Reklama

Reklama

Pozdní léto

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Příběh bezdětné rodiny a malého chlapce z dětského domova... Bezdětní manželé Karel (J. Vala) a Věra (V. Galatíková) už v životě zkusili mnohé: studovat, uplatnit se v zaměstnání. Nic z toho je však plně neuspokojilo. Dokázali si však vytvořit domov a ten chtějí teď nabídnout někomu třetímu, chlapci z dětského domova. Věra a její rodiče (ve skvělém podání Dany Medřické a Ladislava Peška) jsou chlapcem, který je u nich zatím jen na zkoušku, nadšeni. Karel, který sám žije v pocitu životního neúspěchu, se však s novým členem rodiny sžívá jen ztěžka a pomalu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (72)

Lichty 

všechny recenze uživatele

Minimalistický příběh z vynikajícími herci, z nichž za zmínku stojí především Jiří Vala, který dostal jasně nejvíce prostoru ke svému umění. Citlivé téma, zajímavá myšlenka a to vše dobře zabalené v Hubačově scénáři. Dnešní diváky jistě zaujme i sedmiletý Michal Suchánek, připomínající v té době českého Haley Joela Osmenta :). ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že dám hvězd více, nakonec jen tři. V řeči % okolo 60. Námět na příběh moc hezký, připomíná mi to trochu "stoličku" a "polepšovnu" od Marie Poledňákové - hledání rodinného štěstí, premiéra v televizi o Vánocích, v centru příběhu malý a roztomilý klučina... Tomáš Holý versus Michal Suchánek. Pro mě to znamená srovnávat nesrovnatelné, "Vašek" je jen jeden. Michal Suchánek je zde překvapivě velmi roztomilý, hraje poměrně dobře. Na jeho roli mi ale vadila jistá "klackovitost", která mi ale nebyla moc sympatická. Spíše naopak. Postava malého Františka mě prostě moc nechytla. Je to asi dáno i současností, kdy mám M.S. zaškatulkovaného v trochu jiné pozici... Ve filmu mi ani neseděli adoptivní rodiče alias Věra Galatíková a Jiří Vala. Takový nemastný, neslaný manželský pár, trochu starší pro adopci tak malého kluka. Nebyla mezi nimi ta pověstná jiskra... Kdo mi naopak imponoval, to byli prarodiče - babička a dědeček v podání Dany Medřické a Ladislava Peška. Především filmový dědeček je z říše snů, mít aspoň jednoho takového! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice hluboký snímek o 7 letém klukovi ,kterého si chtějí vzít bezdětný rodiče,ale majího na víkend a pak ho vrátí ,protože jim to nák neklape. Babička s dědou jsou proti ,ale přesto ho tam děda zpátky odváží. Nakonec chlapec ,krerému všichni říkají ,že ho vrátili a už ho nechtějí ,přesto uteče zpátky za náhradní rodinou a ty konečně pochopí ,že k nim patří a už si ho nechají. Je to hodně dojemný snímek o lidské lásce a pochopení. Za zmínku stojí výkon Dany Medřické a Ladislava Peška. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V podstate sympatická, aj keď nervivá rodinka, ktorá si chce adoptovať chlapca z detského domova. Väčšina jej členov sa teší, hlava rodiny to však prežíva až príliš. A práve tá prehnaná psychológizácia budúcich rodičov ma po čase prestala baviť a iba sa nezáživne cyklila. Na druhej strane, malý Suchánek bol podarený, veď kto by takéto chlapča neprijal - väčšinou poslúcha, veľa nezožerie a keď ešte pridá smutné psie oči, bol by v tom čert, keby si nezískal aj hlavu rodiny. Happyendový záver je síce očakávaný, napriek tomu aj celkom dojímavý. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hubač asi nikdy nic špatného nenapsal. Moskalyk byl již v té době zkušený televizní režisér, katastrofu, v niž se Petru Kostkovi proměnila Konvalinková v Hegerlíkovou, teprve připravoval. A tak sáhl pro kvalitní dospělé herce, které doplnil tehdy výborným Michalem Suchánkem. V téhle inscenaci je zkrátka všechno dobře. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Poprvé před kamerou Michal Suchánek. (M.B)

Reklama

Reklama