Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

Marius 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh neposlušnej dcérky slávnych a bohatých rodičov, ktorá si to z modelingu zamierila medzi lovcov ľudí je ideálnym námetom pre Hollywood. A mohol byť i výborným filmom nebyť Tonnyho Scotta. Režisér totiž tak „praštil“ do formy, až sa stala neznesiteľnou. Rozčuľujúci klipový strih, ktorý by bol rád dynamický, podivné kamerové filtre počas celého filmu, kamera pôsobiaca v niektorých momentoch ako zlé zoomovanie digitálneho fotoaparátu a hlavne zlým spôsobom roztrieštená štruktúra príbehu totiž spôsobujú, že Domino je istým spôsobom „nepozerateľným“ filmom. Vďaka forme som mal problém zžiť sa s postavami, ktoré sú charakterovo pomerne príťažlivé ( a Keira samozrejme vizuálne nezmerne príťažlivá). Pokiaľ ide o hercov, podľa môjho názoru bolo kardinálnou chybou obsadiť Keiru Knightley. Nie je to jej herectvom (to je práve z toho čo som s ňou videl to lepšie), ale typologickou nevhodnosťou pre túto úlohu. Jej anjelskej tváričke jednoducho divák tú tvrdosť nemôže uveriť. Niečo iné je Mickey Rourke, ktorému rola sadla ako uliata a vidno že si ju i poriadne užil. Okrem neho, krásy Keiry Knightley, zaujímavého námetu a „Hands of Time“ od Groove Armady na pozadí akej-takej myšlienky totiž Domino nemá čo ponúknuť. 5/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel musim souhlasit s tim, že Tony Scott to s tou barevností a zběsilým, až trošku otravným střihem přehnal, jenže já se ani jednou za ceou dobu filmu nenudil a to už je co říct, když film má přes dvě hodiny. Je to asi hlavně díky tomu, že příběh je docela poutavej, i když trošku vláčně vyprávěnej a že postavy jsou úplně suprový, Keira Knightley, ač se na nějakou drsňačku moc nehodí, tak je prostě skvělá a do role nakonec skvěle padne. Stejnětak Mickey Rourke je jako lovec lidí úplně úžasnej, po Sin city a Dominu, začínám mít Rourka opravdu hodně v oblibě, dokonalej prototyp ultra drsňáka. K dobru filmu se dá určitě taky přičíst pěkně krutá scéna s rukou, jenže víc podobných tam už neni a to je docela škoda, taky bych čekal o něco akčnější pojetí, protože i když Tony Scott stříhá jak blázen, tak se to pořád pěkně táhne, což je u tohohle filmu fakt velká škoda. Snad jediný co bych tomuhle filmu víc vytknul je, že opravdová Domino vůbec nevypadala jako sexy Keira, ale spíš jako nějaká děvka z bordelu, ale na to bych si asi stěžovat neměl, takž už radši držim hubu, protože přijít v tohmle filmu o Keriu by byla fakt škoda, hned by se na to koukalo hůř ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že i ten nejdrsnější chlapák může být nakonec nalomen ženou a i ta nejdrsnější žena nakonec podlehne sociálnímu cítění....Tahle Scottova popová avantgarda se velmi těžko nějak objektivně hodnotí. Od toho, na co jsme u hollywoodských filmů zvyklí se totiž liší natolik, že je obtížné ji hned správně uchopit. V Domino zašel Tony jednoznačně nejdál ve své pověstné obrazové extravaganci (hojně vystrkující růžky už v Man on Fire) a na jedovatě žlutém filtrovém podnose servíruje přesvětlené scény, neobvyklé úhly kamery a střih ve stroboskopickém rytmu. Taktéž scénář Richarda Kellyho se vymyká všem konvencím a v přístupu k divákovi je ještě přidrzlejší, než ten k Donnie Darkovi....Celý scénář totiž stojí na motivu ošemetné pravdivosti a spolehlivosti vyprávění, což dobře vyjadřuje už úvodní titulek "Natočeno podle skutečných událostí. Tak trochu." Pravda je realativní a několikrát je ve filmu odhaleno, že nějaká událost proběhla jinak, než jsme dříve viděli, a "lživá" scéna je záhy nahrazena "pravdivou"...Ve všem tom zmatku a formálním běsnění se naštěstí tvůrcům daří udržovat film jakž takž přehledný, což se bohužel netýká té nejklíčovější dějové zákruty o prvních dámách a uloupených penězích, takže vám možná budou občas před očima naskakovat velké tučné otazníky....Ano, Domino je film zajímavý a velice progresivní, je ovšem otázkou, zda všechny ty novoty v pojetí potěší diváka (zejména v prostřední části jsem byl z filmu už docela otrávený, možná kvůli té vlezlé žluti) a zda vůbec znamenají jakýkoli přínos. Domino po nás chce, abysme se jí hlouběji zabývali, abychom přistoupili na její hru a pokusili se ji vnímat jinak, než jak jsme tomu navykli u ostatních filmů...Jak říkám, je těžké tohle hodnotit, takže ony udělené tři hvězdičky prosím vnímejte jako kvantitavní vyjádření výsledného diváckého zážitku, nikoli kvality snímku.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

… aneb kterak jsem se stal epileptikem a ještě si to náležitě užil. Tony Scott se rozhodl udělat dvojhodinový videoklip. A ten se mu povedl na výbornou. Stylizované až na samou hranici únosnosti, ale naštěstí ne za ní. Být citlivěji sestříhán (v rámci stopáže, nikoli střihu jako takového), tak mohl být výsledek ještě lepší. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Domino není pouhý klip. Je to nový grafický establishment a způsob (nespolehlivého) vyprávění celého příběhu skrze zkratkovitý dynamický sekvence. Za celý dvě hodiny se nic neděje, přesto se něco děje. Rozumíme si? Film je prost akčních scén, ovšem díky formálnímu kulinářství Scotta - dědka jednoho práskanýho - to cítíme opačně. Nesuďme obrazy rámem. Do chaotičnosti a nepřehlednosti může tomuhle dílu nadávat leda individuum, který má prohozený dráty v duši a není tknutý estetikou, básnictvím a komiksem. Keep it moviN´, Tony! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Mickey Rourke se původně rozhodl vystoupit z produkce, neboť se mu nelíbil scénář, a vzal roli v současně natáčeném snímku Revolver. Když Tony Scott dal jeho postavu přepsat, Rourke se vrátil na plac. (imro)
  • Postavy ztvárněné Mickey Rourkem a Delroyem Lindem mají své předlohy ve skutečně existujících lovcích odměn Celesovi Kingovi III. a Zekovi Ingerovi. Oba spolupracovali na filmu jako poradci. (imro)
  • Akčňák za 50 mil. dolarů vydělal za úvodní víkend (14. – 16. 10. 2005) v USA slabých 4,6 milionu. Celková tržba se vyšplhala na 10,1 milionu. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama