Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

Faye 

všechny recenze uživatele

Rafi je 37 a právě se rozvedla. Se svým rozčarováním se pravidelně svěřuje své terapeutce Lise, vlastně skoro kamarádce „ Podepsal to tak rychle, já jsem alespoň předstírala, že se pokouším se nad vším ještě jednou zamyslet“. Ale vzpomínky na svého bývalého brzy vymění za nadšené vyprávění o svém novém a poněkud mladším příteli. Každou další návštěvou je její přítel ještě o něco mladší a vyprávění intimnější. Až najednou věk pasuje (23 let) a a někdy prostě nastanou situace, kdy i psychoterapeut potřebuje radu profesionála ze svého oboru a to nejenom tu etickou. Tradičně skvělá Meryl ve filmu, který je něco víc než jen vtipným příběhem matky, zaskočené láskou svého syna k trochu dospělejší přítelkyni, které navíc její profese dává možnost dozvědět se víc než je mnohdy vhodné. Je to hlavně o porozumění, okouzlení, o odvaze vpustit si někoho do svého soukromí, o důvěře, ale i o všedních dnech, kdy jsou problémy ve vztazích tak nějak víc vidět. „Občas se zamiluješ, něco se naučíš ... a ... pohneš se dál. A tak to má být.“ ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

" Máš ráda sex? Nekupuj mu Nintendo." Takhle skvěle jsem se u romantické komedie snad ještě nebavil. Herci si své role neskutečně užívají (Meryl Streep vede a Uma turman těsně za ní), atmosféra je jak má být, žádné zbytečné kecy a nudný patos... přesně jak to má být. Dokonalá romantická komedie. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A tyčinky do uší jsem ti nedávala, abych chránila tvůj sluch!“ Rafi, čerstvě rozvedená žena, které v hlavě zesiluje tikot biologických hodin a hledající se mladíček David, který je sice u svých rodičů doma, i kdyby si přivedl někoho jako je Jay-D, ale reálně se od něj očekává židovská vrstevnice. Jenže co když mezi ně vstoupí terapeutka, pro kterou se to stane až příliš osobní aneb poslouchat klientku popisující, jak ji váš vlastní syn přivedl k orgasmu, je prostě k nezaplacení…Film se mi naprosto trefil do nálady. Jak uvolněnou atmosférou, dobrými dialogy, tak zábavnými scénami a na poměry Hollywoodu překvapivým koncem (beze slov, ale všeříkající). Originální zápletka drží vše pohromadě poměrně dlouho, ačkoliv je pravda, že směrem k závěru začne filmu trochu docházet dech. Když si však vybavím babi mlátící se pánvičkou do hlavy či naprosto přesnou Meryl, která je k popukání, nepůjdu pod solidní 4*. „Co mu mám dát k narozkám? Pořád básní o tom Nintendu. “ - „Rafi, můžu se tě na něco zeptat? Máš ráda sex? Tak mu nekupuj Nintendo…“ ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

U Prime jsem si konečně přiznal, jak je pro velmi těžké psát komentáře k filmům, které mám mezi 50 – 70%. Jednak už jen tím, jak bojuji vnitřně s tím, že tyto filmy, které nejsou nic proti ničemu, tj. neublíží, neuškodí, ale nezanechají až na pár mžiků nějaký dojem, se mi jeví psaní komentářů jako zbytečné Bohužel, i když proč bohužel, tenhle film je takový.. Je vyvážený, jemně nadprůměrný Nadstandardně standardní pasivní zábava. O nadprůměr se postaral trojlístek hlavních představitelů, kteří tento film zvedli a dali mu život Tenhle film je inteligentní, lehký není špatný ani hloupý ani převratný, jak říkám, je to lepší střed filmového spektra. A to je taky fajn, ne? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Lišák Younger asi v životě zažil krásné věci, když dokáže tak milým způsobem ukázat touhu dvou lidí, přesně vyjádřit pocity, které k daným obdobím patří (bleskový pocit zamilovanosti, porozchodová bolest při vzpomínce na zdánlivou maličkost) a navíc všemu ušít krásný, reálný a rozechvívající závěr, díky kterému vím, že mi Prime z hlavy jen tak nevymizí. Do té doby totiž pracoval s nadprůměrným scénářem, který mírně provařené schéma vztahu potenciální tchyně s potenciální snachou povýšil na jinou úroveň, kde vůbec nevadí série obligátních, ale v tomto případě i velmi příjemných klišé (procházka zavřeným parkem, večeře na místě, které oslní partnerku). Díky božské Meryl jsem se často smál, sympaťákovi Greenbergovi jsem držel palce a po krásné Umě toužil. Škoda, že se film nedokázal přenést přes obligátní hranice častého "mrzí mě to" a "nejsem si jistá", jinak by to snad i bylo za pět. Poslední scéna je díky hercům jedním z nejvýmluvnějších a nejpůsobivějších romantických finišů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu jdou hlavní představitelé do kina. Na programové tabuli je napsáno Blow-up (Zvětšenina) a Zabriskie Point (oba filmy jsou dílem známého režiséra Michelangela Antonioniho), jenže ve scénách v kině zjistíme, že ve skutečnosti promítají nějaký animovaný film. (Rodriguez)
  • Hlavní roli měla původně ztvárnit Sandra Bullock, ale žádala výrazné zásahy do scénáře. Když to režisér Ben Younger odmítil, vzdala se účinkování ve filmu. Jen dva týdny před plánovaným začátkem filmu za ni zaskočila Uma Thurman. (imro)
  • Autorem obrazu, který Rafi (Uma Thurman) považuje za svůj nejmilejší, je americký malíř lotyšského původu Mark Rothko. (venus)

Reklama

Reklama