Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (366)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Až se za pár let z Wese Balla stane hollywoodská stálice akčního žánru, tak na, scénáristicky skrz-na-skrz děravou, Maze Runner trilogii bude nejeden z nás vzpomínat jako právě na onen zlomový bod. Třetím dílem sice Ameriku nikdo neobjevil, ale takhle čistou kinetikou narvanou úvodní sekvenci si naposledy pamatuji u Temného Rytíře... a to je sakra co říct. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem ani tenkrát nedokoukal, dvojku jsem neviděl. Nuda dělá divy a tak jsem si pustil tenhle finální díl a hele mně se to líbilo. Prostředí bylo perfektní, akční scény super a posledních 30 minut na 5* Užíval jsem si to. Škoda, že se postavy chovaly občas dost nelogicky. První ani druhý díl už si nepustím, ale na tenhle se klidně kouknu znovu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť nadviažem na komentár k predchádzajúcej časti, podobne ako som to urobil pri nej. Ak som mal pri poslednom diely pochyby, že všetky plusy sa pomaličky strácajú a séria sa ubieha tým nechutným čačičkovským smerom oproti mladej generácii, tu to začína platiť. Akcia je síce skvelá a záver poteší skôr starších odkojencov žánru ( aspoň v tomto prípade som rád, že sa umožnilo dostať každému, čo jeho jest ), ale už sa to stalo presne niečim iným, čím bola jednička. A tá bola dospelým a hlavne iným zástupcom YA. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po tých takmer troch rokoch by sa tu hodil na úvod pridať nejaký krátky sumár o tom, čo sa stalo v minulých dieloch, niečo v štýle videli ste... Vzhľadom na to, že nosný príbeh je upatlaný ako dvojročné decko od čokolády a málo záživný po všetkých stránkach, tak si tie súvislosti človek nemá šancu pamätať. Tie sa zabudnú nie do troch rokov ale do troch dní od projekcie. Záverečná časť začína hneď veľkou zúrivou akciou, ale keďže som si už nepamätal čo?, kde? a ako?, tak sa mi pred očami mihali iba pekné obrázky bez nejakého zmyslu. Pokračovalo to veľmi jednoduchou story, ktorá ma dokázala trochu zaujať jedine, keď sa na scéne zjavil malíček (Aidan Gillen). Skrátka tento svet, kde deti sú tí najlepší a dospelí zlí a fuj fuj už vážne nie je pre mňa. Našťastie to už skončilo. Podpriemer. 40/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci akce se poslední díl úspěšné trilogie překvapivě dostal na úroveň velkých blockbusterů a ve chvíli, kdy na akci dojde, je nečekaně kvalitní a profesionálně natočená. Film má však několik výrazných záporů, což je zbytečně roztažená stopáž a nepříliš charismatičtí hrdinové, kdy s nimi divák starší 12 let nedokáže nijak soucítit a tak je úplně jedno, kdo přežije a kdo ne, přestože se s některými hrdiny budeme muset rozloučit. Mladší diváci by to však mohli vnímat jinak a dospělí si alespoň užijí výbornou akci. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Básničku „Říkal kos, že přišla Rose a vzala mi nos“ jež říká Lawrence (Walton Goggins) ve 44. minutě, říká také ve druhé knize ze série „Labyrint“ rapl, na něhož narazí Thomas (Dylan O´Brien) a Brenda (Rosa Salazar) v podzemí pod Spáleništěm. (stepan_s)
  • Natáčanie oficiálne začalo 14.3.2016, no už o tri dni došlo k nehode. Dylan O'Brien utrpel vážne zranenia a produkcia filmu sa musela zastaviť až do jeho úplného uzdravenia vo februári 2017. Natáčanie skončilo v júni 2017. Dylan sa zranil pri natáčaní úvodnej scény s vlakom. Táto scéna dokonca nebola ani v knižnej predlohe. (Paulo)
  • Původně se spekulovalo o rozdělení knihy do dvou filmů, což ale režisér odmítl. (freelex)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama