde se prodávají bomby i s kufříkama. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ted Striker?" "Znáte ho?" "Neznám. Vlastně byli jsme jako bratři, než přišlo Macho Grande." Mohl bych tady napsat že je dvojka prachsprostou kopií jedničky, od zápletky až po recyklované vtipy, ale zároveň bych musel přiznat, že je to povedená kopie. Ken Finkleman od ZAZ se scénářem obšlehl i tu absurdní nadsázku, a v rámci parodií natočil nadprůměrný kousek. Stejně jako u prvního dílu ale platí, že na nadčasové Bláznivé Střely 1 & 2 a 1/2 & 33 1/3 film hodně ztrácí, a humor postupem doby výrazně zestárl. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hodně podobná paráda jako jednička, akorát se většina vtipů opakovala a to skoro doslova, což třeba u Bláznivých střel nebylo. Pořád je to skvělá zábava, ale ten punc originality tam prostě chybí. Je to proto, že původní trojice tvůrců se na filmu nepodílí? Nepochybně. Na zasmání je to ale dobré dost. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě to stejné + krátké a dost nudné soudní přelíčení. Tedy ještě cesta do Chicaga byla nahrazena cestou rovnou na Měsíc, abych byl úplně přesný. Hlavní hrdina, jehož jméno si bezprostředně po zhlédnutí snímku nepamatuji, byl úředně prohlášen za blba, a tak pro něj bylo podstatně složitější let nezmeškat. Jinak jsou vážně všechny vtípky i veškerý humor úmyslně absolutně totožné. V případě tohoto pokračování je jen vše vyhnáno do pořádných extrémů, což mi vyhovovalo. Nostalgie je strážný anděl starších snímků. To jsem teď vymyslel. Dost dobré co? Já snímek viděl poprvé až dnes, takže v mém případě nějaké nadhodnocování nehrozí. Vidím to stejně, jako jsem viděl první díl. 2 *. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama