Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Komentovat film o přestárlým panicovi v mece paniců - na csfd je fakt legrační, protože někteří zdejší uživatelé překonají sexem nedotčení hranici čtyřiceti let levou zádní a nebude jim činit problém atakovat se svým panictvím hranici důchodu. Pokud jde o příběh, tak je to typická odlehčená romantika s tím, že ani v sektoru pro humor, ani v sektoru pro romantiku se to nějak extremně nehrotí což filmu jen a jen prospívá. Oba žánrové tábory tady po celý film celkem vydařeně spolupracují, takže můj výsledný pocit se dá označit za vítězství filmu nad diváckým očekáváním. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +výběr herců a především velmi příjemný Steve Carell, scénář se drží pevně nohama na zemi a obešel se bez fekálního nebo trapného humoru, bavili mě scény v obchodě -občas mi přišlo, že to mělo trošku pomalejší tempo a ani se nedočkáme nějakých vyhrocených zvratů/// Scénář, jež film a jeho námět nepohřbil, ale naopak udělal z něj příjemný, trošku lechtivý snímek. V době kdy jsem ještě Stevea Carella neznal, jsem o něm silně pochyboval. Zaujal mě až v seriálu Kancl a v tomto filmu mě utvrdil v tom, že je nejen výtečný, ale i zajímavý a zábavný. Film sice z rukávu nesype neustále nějaké drsné fórky a řehnit se pořád taky nebudete. Zde jde spíše o inteligentní a občas sprostý humor, který však nikoho neurazí. A propo: líbilo se mi to víc než Zbouchnutá nebo Superabad./// Celkem 86%/// ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film sráží občasné perverzní a nechutné výlevy, které ze sice hrubozrné, ale přesto velmi solidní a „dospělé“ komedie dělají teenagerskou sprosťárničku! Naštěstí takových momentů není moc a často jsou i vtipné! Carrell mi k srdci zrovna moc nepřirostl, ale tady předvádí parádní výkon a i přes jeho nablblost jsem mu držel palce a zároveň se v něm trochu viděl! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Keby som túto Apatowku videl ako prvú (ako to aj ide v časovej následnosti), zrejme by som bol nadšený tým, že vidím nový a vtipnejší druh komédie, ako doterajšie hollywoodske sračičky. Lenže teraz mám už za sebou Superbad, Kopačky a Nabúchanú a tak musím porovnávať. A po porovnaní musím povedať, že 40 rokov panic, je síce stále nadpriemerná komédia so skvelou atmosférou, postavami a dialógmi, no z apatowských komédií je najhoršia. Možno je to tým, že som videl predĺženú verziu, ale vtipných scénok je priveľa a dej sa kvôli tomu posúva len pomaly. Mrzí ma to lebo film má srdce, ale je to "len" za lepšie 3*.......po 5 minútach: dočerta s objektivitou, nemôžem sa na to svoje hodnotenie pozerať. Objektívne je to niekde medzi, ale ja si dám 4*. UPDATE (2013): po 4 rokoch zvyšujem na plný počet. Ten film má jednoducho kopec kultových scén, každá druhá veta je nezabudnuteľná hláška a navyše hovorí o sexe tak láskavo, že sa to inak ani hodnotiť nedá :) Len bolo treba na plné docenenie trochu dozrieť. P.S.: V niektorých komentoch čítam aká je to buranská komédia, čo ma trochu rozosmieva. Občas treba nazrieť aj pod povrch. V jadre je totiž 40 rokov panic jeden z najcitlivejších filmov aký som kedy videl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vieš, sex nie je len špikovanie buchty a lízanie pekáča. To je aj láska." Skvelá bláznivá komédia, ktorá celosvetovo preslávila Stevea Carella. Ak vezmeme do úvahy štipľavý názov a kontroverzný scenár, je výsledok krotký, milý a dokonca hrejivo ľudský. Na scény, ako je tá s voskom, nezabudnete, ale ono je to v jadre naozaj v prvom rade krehký film o smutných ľuďoch. Ale mohol/mal byť troška kratší. Mňa to chytilo/oslovilo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Steve Carell se stal novou hvězdou volného seskupení komiků tzv. frat packu (Ben Stiller, Owen Willson, atd.) a v našich končinách na sebe nejvíce upozornil v roli hlasatelského protivníka Jima Carreyho v Božském Bruceovi. Po tomto komikovi následně převzal hlavní roli v pokračování Božský Evan. S tím je spojený také nárůst honoráře, neboť za 40 let panic dostal slabých 500 000 dolarů. (imro)
  • Steve Carellovi bylo při uvedení filmu 43 let, hraje 40letého panice. (don corleone)
  • Režisér Judd Apatow prozradil recept na nečekaný úspěch filmu. Při preview filmu si nahrál reakce publika na magnetofon a pak podle nich film upravil ve střižně. Scény, které měly chladnější odezvu buď zkrátil nebo úplně vypustil. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama