Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj takýmto filmom dávam niekedy priestor a potom som obzvlášť rád, keď sa to oplatí. Je to presne to, čo sa dá od bláznivej komédie čakať. Šialený humor nezachádza až do úplného absurdu a zase tie klišovité scény s pokusom o nejaký scenár nezachádzajú tiež do úplnej absurdity. Perry ušiel, ale ksicht Chandlera mu ostane asi navždy. 65%. ()

z17 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet s prepracovaným scenárom v kombinácii s fenomenálnym Chrisom Farleyom, to je značka prvotriednej kvality. Veľmi ma potešil kvalitný český dabing. Veľa nápaditých vtipov a scén, rozmanitá výprava i nečakaná zápletka so zaujímavým riešením. Veľmi komické mi pripadalo, ako sa Edwards (Matthew Perry) snažil učiť nevzdelaného "burana" Hunta (Chris Farley) abecedu. Je to jedinečný film a podľa mňa určite najlepší z tvorby Guesta. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická dobrodružná komedie se skvělou zápletku. Matthew Perry je komediální klasik a o Chrisi Farleym by se dalo říct totéž a tak, když jsou spolu, jistě se nedalo nic pokazit. Scénář je fakt vtipný, gagy zábavné, postavy správně ztřeštěné, krajina nádherná a tyhle závody k cíli já prostě můžu. A ve finále je tohle téma dotaženo k dokonalosti. Veliká spokojenost. Nejlepší role Perryho mimo Přátele. Nejspíš jsem objevil svou novou klasiku. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Můj dojem byl po shlédnutí takový, že některé vtípky působily hodně povedeně (např. ten s kradením vajec), u kterých jsem se dost nasmál. Některé zase byly totálně mimo mísu a trapné (např. porovnávání vlasů). No a některé byly až tak moc trapné, že byly svým způsobem taky směšné (indiánská stezka, ptačí let). Celkově je to však naprosto průměrná komedie, která ničím zvláštním nepřekvapí. 60% ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Nářezová komedie, která baví od začátku až do konce nespočtem srandovních situací a především naprosto ultimátních gagů, kterým jsem se musel pořádně zasmát. Z postav nejvíce vyniká Hunt, jehož scéna s orlem je zkrátka geniální. Ikdyž příběhové poněkud jednoduchý, tak na druhou stranu docela povedený, komicky pojatý pohled na osídlování Ameriky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)
  • V okamžiku, kdy se Pratt (Hamilton Camp) shýbá pro Bidwellovo (David Packer) ukousnuté ucho, prozpěvuje si melodický úryvek písně "Lullaby" autora Johannese Brahmse. Ta v době, kdy se film odehrává, ovšem neexistovala. (Conspi)
  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)

Reklama

Reklama