Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medvěd grizzly Boog je zlenivělý domácí mazlík patřící laskavé lesní strážkyni Beth, s níž vystupuje na různých akcích. Bydlí v garáži, z níž má udělaný pohodlný pokojíček s koupelnou a záchodem. Jeho jediným problémem je zlý lovec Shaw, který na něj má dlouho políčeno. A právě on se nepřímo stane příčinou změny Boogova života. Osudným se mu totiž stane mladý jelen Elliot, kterého Shaw chytil. Nejprve Booga přemluví, aby ho osvobodil, a pak ho zláká k výpravě do města, která skončí likvidací místního obchodu. Průšvihy, do nichž se medvěd kvůli Elliotovi dostane, nakonec vedou k tomu, že ho Beth musí odvézt do divočiny. Jenže Boog nemá se životem v přírodě zkušenosti a příliš užitečným pomocníkem se mu nestane ani Elliot. Však jsou také místním zvířátkům jen pro legraci. Ta je však brzy přejde. Za pár dnů totiž začíná lovecká sezóna. Tentokrát však bude překvapivá. Zvířátka se pod vedením Booga a Elliota rozhodnou lovcům postavit. Vyzbrojí se vším, co najdou v ukradeném karavanu postarší manželské dvojice, připraví pasti a vymyslí řadu lstí. A Boog konečně najde své místo v životě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice zběsilý animák, což každému nemusí vonět, nicméně mě si právě tou zběsilostí získal. V tomhle lese zkrátka vládne neodolatelná anarchie, zvířátka jsou lehce i těžce na hlavu a leckterá z nich by místo na pasece měla být zavřená v nějakém zoologickém blázinci. Co na tom, že medvěd a jelenec až moc připomínají jistého zlobra a jistého oslíka, já se při všech těch crazy vylomeninách vážně bavil a všechno, co lze Lovecké sezóně (právem) vytýkat, mi bylo srdečně jedno. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne, nezbláznil jsem se. Ale moje neteře mě nekompromisně přinutily, abych se na to s nimi podíval. A tak už to tu teda taky okomentuju... Nemám sice s čím srovnávat, protože na animáky pro děti už několik dekád nečučím, ale u tohohle oceňuju hlavně jeho "dospělost", některý vtípky totiž byly ryze nedětský (třeba flusanec na ruce, zvratky na skle, nebo vytahovaná "střeva") a docela jsem se zarazil, když se mě ta starší v průběhu zeptala: "Strejdo a co je to kastrovanej?" Hodně nedětský je vlastně i celý příběh o lovení roztomilých zviřátek. A přitom se to líbí i malým holkám a má to nesporný výchovný účinky (střílet na zviřátka je e-e a fuj). Takže jo, tahle pohádka má něco do sebe, na rozdíl od všelijakých infantilních debilit o pokémonech a barevných ponících, který jsem taky tu a tam někde zahlídl. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych rád poznamenal, že jsem měl tu čest s dabovanou verzí, která mě skoro vůbec nenadchla, výběr dabérů silně slabý. Další na řadě příběh - stokrát omílané poučky ve stylu Shreků,Divočin nebo Za plotem jsou i tady a (nečekaně) jsou mnohem horší než tam (asi proto že už něco jako toto někdo natočil)...Nicméně není všem dnům konec, animace na úrovni, i když kvalitativně nedosahuje konkurence. A na závěr to, co je na komedii nejdůležitější, tedy gagy. Já jich tu zahlédl jen pár z nichž asi nejneodolatelnější na mě zapůsobil...ano, bobr s motorovkou. Snad další dílko dopadne lépe... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Povedená animace, nepříliš originální příběh, přesto s potenciálem dobře pobavit. Výsledkem je však přesto hodně slabá zábava. Boog s Elliotem byli totiž jen špatnými klony Shreka s oslíkem, kterým k překonání tohoto hendikepu chybělo to podstatné, totiž humor. Navíc neměli oporu ani v příběhu, který zůstal křečovitý a nezáživný tak, že to těch pár vedlejších postav, co občas zaperlily, nebo scén, které pobavily, nevytrhlo a celé mě to, přes občasné pousmání, těžce nebavilo. Závěrečná bitva sice byla svižnější a občas pobavila nějakou citací či filmovým odkazem, zachránit celkový dojem už však nedokázala. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na "Loveckej sezóne" ma zaujali predovšetkým progameové animácie štúdia Sony Pictures Animation. Trocha mi pripomenuli časy, keď som celé hodiny presedel pri Play Station. Ale ako film to nie je nijak výnimočné dielo. Príbeh o v meste odchovanom, rozmaznanom medveďovi, ktorý je vypustený do divočiny. Tam spozná agresívne veverice, disciplinovaných bobrov, arogantných jeleňov, hlúpych zajacov, teplého dikobraza a dotieravého, zakrpateného jeleňa Elliota. ** ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Ashton Kutcher (Elliot) a Martin Lawrence (Boog) se během natáčení nikdy nesetkali. Podle informací ze zákulisí ale přesto improvizovali až třetinu svých replik. (imro)
  • První počítačem animovaný počin studia Sony stál 85 milionů a během prvního víkendu (29.-1. 10. 2006) promítání v USA utržil 23,6 mil. dolarů. Pro studio byla šlo o tehdy rekordní jedenáctý film, který v roce 2006 debutoval na prvním místě. Zajímavostí je, že při debutu Lovecké sezóny se na druhé příčce žebříčku návštěvnosti ocitla další novinka s Ashtonem Kutcherem, Záchranáři (2006). (imro)
  • První film studia Sony v 3D IMAX kinech. (D3VIL)

Reklama

Reklama