Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka vyzerala sľubne, dej sa zamotával a všetko nasvedčovalo tomu, že pôjde o solídny politický thriller, no odkedy začal Douglas utekať, tak sa z toho postupne začala stavať fraška a nebyť toho hviezdneho obsadenia, tak by som myslel, že sledujem nejaké B-čko so Seagalom. A ešte aj Longoriu navlečú do obleku, takže neukáže ani svoje krivky, no fuj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jak funguje Tajná služba a jak dokáže chránit prezidenta. Když jsem viděl jaké zabezpečení musí mít atentátníci, vzdal jsem se myšlenky atentátu na Klause. Douglas zahrál v tomto filmu dobře. Na druhou stranu bych ho chtěl vidět, jak by dokázal zahrát, že milujie Livii Klausovou. To by totiž byl výkon na Oscara. Tenhle film sice na Oscara není, ale pro slušný tempo, dobrý napětí, přijatelnou akci si ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Vcelku solidní žánrová podíváná, která (jak už tu bylo mnohokrát řečeno) po slibném rozjezdu a dobrém prostředku upadá někam do hlubin akčních béček. Ke konci už scénáristovi asi došel dech, protože po všech těch peripetiích s obviněním Michaela Douglase, působí odhalení skutečného zrádce přinejmenším směšně. Celkově tedy slušný průměr, který určitě nenudí, jen ke konci poněkud klopýtá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prezident bude zastřelen. Bude to bolet, pane prezidente. Zavraždíme Vás." Tomu vyhrožování já rozumím, ale proč na sebe atentátník bonzuje? Aby prezident dostal větší ochranku a on to měl těžší? Z atentátů jsem měl na základce trojku a praxi ve vraždění prezidentů taky nemám, takže budu věřit, že je to takhle správně. Raději se zaměřím na to čemu rozumím a to jsou dva světlý body tohoto snímku - První dáma a agentka Marino. Obě měly svoje kouzlo a tak to má být. O dost slabší je tvrzení, jak rychle ztratí agent důvěru a jak ji ještě rychleji získá zpět. To mi úplně nesedělo, ale já měl trojku i z agentství, takže to nebudu řešit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas už jednou ochraňoval prezidenta, tak proč by to neměl dělat po zbytek života. Zatím se mu to daří, hlavně aby se prezident nedověděl, že mu jeho nejlepší bodyguard klátí jeho první dámu. "Strážce" se tváří jako jako skvělý thriller, ale nakonec mu do něčeho velkého hodně chybí. Kromě toho, že je od začátku jasné, jak to vlastně celé dopadne, komplet je to celé průhledné, až to bolí. Jak ale říkám, začátek je super. Agenti umírají, nikdo neví proč, na scéně se objevuje skvělý Kiefer Sutherland, který by mohl být výtečnou postavou, ale jeho hrdina je zabit balastem osobních problémů. Nedá se nic dělat, ale napětí se z toho vytrácí, protože stejně hned víte, koho vlastně obviní, i když ten se nakonec dokáže ospravedlnit a bla bla bla, americký hrdina je prostě americký hrdina, co na tom, že si to rozdává s paní prezidentovou. V tom je ale vlastně také trochu Ameriky, ne? Trocha toho rebelství. Thriller, který měl dobře nakročeno... rovnou z útesu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/frost-vs-nixon-bos-vs-kung-fu-trocha.html ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)
  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama