Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už jen ta myšlenka, že by někdo mohl být nevěrný Richardu Geerovi je nemyslitelná a nereálná. Vždyť ani ten milenec není vůbec hezký. Omlouvám se všem fanouškům tohoto filmu ale tohle prostě nefungovalo. Klaním se před hereckým umem Diane Lane, psychologicky skvěle zahrané. Doslova mě odzbrojila scéna, kdy je poprvé v posteli s Martinezem a ona se vrzušením třese, vážně úžasně zahrané. Nebýt jí, tak tolik hvězdiček nedám. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film můžu koukat pořád dokola a baví mě pořád stejně. Je to zvláštní kombinace, která se přelívá od žánru k žánru. Každá žena by si tenhle film měla pustit před tím, než se vdá.. No a muži ať si raději pustí "Osudová přitažlivost" s Michaelem Douglasem v hlavní roli - to je kvalitní anti-milenkový film! :D ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +ústřední herecká trojice, napětí, scénář -možná je to trošku delší a má to pomalejší tempo/// Vydařený thriller, který se sice ze začátku tváří jen průměrně, ale časem začne budovat svoji atmosféru a rozhodně budete mít problém od filmu odejít. Já jsem bohužel musel, protože mi skončila kazeta a druhou půlku jsem tedy neměl nahranou, tak jsem se na ní dodíval až včera v TV (myslel jsem si, že budu čekat déle). Rozhodně stojí za vidění, i když to vrcholný thriller není./// Celkem 69%/// ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Chabrolovu klasiku z roku 1968 mám hodně rád, byl jsem proto zvědavý, jak moc ji Američani zprasili. V tomto ohledu jsem byl příjemně překvapený, Lynův remake je nečekaně skvělý. Film má skvělou psychologii postav a krásnou kameru, ale nejvíc se mi tam asi líbila fantastická Diane Lane, která zde ztvárnila velmi podobnou postavu nevěrnice jako o 3 roky dříve v dalším skvělém snímku Procházka po Měsíci - tyto role záletných žen zmítaných pochybnostmi jí vyloženě sedly. Její herecký protějšek, Richard Gere, mě ale moc nebavil, on podle mě nikdy neuměl moc hrát (btw. s Diane Lane si společně zahrál už v r. 1984 v Coppolově snímku Cotton Club). Chabrolova původní verze se mi ale asi přece jen líbila trochu víc - jednak má svižnější tempo (Lynova verze je téměř o půl hodiny delší, mj. kvůli tomu, že věnuje tolik pozornosti seznámení obou milenců, a celkově si v posouvání děje dává dost na čas) a jednak se nějak vyjadřovala k tehdejší době (pro Chabrola typická skrytá kritika buržoazie), což když se přeneslo do amerických reálií roku 2002, už tam žádný takový přesah bohužel nebyl, a možná o to více vynikla banálnost námětu o manželské nevěře, citelná už tenkrát u Chabrola. A nelíbil se mi ani Lynův relativně otevřený závěr, který nechává finální zakončení příběhu na divákovi, zatímco v Chabrolovi měl manželův čin jasný následek. Btw. potěšily mě tam dvě nepřímé narážky na původní Nevěrnou ženu - postava podváděného manžela má stejně jako ve starší verzi vůz Mercedes (konkrétně Mercedes-Benz 420 SEL [W126], který byl btw. v r. 2002 už zastaralý, neboť jeho výroba skončila v r. 1992) a Connie a Paul si vyrazí do kina na Festival francouzského filmu (a sice konkrétně na snímek Jacquesa Tatiho Prázdniny pana Hulota z r. 1953). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred dvoma rokmi som videl Chabrolov originál a teda som nemal dôvod pozrieť si tento remake. Ale zvedavosť zvíťazila a v prvej polovici som bol filmom celkom zaujatý. Bohužiaľ od chvíle keď sa to chcelo tváriť ako thriller, odhalili sa všetky nedostatky tvorcov filmu a bol problém ho dopozerať. Našťastie zopár svetlých momentov bolo prítomných a tak nemám problém s priemerným hodnotením. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama