Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásný příklad toho, že k natočení dobrého filmu není potřeba ani sofistikovaný scénář, ani hromada peněz. Stačí mít originální nápad a vizi, jak to všechno přenést na filmové plátno. Tohle se myslím Silversteinovi povedlo na výbornou – zasadil pro diváka zajímavý námět zabijáckého bouráku do atraktivního pouštního prostředí, přičemž samotné scény, ve kterých se ďábelský automobil objevuje, obohacuje výborná hudba a režisérův smysl pro drama. Kromě toho se Silverstein mohl spolehnout na kvalitní herecké výkony svých svěřenců. James Brolin je v hlavní roli přesvědčivý, já bych vyzvihl i svého oblíbence Ronnyho Coxe, který celému filmu dodává lidský rozměr. Je s podivem, že se tomuto filmu nedostalo takového ohlasu jako třeba Spielbergovu Duelu, protože minimálně v akčních pasážích se mu určitě vyrovná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jestli nebudeš zticha, vrazím ti ten krám do zadku a budeš prdět hudbu celý rok!" „To by bylo fantastický, prdět hudbu a celej rok. Uááá!" ,,Křus!" Kde se vzalo, tu se vzalo, s větrem se objevilo auto, co má spadeno na všechny! Tu sejme párek cyklistů, tamhle stopaře a tady hlupáka, co je přesvědčen, že ho zastřelí. A pokud si místní policie myslí, že ho zastaví, pak bude muset zaplatit vysokou daň. Svižný snímek s několika napínavými honičkami, kdy jedna z nejnapínavějších se odehraje během nácviku pochodu a stylově skončí na hřbitově. Jen si nejsem jistý, zda se dá jít na Ďábla s dynamitem... Verze dabovaná českou televizí má na konci bonbónek - titulky doprovází remix od Desireless Voyage Voyage z konce 80. let. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"See Utah and die." Výrazně slabší odpověď na o šest let starší Duel (a možná i na Čelisti) a mix dvou typicky sedmdesátkových brakových subžánrů - carsploitation a hororů o vzbouřeném něčem se zábavně blbým (ďábelské vraždící auto), ale vážně pojatým námětem, leč bez zajímavějšího děje, postav, nebo mytologie ústředního zla. Přesto si to čas od času zopakuju, protože titulní auťák mě svým designem i oranžově filtrovaným pohledem zevnitř fascinuje. A úvodní vražda cyklistů a honička se zmasakrováním policajtů jsou fajn. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Po výtečně vypadajícím začátku..zvlášť scéna s cyklistkou a stopařem..kdy jsem nadšeně poskakoval s Bráníkem na našem zánovním gauči, že TV Fanda konečně pustila pořádný Béčko, přišlo nemilé vystřízlivění v podobě marného pokusu herců o opravdové umírněné hraní a režiséra o opravdové režírování. Naštěstí to všechny pustilo v pravý okamžik před závěrečnou scénou, po které už konečně vím jak se musí cítit člověk s Alzheimerem na koksu. :) Škoda za ten pokažený prostředek, jinak by to byl jasný odpad a béčko roku! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem prokoukl, o čem to je, tak jsem si říkal: Na tomhle chtějí utáhnout celý film? A oni to, za pomocí nádherného prostředí, výborné scény na hřbitově, příjemného sedmdesátkového ducha (byť mi ta doba přijde docela nechutná, ale na venkově to evidentně nebylo tak do očí bijící), dokázali. Sice v závěru film trochu opustila logika, ale bylo to příjemné pokoukání. A to auto vypadalo hrozně fajn. 3,5* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama