Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nech pošlú sanitku. Nemusí sa ponáhľať.“ V podstate kópia (o dva roky starších) ČEĽUSTÍ, ibaže morské mestečko sa vymenilo za pieskové, Roy Scheider za Jamesa Brolina a bezdôvodne zabíjajúci žralok za bezdôvodne zabíjajúce auto. Plus to samozrejme má v sebe i veľa z inej Spielbergovej klasiky DUEL, kde tiež zabíjalo ničnetušiacich civilov auto tak záhadné, že sme sa nikdy nedozvedeli, prečo vlastne robilo to, čo robilo. AUTO je síce béčko, ale vzhľadom na bláznivý scenár mohlo dopadnúť aj ako céčko. Dosť tomu dáva zaujímavá výprava, po technickej stránke (útoky auta) to prekvapivo za X desaťročí príliš nezostarlo a príjemne ma zaskočili postavy: sympatický šerif a jeho sympatickí parťáci, človek by si ich takmer rád predstavil v rodinnom seriáli (bez hororového auta). Okrem Brolina som postrehol dve výrazné tváre: R.G. Armstronga (neskôr PREDÁTOR a KUKURIČNÉ DETI) a Ronnyho Coxa (ktorý svoj o 5 rokov starší výkon vo fantastickom VYSLOBODENÍ bohužiaľ, hoci podľa očakávaní, ani omylom neprekonal). O tom, že AUTO je vlastne fajn horor, myslím dostatočne svedčí informácia, že som seriózne uvažoval, že mu dám až 60%. Ale iné autové trilery/horory ma bavili o čosi viac (okrem DUELU ešte napr. CHRISTINE či JAZDA DO PEKLA). Každopádne, autové trilery obecne nie sú žiadny zázrak, kvalitný vznikne tak raz za 3O rokov. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkný horor, o zábijáckém autě bez řidiče co terorizuje obyvatele městečka kdesi v poušti , Auto vypadá velice pěkně a i děsivě, pěkně kosí jednoho za druhým. Má to krásně temnou , ale zároveň i dobrodružnou atmosféru. Na horor je to akorát. Ps- piráti silnic jsou všude tady by ho nestačili bodovat. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásný příklad toho, že k natočení dobrého filmu není potřeba ani sofistikovaný scénář, ani hromada peněz. Stačí mít originální nápad a vizi, jak to všechno přenést na filmové plátno. Tohle se myslím Silversteinovi povedlo na výbornou – zasadil pro diváka zajímavý námět zabijáckého bouráku do atraktivního pouštního prostředí, přičemž samotné scény, ve kterých se ďábelský automobil objevuje, obohacuje výborná hudba a režisérův smysl pro drama. Kromě toho se Silverstein mohl spolehnout na kvalitní herecké výkony svých svěřenců. James Brolin je v hlavní roli přesvědčivý, já bych vyzvihl i svého oblíbence Ronnyho Coxe, který celému filmu dodává lidský rozměr. Je s podivem, že se tomuto filmu nedostalo takového ohlasu jako třeba Spielbergovu Duelu, protože minimálně v akčních pasážích se mu určitě vyrovná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jestli nebudeš zticha, vrazím ti ten krám do zadku a budeš prdět hudbu celý rok!" „To by bylo fantastický, prdět hudbu a celej rok. Uááá!" ,,Křus!" Kde se vzalo, tu se vzalo, s větrem se objevilo auto, co má spadeno na všechny! Tu sejme párek cyklistů, tamhle stopaře a tady hlupáka, co je přesvědčen, že ho zastřelí. A pokud si místní policie myslí, že ho zastaví, pak bude muset zaplatit vysokou daň. Svižný snímek s několika napínavými honičkami, kdy jedna z nejnapínavějších se odehraje během nácviku pochodu a stylově skončí na hřbitově. Jen si nejsem jistý, zda se dá jít na Ďábla s dynamitem... Verze dabovaná českou televizí má na konci bonbónek - titulky doprovází remix od Desireless Voyage Voyage z konce 80. let. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vytečný James Brolin v podceňovaném, přitom velmi zábavném a chytrém horroru a vraždícím autu, který je přinejmeším stejně dobrý jako DUEL nebo CHRISTINE. Úvodní scéna filmu s párem cyklistů je skvělá, po celou dobu to má hodně dobrou atmosféru a skvělé lokace a hlavně paletu hodně kvalitních postav a několik celkem surových zvratů. Doporučuji! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama