Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý příběh, nezajímavá Keira a Tony Scott v naprostém šílenství rezignuje na cokoliv co by mělo ve výsledku vypadat jako film. Domino považuji za jeho nejslabší kousek a myslete si co chcete, ale Keiře jsem tuhle roli opravdu nezbaštil ani tehdy když se jedné spolužačky zeptá, jestli už měla plastiku nosu. 50% ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $10,169,202Tržby Celosvetovo $22,944,502Tržby za predaj DVD v USA $15,442,828 //počet predaných kusov 946,854║ Sledovať tento film bolo pre mňa nehorázne trápenie a to mám filmy od Tonyho Scotta moc rád. /videl v kine: 10%/ ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tonyho vizuální styl a použití barev, kamery a bláznivých výmyslů dnešní doby se po Muži v ohni ukázal ve světle bohužel horším a nepříjemnějším. Muž v ohni byl krásně stylizovaný film o přátelství a uvědomění si odpovědnosti, kde barvy podbarvovali dění a pocity. Domino je až moc samoúčelná omalovánka. Je to taková jízda na tripu. Někdy až přehnaná, ale přesto stylová. Ikdyž co je styl, to je taky otázka. MOžná se v některých momentech Tony nechal unést možností, že může všechno. Ukazovat teda ňadra Keiry nemusel, chudák, ještě víc u mě klesla. Keira vypadá neškodně i přes všechno co jí Tony k imagi přidá, ale je to furt jen hezký holka co si hraje s nunčakama a občas dělá tvrdou. Mickey Rourke však jako drsnák jiná káva. Nebojí se ničeho ani těch nejsurovějších možností a s ničím se nepáře. Komu by se to nelíbílo? Lucy Liu si hraje malou roličky hodné/zlé policajtky co vyslýchá naší hlavní hrdinku a ta jí vypráví svůj dlouhý příběh. Velké zklamání pro mě nakonci byla ukázka opravdové podoby Domino Harvey. Nechci o ní říkat nic zlého, ale krasavice to nebyla a nechat jí hrát jednou z hezčích křehkých a dobře tvarovaných(až na zmíněné poprsí). Ta holka mi tam nesedí a asi nikdy sedět nebude. Ať už se to týká jejich schopností lovkyně, skvělé střelkyně a nebo naprosto šílené osoby. Taková Linda Hamilton hrající matku zachránce lidstva Johna Connora byla opravdovější "zlá holka". Nakonec se přiklánim ke 2*, kvůli hlavní postavě, přehnané stylizovanosti a 127 minutách po kterých nebude obdivovat slešnu Harvey, ale rádi konečně vypadnete z toho jejího světa. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí (tak trochu) od scenáristy DONNIE DARKA a nejstaršího videoklipaře Hollywoodu? Narozdíl od surrealistického a pro mě ve výsledku jen pramálo uspokojivého DARKA musím Kellyho pochválit za jednoduchý a přehledný scénář (plný legračně drsňáckých keců), který mě vysloveně nenudil, ale ani ničím nezaujal. To samé platí o pěkném, nepřetržitě blikajícím halucinogenním Scottově kabátku, který mě s výjimkou takto dokonale pohřbeného akčního finále (přestřelka ve stylu Tonyho PRAVDIVÉ ROMANCE) kupodivu ani moc nesral. Velká režisérská exhibice, která paradoxně nespasila průměrný scénář. Oceňuju ale (jako asi všichni) Iana Zieringa a Briana Austina Greena a závěrečné titulky pouze s křestními jmény účinkujících. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Keira je tak trochu jako Domino. Už nechtěla být brána jako ta křehká holka z Pirátů a proto vzala roli v tomto filmu, který je… řekněme zajímavý. Totiž na fakt, že Tony se od jisté doby prezentuje jako klipař, který dá víc na vizuál než na propracovanost děje/charakterů, jsem si zvykl. Ale co tady měly znamenat některé naprosto rušící scény (show Jerryho Springera, dva týpci z 90210), které tam absolutně neměly co dělat? V úvodních titulcích jsem si všiml jména scénáristy - Richard Kelly - a pořád jsem si nemohl vzpomenout, odkud je mi to jméno povědomé. A jakmile jsem zjistil, že je to režisér, který natočil Donnie Darka nebo The Box tak nějak jsem pochopil, že můžu být rád, že jsem ten příběh ještě jakžtakž pobral… :-) Jinak Domino chce být cool snímkem a to mu vychází, hlavně, jak už jsem zmínil v začátku svého komentáře, díky neskutečné Keiře. Čekal jsem tuctový akčňák, dostal jsem něco, na co jsem nebyl připravený. Zatím tu nechám 80 % a po příštím zhlédnutí, kdy už budu vědět, do čeho jdu, se uvidí, jestli to bude konečné hodnocení. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Tetování "Tears in the Rain" na Dominině krku je odkazem na jeden z nejoblíbenějších snímků Tonyho Scotta. Jde samozřejmě o bratrovu kultovní temnou sci-fi Blade Runner. V něm ke konci filmu postava androida Battyho pronese v dešti slavnou větu: ""All those moments... will be lost in time... like... tears... in rain..." (DaViD´82)
  • Díky Gusmanovi Cesarettimu, který často spolupracuje s Michaelem Mannem, se podařilo do filmu dostat i skutečný pouliční gang – 18th Street Gang z Los Angeles. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama