Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Beatle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla kdysi dávno a jednou. Pak jsem si ale vzpomněla, že vlastně ani netuším, o čem byl, tak jsem si ho sehnala v bluray a koukla na něj znova...a od té doby na něj nemohu zanevřít. Film téměř nemá zápletku, anebo není tak očividná, jako u všech ostatních filmů. Je to na stříbrném podnose s golfovou holí přednesený nádherný příběh, který dokáže dojmout i bez trapných mainstreamových romantických scén a konečná sekvence filmu dokáže chytit za srdce i někoho, kdo golfu vlatně vůbec nerozumí (anebo možná právě proto :D). Nadpozemsky dokonalá hudba Briana Tylera je jako nebeská píseň golfového snění a podprahové poselství, že nic není nemožné, je skoro jako zpráva budoucím generacím. Ne...opravdu nemám co vytknout. Skvělý Shia LaBeouf a jeho pygmejský nosič holí Josh Flitter, jsou prostě a jednoduše nezapomenutelná dvojka. A k tomu ta výše zmíněná Tylerova hudba...100%! Tohle asi není film, který by nadchl jen tak někoho, ale mě rozhodně ano :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sakra, Shio, dej se dohromady, chlape!:) Ať se Shia chová jakkoliv výstředně a mnozí ho považují za sebestředného "douchebaga", jeho herecký talent, temperament a charisma jsou nesporné. Než se z něj stala hvězda díky Transformers a Hollywoodský tlak ze všech stran z něj skoro vymáčkl duši a vzal mu pevnou půdu pod nohama, fenomenálně ztvárnil skutečnou postavu Francise Quimeta. Amatérský golfista, který to všem pořádně natřel a dokázal zvítězit na US Open. Snímek má výborně vystavěný příběh a krásnou hudbu. Perfektní obsazení všech rolí, vévodí zejména malý nosič, rozumbrada Eddie a Harry Vardon, ten chlap je fakt charakter:) Snímek pod taktovkou Disneyho a v režii Billa Paxtona dokázal přinést příběh plný emocí a úžasných scén. And... Oh my God! Shiovy oči, to je neskutečný, co s nimi dokáže... Golf pro mě vždycky byl jen nudná, snobská hra, ale můžu říct, že žádný golf mě nebavil tolik jako tato The Greatest Game Ever Played. "Ještě jsem tě při golfu neviděl kouřit." - "Měl jsem začít o čtyři jamky dřív." :) ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Film, který to dokázal a po dlouhé době se naboural do mých Top 10 sportovních filmů (viz. profil). Nejen pravdivý, ale i pravdivě a věrně natočený příběh Francise Ouimenta, kterému nelze moc vytknout. Byl jsem rád, že zde nebyl nijak silný vedlejší příběh lásky, jako to u sportovních dramat bývá zvykem. U tohoto díla šlo především o golf... Krásně vyobrazený půvab téhle "gantelmanské" hry. Pokud v ději někdo vidí předvídatelnost, nebo klišé ... postavte stroj času, vraťte se o sto let do minulosti a změňte scénář, který napsal sám život ;) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Golf není úplně mým nejoblíbenějším sportem, přesto mě filmy o něm baví. Příběh tohohle filmu je z roku 1913, ale vůbec na mě nepůsobí staře. Ba naopak, barvy a prostředí působí tak světle a svěže. Navíc mě velice bavily ty vychytávky kamery, kdy jsme sledovali letící míček nebo přistávající berušku. K tomu se dá ještě připočíst dokonalá postava malého caddyho Eddieho. Závěrečný souboj je i velice emotivní a vypjatý, což jsou další body navíc. Takže nakonec tomu vlastně nemám co vytknout, stejně jako u Legendy o slavném návratu. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Osobně mám ke golfu vřelý vztah. V létě si čas od času s kamarády zahrajeme, ale bereme to hlavně jako oddychovou zábavu, po které se jde grilovat a dát nějaké ty pivsony, než vážnou věc. I v televizi občas sleduji. Hlavně moje nejoblíbenější hřiště Masters v Augustě. Tento film zaujme především srdečným příběhem, který dotváří opravdu vynikající hudba Briana Tylera, jehož jméno mi doteď nic neříkalo. Potěší, že všichni tři hlavní hrdinové jsou dobráci, dále pak roztomilý obtloustlý dětský caddy, Shia a skvělá práce režie a kamery, díky níž vás turnaj opravdu vtáhne. Nejvíce mě překvapilo, že když byli oba soupeři z flightu na greenu, nemohli označit míček a vzít ho, aby druhému hráči nepřekážel. Po Legendě o slavném návratu nejlepší golfový film. A na závěr snad jen poděkování mému příteli Tigeru Woodsovi, který tento dříve snobský sport tak zkomercializoval a zpopularizoval pro širokou veřejnost. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)
  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama