Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (367)

Handle 

všechny recenze uživatele

No, čistě subjektivně asi i 2*, ale je pravda, že minimálně filmařsky to lehce nadprůměrné určitě je. Největší problémem je prostě fakt, že už jsem z těhlech scifíček na jedno brdo totálně znuděný. Sice se to nijak extra nevleče (i když v tomto případě byla stopáž opravdu přehnaná), nicméně co přinesl tento film nového, to opravdu nevím. Vlastně vím - vůbec nic. Myslím, že trend teenagerovských sci-fi filmů už je tak pár let fuč a není se čemu divit. Tenhle snímek je totiž krásná ukázka prvotřídního klišé a akční popcornové nudy, kterou jsme viděli už milionkrát jinde a film vám tím pádem vyšumí z hlavy už při odchodu z kina. A je to trochu škoda, protože přes to všechno je Wes Ball řemeslně fakt dobrý (těším se na jeho další filmy) a herci hrají více méně skvěle. Ale nevím, možná už jsem na tyhle filmy taky trochu starý... :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť nadviažem na komentár k predchádzajúcej časti, podobne ako som to urobil pri nej. Ak som mal pri poslednom diely pochyby, že všetky plusy sa pomaličky strácajú a séria sa ubieha tým nechutným čačičkovským smerom oproti mladej generácii, tu to začína platiť. Akcia je síce skvelá a záver poteší skôr starších odkojencov žánru ( aspoň v tomto prípade som rád, že sa umožnilo dostať každému, čo jeho jest ), ale už sa to stalo presne niečim iným, čím bola jednička. A tá bola dospelým a hlavne iným zástupcom YA. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Až se za pár let z Wese Balla stane hollywoodská stálice akčního žánru, tak na, scénáristicky skrz-na-skrz děravou, Maze Runner trilogii bude nejeden z nás vzpomínat jako právě na onen zlomový bod. Třetím dílem sice Ameriku nikdo neobjevil, ale takhle čistou kinetikou narvanou úvodní sekvenci si naposledy pamatuji u Temného Rytíře... a to je sakra co říct. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Labyrint si drží laťku i ve finále. Běhači běhají, zrádci zrazují, (r)muťáci žerou lidi. Nová lokace, tentokrát urbanistická, neonová a spíše laboratorní vypadá povedeně. Velmi dobrá akce a hodně působivé finále, Ball se rozhodně nebojí většího měřítka a doufám, že si vybere příště zajímavější scénář. Vražedná léčba sice není úplně blbá jako většina "mladistvých filmů", ale pár WTF momentů má, stejně jako z prstu vycucané zvraty. Naštěstí je všechno rámované přestřelkami, honičkami a zatraceně dobře to vypadá. Happyend je tu dost na sílu, mohli to sestříhat malinko jinak a bylo by to super. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci akce se poslední díl úspěšné trilogie překvapivě dostal na úroveň velkých blockbusterů a ve chvíli, kdy na akci dojde, je nečekaně kvalitní a profesionálně natočená. Film má však několik výrazných záporů, což je zbytečně roztažená stopáž a nepříliš charismatičtí hrdinové, kdy s nimi divák starší 12 let nedokáže nijak soucítit a tak je úplně jedno, kdo přežije a kdo ne, přestože se s některými hrdiny budeme muset rozloučit. Mladší diváci by to však mohli vnímat jinak a dospělí si alespoň užijí výbornou akci. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Dopis od Newta (Thomas Brodie-Sangster), který ve finální scéně Thomas (Dylan O'Brien) čte, napsal sám Thomas Brodie-Sangster a předčítal ho Dylanovi O'Brienovi sedící za kamerou, aby u herce vyvolal větší emoce. (ČSFD)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama