Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (437)

HAL 

všechny recenze uživatele

Tento film je stejně podivný mutant jako příšerka o které vypráví - každou chvíli zmutuje do něčeho jiného. Ze standartního (leč vskutku skvělého) příběhu o vědcích kteří všem navzdory vytvoří svůj experiment, tajně si ho pěstují a velice rychle nad ním ztrácí kontrolu se tak ve třetině stopáže stává prapodivná parafráze na rodinné drama s důrazem na psychologické prokreslení postav, a to zejména hlavní "outsiderské holčičky toužící se stát sebevědomou ženou". A pak, opět zhruba po třetině filmu, začali najednou všichni scénáristé fetovat kokain a znásilňovat Cronenberga, takže ve filmu se z rodinné idylky rázem stává úchylné psycho ve kterém chvíli lidé znásilňují lidé mutanta a chvíli zase mutant lidi. A všechny (tedy skoro, krom těch pár na kusy roztrhaných) to zjevně baví, protože si dobrovolně a cílevědomně vyšlapávají cestičku k případnému pokračování. První třetina potěšila velmi, druhá otravovala nemálo a u třetí jsem se smál na celé kolo. _Splice je až příliš nedopečený hybrid, ale i tak je potěšující že i něco takto nežánrově divného v americe může vzniknout. Jen je nutné dodat že ten, kdo by od tohoto čekal například temný horor nebo hardcore akční sci-fi, bude nesmírně zklamán. 6/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako odlehčenou Godzillu - genové pokusy, zdrhne jim to a bude zabíjet lidi. Ne, není to akční. To, co stvoří, budou dál zkoumat. A člověka jako já, který není proti klonování, film trochu nahlodá, je vážnější. Jen jsem čekal jiný vývoj před samotným závěrem, to mě trochu mrzí. # Tvůrce nechal otevřenou cestu k pokračování, uvidíme... # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

První půl hodina by ještě ušla, sice skoro žádná atmosféra, alespoň však snaha o vykreslení ústřední dvojice. Potom se to začalo táhnout, násilně roubovat na kmenový příběh až moc umělé, tupé větve a celý scénář čím dál tím víc sklouzával do svého hloupoučkého základu. Konec tomu pak nasadil korunu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Téma klonování tu už bylo hodněkrát, ale snad nikde ne v přitomnosti, vždycky v budoucnosti, navíc Splice nabízí další zajímavou věc a to je skřížení DNA člověka a zvířat, nicméně celej vývoj tohohle filmu a klonu, kterej by měl být hotovej za půl hodinky, je tu natáhlej na téměř celou stopáž, takže nejenže to je celý zbytečně natahovaný, ale ještě nezbyde místo pro nějakou hororovější pasáž, i když pokus ke konci tu je, ale už je to jen takovej výkřik do tmy, přitom Splice disponuje řadou zajímavých scén, ale celý mi to spíš připomínalo film Mutant, než něco co by stálo za nějakou větší pozornost. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Párek vědců stvoří mutanta, který má geny člověka, zajíce a včely. Mutantní dáma roste jako z vody a začnou se jí bouřit hormony, což bude mít za následek nevypočitatelné chování. Jednou se chová jako fracek, podruhý zabije kočku, pak se chce pářit. Prostě typická puberta... Na kdovíjakou úchylárnu bych to teda neviděl. Spíš to považuji za netradiční love story na pozadí vědeckého experimentu. Kdo ví ale, jak to ve skutečnosti je. Možná ani režisér nevěděl, co chtěl vlastně natočit. Rozhodně mě to teda zklamalo a těch 100 minut mi připadalo jako dvě a půl hodiny. To si Brody nezasloužil. U mě za 4/10. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Filmový kritik Richard Roeper prohlásil, že je to nejhorší snímek roku 2010. (Terva)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama