Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medvěd grizzly Boog je zlenivělý domácí mazlík patřící laskavé lesní strážkyni Beth, s níž vystupuje na různých akcích. Bydlí v garáži, z níž má udělaný pohodlný pokojíček s koupelnou a záchodem. Jeho jediným problémem je zlý lovec Shaw, který na něj má dlouho políčeno. A právě on se nepřímo stane příčinou změny Boogova života. Osudným se mu totiž stane mladý jelen Elliot, kterého Shaw chytil. Nejprve Booga přemluví, aby ho osvobodil, a pak ho zláká k výpravě do města, která skončí likvidací místního obchodu. Průšvihy, do nichž se medvěd kvůli Elliotovi dostane, nakonec vedou k tomu, že ho Beth musí odvézt do divočiny. Jenže Boog nemá se životem v přírodě zkušenosti a příliš užitečným pomocníkem se mu nestane ani Elliot. Však jsou také místním zvířátkům jen pro legraci. Ta je však brzy přejde. Za pár dnů totiž začíná lovecká sezóna. Tentokrát však bude překvapivá. Zvířátka se pod vedením Booga a Elliota rozhodnou lovcům postavit. Vyzbrojí se vším, co najdou v ukradeném karavanu postarší manželské dvojice, připraví pasti a vymyslí řadu lstí. A Boog konečně najde své místo v životě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celkem tuctový americký animák z řady mu podobných, ve kterém mě nejvíce pobavil Elliot, který měl podobnou funkci jako Scrat v Době ledové. Magnet na smůlu a trapasy! Jinak nic vyjímečného, ale zase nic tak hrozného. Zkrátka typický animák s prostou zápletkou, pár vtipnými momenty a příjemnou hudební stránkou. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Když pominete dva hlavní hrdiny, kteří nejsou nejchytřejší (hlavně Elliot - od té doby mám to jméno spojené s idioty...), tak je to nakonec celkem zábava, která není zase tak dlouhá, takže nuda rozhodně nehrozí. Některá zvířátka (např. veverky, bobři nebo Buřtík) opravdu pobavila a pak třeba scéna v Shawově době má parádní (skoro hororovou) atmosféru. Shaw sám jako záporák se podle mě povedl, děsil mě už tehdy a děsí mě i teď. A finální bitka rules ;-). Mimo to všechno mám pocit, že to byl dost možná můj první v IMAXu viděný film, takže za animaci film zkritizovat nemůžu. Ze série určitě nejlepší. 6/10 ()

Reklama

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Asi najhorší animovaný film, ktorý som kedy mal možnosť vidieť. Hrozné animácie, príšerný príbeh, celé to pôsobilo na mňa ako paródia na Doktora Doolitla 2 v kombinácii s Over The Hedge a Shrekom ... a nefunguje to ... nie nie a nie. Nechutné vtipy (ktoré okrem iného nie sú ani vtipné), hrozné dialógy, atmosféra príbehu strašná, ani koniec to nezachraňuje. Open Season som videl raz a dosť. Odchádzal som z kina s bolesťami žalúdka a nechem to už viac nikdy vidieť. Je mi ľúto peňazí, ktoré na to dal otec, keď išiel na to s nami do kina, je mi ľúto času stráveného pri tom. Animácie sú odfláknuté a dizajny postáv absolútne strašné. Počúvať Martina Lawrenca a Ashtona Kutchera (najmä jeho) je nad moje schopnosti a mám chuť chytiť brokovnicu a osobne ho odstreliť, hrozné postavy, neviem nájsť nič na tomto filme čo by len i trošku zdvihlo to odpadové hodnotenie. "Open Season" doteraz patrí medzi filmy, kde len myslieť na ne ma privádza do stavu maximálnej zúrivosti, kde ostáva len chuť udrieť niekoho za to, že sa to rozhodol pustiť do kín a plus k tomu natočiť dve pokračovania (ktoré som nevidel a nikdy vidieť nechcem) a ostáva len dúfať, že sa niekedy na tento film zabudne, že skončí upálený v pekle a nikdy viac nevyjde na svetlo sveta. Chcete dobré animované filmy s medveďom? Pozrite si Mašu A Medveď... pozrite si napríklad aj "Over The Hedge", "Brother Bear." Chcete komédiu postáv, ktorá sa neznášajú, no nakoniec ich niečo spojí? Animovanú? Pozrite si "Shrek" , "Emperor´s New Groove" , "Ice Age" , "Rio" ... proste čokoľvek... čokoľvek len nie toto. Všetky tieto filmy zvládli tému, ktorú opisujú oveľa lepšie než tento film. Všetky. A preto len dávam do odpadu a nevytiahnem z koša za zvyšok svojho života. Milujem animované filmy, ale toto je proste odpad! Hodnotenie: F V osobnom TOP 11 filmov, ktoré nenávidím absolútne najviac sa umiestnil na 2. mieste ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí tohoto počinu jsem se rozhoupal jen díky lákadlu zvanému 3D. Musím se přiznat, že se opět a znovu nejednalo a kdovíjak intenzivní 3D. Snad kromě několika podlouhlých ksichtů pár zvířátek, není z tohoto soudku vidět téměř nic. Animace ušla. Na rok 2006 byla dokonce velmi zdařilá. Nicméně, nějak nechápu, proč s takovými animačními možnostmi tvůrci, buďme slušní, zkurví divácký zážitek tak neskutečně fádním příběhem a tupém medvědovi a retardovaném jednoparohovém jelenovi, či co to bylo za havěť. Docela se divím tomu, že se tento filmový omyl dočkal dvou pokračování. Osobně v něm nespatřuji vůbec žádný potenciál. Vtipné je to minimálně a příběh je těžce o hovně. Koukat se dá na jedinou scénku s protrhlou bobří hrází. Nudné a bez nápadu. Víc než hvězdu nedám. Tento animák nenaplnil ani moje nuzná až téměř nulová očekávání. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Zvířátka, zvířátka...ztraťte se v lese a už radši nevylézejte, neb lovecká sezóna přichází a s ní animák, který je nebezpečný stejně tak jako lovcova puška. Kulka letěla, minula cíl a bohužel netrefila ani obrovitánského medvěda. Ať hledám jak chci, žádné pozitivum nenacházím. Celá ta animace je velice nesympatická, postavy ohrané, zábavnost nulová. Když se jelen pokusí o nějakou hlášku vznikne z toho něco nesrozumitelného...možná děti ve školce by pobavil. Tvůrci snad vsázeli na rovnici animák+zvířátka+doják na konci= úspěch. Ale to se pánové přepočítali, protože nejspíš zapomněli na nějakou neznámou, se kterou by jim vyšel koukatelný kousek. * za docela povedený dabing a zato, že film je nejspíš určen pro velmi malé děti, což nedokáži objektivně posoudit. Tímto také zároveň prosím, aby mi nějaké děcko do 5-ti let poslalo svůj názor. Byl bych zvědav...jak še dětiškám líbí zvížátka. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • K filmu vznikla i počítačová hra. (Dejvecd)
  • První počítačem animovaný počin studia Sony stál 85 milionů a během prvního víkendu (29.-1. 10. 2006) promítání v USA utržil 23,6 mil. dolarů. Pro studio byla šlo o tehdy rekordní jedenáctý film, který v roce 2006 debutoval na prvním místě. Zajímavostí je, že při debutu Lovecké sezóny se na druhé příčce žebříčku návštěvnosti ocitla další novinka s Ashtonem Kutcherem, Záchranáři (2006). (imro)

Reklama

Reklama