Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca paranoia schyzofrénia depresia konšpirácia halucinogenné psycho vyzuálne opodstatnene prevedené vnímanie a myseľ feťákova dialógy (prevody na bicykli, cesta autom =)). Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder najdokonalejší výber hercov v dejinách filmu :() ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je dosti zajímavým experimentem. Nevím, jak se tento způsob natáčení nazývá, zkrátka se - podle mě - jedná o to, že jsou herci zabíráni pomocí senzorů a asi i kamer a v počítači potom následně "přemalováni" (něco podobného jde i s fotkami ve photoshopech) a vypadá to strašně fajn. Mastné vlasy Keanu Reevese či stylový Robert Downey.. to je to, co z A Scanner darkly dělá něco víc. Pak je tady příběh (dle románu Philipa K. Dicka), který je dosti složitý a hodně ukecaný (zkrátka opravdu knižní). Připadalo mi, že sami autoři si s látkou moc nerozuměli, ale nakonec to celé jakž takž ukočírovali, ale nic strhujícího z toho ve finále nevyšťavili..škoda. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe to mělo! Velmi mě uchvátila celkové animovanost, která mi dost připomínala hru Borderlands. Naopak dost mi ve snímku vadil ten trapný, neustále se měnící oblek, ale to je asi tak všechno, co mě iritovalo. Jinak to byla příjemná sledovačka postupně se rozkládajících feťáků, kterým se z úžasné drogy škvařil mozek. O to spíš, když je film napráskaný takovými jmény. Všude vládla příjemná depresivní atmosféra. Richard Linklater zřejmě opravdu umí. Závěr mě více než potěšil. Neshledávám ve snímku ovšem žádný super zázrak. Lepší 3 *. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Temný obraz je experimentem, jehož cílem je divák a jeho reakce. Jak lze reagovat na zvláštním způsobem animovaný příběh z blízké budoucnosti, který se hemží feťáky a narkomany a jehož hlavní hrdina vystřídá tři různá jména, tedy kromě toho, že se coby detektiv z protinarkotického snaží odhalit sebe samého coby drogového dealera? Příběh, který je vám naservírován však není důležitý, příběh je hrou bez pravidel. Důležitější je, jak k němu přistoupíte, jak budete hrát. Feťákům není dobré důvěřovat, jenže co když jsou feťáci všichni? Co když je celý film jednou velkou lží? Není takový přístup příliš paranoidní? Co když je to jediný správný přístup, vždyť scénář vznikl podle autobiografické knihy P. K. Dicka, svého času drogově závislého. Bezprostředně po zhlédnutí jsem byl odhodlán odbýt Temný obraz třemi hvězdičkami, ale když jsem na něj ani po 12 hodinách nedokázal zcela přestat myslet, došlo mi, že tohle bude tvrdší oříšek. Bez pochyb je to film nekonvenční, jehož úlohu v moderní kinematografii plně doceníme až za pár let a prozatím jej alespoň za nesmírně pracnou realizaci (18 měsíců!) budu hodnotit lehce nadprůměrně. 75% Zajímavé komentáře: Triple H, lakikaki, ]V[()Rt ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dick je v zanru sci-fi muj oblibenec a tenhle film se fakt povedl. Keanu Reeves tomu dodava naboj, jen bych si spis predstavoval film bez te graficke parady, moc mi k tomu nesedela. Naopak vyjadreni sveta, jak ho videl Dick je skvele, uz ted zijeme v dobe, kdy jsme sledovani vsude a ukazka drog, diky kterym muzeme zit pouze v iluzi je brilantni. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Na konci filmu ve výčtu zesnulých či nemocných závislých přátel PKD figuruje i sám autor. Jedná se o jméno Phil s poznámkou poškození slinivky. (Xeelee)
  • Předloha filmu je částečně autobiografická. Philip K. Dick v jednom rozhovoru prohlásil, že vše z Temného obrazu opravdu viděl. (Xeelee)
  • Downey jr. se do projektu zapojil, když se dozvěděl, že v něm bude hrát Reeves. O scénáři prohlásil, že je nejdivnější, jaký kdy četl. (PhillM.)

Reklama

Reklama