Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se malá Kirsten Dunst Kirsten Dunst hádala v Jumanji se bráškou, bylo z toho nezapomenutelné dobrodružství. V Zathuře se sourozenecká trojice hádá mnohem více, dějová linka se snaží svého předchůdce až příliš okatě kopírovat, ale nejen kvůli nefunkčnímu finále se mu to zoufale nedaří. Až překvapivě zapomenutelná hra, která divokému Robinu Williamsovi nesahá vůbec nikam. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vesmírne Jumanji, snáď ste nečakali viac. Ak si chcete zaspomínať na staré detské časy v ktorých bol jedným z vašich naj filmov, nemali by ste váhať. Ak obľubujete sci-fi, máte dôvod naviac. Len musíte mať na pamäti, že ide o zábavu prioritne určenú kategórii do 15 rokov, z ktorých ste už pravdepodobne stihli vyrásť... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je také novátorské a dych berúce ako jej mladší brat Jumanji ale stále sa jedná o film ktorý nemôže uraziť jednoducho nikoho. Favreau zvolil zaužívaný postup a výsledkom toho je film ktorý nás prinúti zaspomínať na tie skvelé detské časy, kedy aj naša fantázia pracovala na plné obrátky a kde všetko bolo ťažšie ako sa na prvý pohľad zdalo. teraz keď sme dospelí vieme na čom sme. A preto také filmy mať treba. Stan Winston sa opäť predviedol a vytvoril ďalšiu škálu svojich nereálno reálnych postavičiek, aj keď musím priznať že jašťeri sa nenápadne podobali na velociraptorov. Ďalej Debneyho hudba ktorá mixovala star trek a star wars a spolu s úchvatnými vokálmi - hlavne pri pohľadoch na vesmír dokázala naozaj vzbudiť tie správne emócie na správnych miestach. Ďalej navarrova kamera je jednoducho úžasná, v pohybe, okúzľujúca a hlavne na takom malom priestore ako je dom dokázala vyvolať akčnosť. Čo sa týka hercov vzájomné bratské hašterenie medzi Hutchersonom a Bobom bolo veľmi dobre zahrané vzhľadom na to že sa jedná o neskúsených hercov ale bola cítiť s toho tá chlapčenská hravosť. Robbins aj na takom malom priestore excelentný, Stewart celkom nevyužitá na to ako tam doslova VYNIKÁ. ale o nej predsa ten film nie je. no a Shepard - na začiatku rozpoluplný pocit ako keby vypadol s iného filmu ale našťastie sa to celkom rýchlo zrovnalo a výsledok bol viac ako uspokojujúci. taký malý veľký film, ktorý síce nenadchne ale splní svoj účel a myslím že pre tentoraz mi to stačí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi kazdy filmovy znalec pozna Jumanji a kazdy vie, ze je to podobne, len tentokrat sa to odohravalo vo vesmire, aj ked Jumanji sa mi pacil o trosku viac. Myslim si, ze pre deti je to aj tak celkom slusny zazitok. Ja som si len spomenul sam na seba, ako by som vnimal taketo filmy ako 10 rocny, samozrejme so slabsimi trikmi a viem si predstavit, ze by som dal tomuto filmu aj 5 hviezdiciek, ale z pohladu dospelaka stacia 3. Hudba bola kvalitna, pripominala mi skor hudobny styl napinavych filmov Johna Williamsa. Sestra oboch surodencov v podani Kristen Stewart je znama ako dcera Jodie Foster z filmu UKRYT (2002). Triky boli tiez celkom v pohode, jednoducho netreba mat velke ocakavania. _________ Tim Robbins - (Otec) +++ Jonah Bobo - (Danny) +++ Josh Hutcherson - (Walter) +++ Dax Shepard - (Astronaut) +++ Kristen Stewart - (Lisa) +++ Frank Oz - (Hlas robota) +++ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je to piškotí, ale na druhou stranu musím uznat, že to bylo úžasné dobrodružství. Tedy pro ty děti a počítám, že až se na to budou dívat naše děti, bude to pro ně stejně fascinující. Vesmírný prostor byl vytvořen na jedničku, výběr herců taky nebyl špatný. Trochu mi vadili nemotorní ještěři a pro děti asi složitá pointa, ale tu jim rádi vysvětlíme. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Produkce dlouho uvažovala nad názvem „Jumanji 2“, aby do kin přišli také fanoušci tohoto snímku. (imro)
  • Snímek měl nejdříve režírovat Ken Ralston, který pracoval například jako hlavní šéf speciálních efektů v Jumanji, ale také na původních Hvězdných válkách či trilogii Návrat do budoucnosti. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama