Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (512)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jednička byla strašná blbost, která čas od času zabavila nějakým lepším nápadem, ovšem zapadnutým v rámci jednoho z nejhorších nápadů na young adult fiction, co jsem zatím viděla (jako sorry, ale ty frakce jsou od začátku totálně nesmyslný a není divu, že se schyluje k revoluci, i Labyrint měl lepší nápad, a to i ten nestál za moc). Už jen pohled na ten plakát vyvolává smích, jen se na něj chvíli dívejte. Mělo to ale dva hlavní hrdiny, co byli míň hrozný, než Bella a Edward (moderní srovnávací měřítko) a dokonce absentoval i "Jacob" (jestli to ovšem nebyl onen týpek, co se zasebevraždil). Dvojka je ale opravdu strašná. Neděje se tam vlastně vůbec nic, než neustále se opakující simulace v mozku hlavní hrdinky, a i když se tam náhodou děje něco jinýho, pořád je to ta stejná sterilní a otřesná nuda. Kate Winslet mě iritovala, Naomi Watts taky, obě ze stejnýho důvodu - bylo jasný, že si v každý svojí scéně v duchu říkají, do jaký strašný chujoviny se to daly uvrtat. Shailene Woodley, která mi v prvním díle přišla sympatická, byla tady k nesnesení (jestli za to mohly ty ostříhaný vlasy, to nevím) a její boyfriend taktéž. Upřímně se divím, že se točí další díly a doufám, že poslední díl se tradičně rozdělí na dva, aby se děj ještě víc rozpliznul. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A s tímhle pokračováním mám dva problémy. Tím prvním jsou mizerné výkony obou hlavních postav, které naprosto přehrávají postavy vedlejší (hlavně Miles Teller) a především hlavní dívče (S. Woodley) prostě nezvládá jinak zajímavé herecké příležitosti při virtuálních simulacích. Není bez zajímavosti, že jednoznačně nejzábavnější postavou je pro mě ukázkově klišovitý padouch, co rád bije hodné lidi a tváří se u toho poněkud uspokojeně. A to není dobrá vizitka pro hlavní herce a pro scénáristu. Druhej problém mám v tom, že jsou naprosto nevyužity ony scény s virtuální realitou, které by při lepším hereckém zvládnutí mohli klidně mět nálady takřka Matrixovské. A taky by pomohlo, kdyby tam bylo pár lidožravejch ježků, to by se mi asi líbilo víc. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi do ruky dostala i knižní předloha, takže na tenhle druhý díl jsem se už koukala s tím, že jsem věděla přesně o co jde. Na druhou stranu, zatímco jednička mě zaujala sama o sobě, aniž bych příběh znala, dvojka mě nechala spíše chladnou... a nejsem si jistá, jestli tomu neuškodilo právě to, že jsem četla knihu. Dění v druhém díle knihy je sice možná zbytečně táhlé, ale ve filmu mi to naopak přišlo hrozně osekané a pozměněné natolik, že se téměř změnil celý feeling té situace, ve které se hlavní postava nachází. Tris v knize bojovala se svým pocitem viny natolik, že byla téměř tělo bez duše a při jakékolik příležitosti neváhala umřít, než si konečně za polovinou knihy uvědomila, že naopak musí přežít. Ve filmu ale spíš působila jako klasická hlavní hrdinka a v podstatě i celé dění bylo zjednodušeno natolik, že už mi na něm ani nepřišlo nic moc zajímavého. Vím, že nacpat obsah knihy do délky filmu je obtížné a vyžaduje to dost krácení, ale tady mi to už přišlo upraveno moc. Bavila jsem se, ale mohlo to být lepší, kdyby některé věci byly bližší předloze. Naopak, s těmi ustřiženými vlasy si tvůrci mohli tu věrnost předloze klidně nechat - myslím, že Shailene by to ve filmu slušelo s dlouhými vlasy mnohem víc. ~(3,3)~ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže postavy a dejová línia sa nám predstavili v minulom diely a tým pádom môžu tvorcovia šľapnúť na akčný plyn a pustiť sa do čistokrvného dobrodružstva. Na to by však museli mať lepší cit pre napätie a dynamiku, pretože tento ďalší prírastok do YA kategórie nieje nič nové, prevratné a ani napínavé. Ak som pri predošlej časti v recenzii dúfal, že sa séria asi vydala tým správnym smerom, tentoraz to asi zoberiem späť. Ale stále ešte dúfam. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $130,179,072Tržby Celosvetovo $295,238,201Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ až príliš z toho saje Matrix a to vo veľa ohľadoch, už to nemá takú atmosféru ako predchodca, režisér Robert Schwentke je čoraz väčší rutinér a nemá čo dať na vrch a tieto post-apo filmy ako Hunger Games a The Maze Runner začínajú byť až moc podobné na jedno kopyto až chuť z toho prechádza, zlatý Terminátor /60%/ ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Naomi Watts (Evelyn) je prírodná blondínka, no kvôli tomuto filmu si ich musela prefarbiť na hnedo. (Hudakfilms)
  • Ve 24. minutě po souboji s Ericem (Jai Courtney) je Tris (Shailene Woodley) hlavou mimo vagón. V dalším záběru, kdy jí pomáhá čtyřka, má hlavu uvnitř vagónu a je v jiné poloze. (Zix.)
  • Natáčelo se v Chicagu v USA. (willy1)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama