Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie pro malé i velké o zázraku, který se stane při hodině chemie... Většina dětí nedokáže pochopit, proč velcí vzpomínají s nostalgií na dobu svého mládí. Malí naopak touží po dospělosti, neboť je pro ně obdobím, kdy si budou moci dělat, co se jim zlíbí a nikoho nebudou nuceni poslouchat. Přesně tohle si myslí kamarádi Hejbal a Kašlík, ale když jim unikátní chemický pokus umožní náhle dospět, nic nevypadá tak jednoduše, jak se zprvu zdálo… Žáky si zahráli O. Havelka a M. Vladyka, jejich rodiče H. Maciuchová, J. Abrhám, J. Molavcová a K. Heřmánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to příjemná blbina. Absurdně pojatý příběh o dvou žácích, kteří po jednom chemickém pokusu předčasně zestárli, ale jen po fyzické stránce. Mentálně jsou stále na úrovni žáků základní školy. A to je čeká poznávání světa dospělých a divák si užije přijemnou legraci, která sice není nijak extra, ale nudou se nezmírá. Přispívají k tomu kvalitní herecké výkony a poměrně slušně vypointované gagy. 60% ()

infected 

všechny recenze uživatele

Dva kluci,kamarádi,vypijí elixír mládí ovšem s opačnými účinky. A tak se musí v dospělých tělech vyrovnat s novou identitou za pomoci velmi svérázných rodičů kteří je hned uvádějí do života. Místo zoufalosti nad jejich tělesným ale ne mentálním posunem,rovnou na věc. Jedni ho strojí do róby a chtějí z něj mít umělce,u druhého otec donese dřevěnou kozu a pár polen které spolu v paneláku řežou aby jako poznal tvrdou práci. Dojde i na "dohazování" nevěsty. Je jasné že z toho nejsou dvakrát nadšení a nelibě vše s přirozenou dětskou prostořekostí glosují. Havelka s Vladykou se tady mistrovsky vyřádili. Absurdní ale skvělá srandovní televizní komedie na kterou rád vzpomínám. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No, já bych to viděl trochu jinak než kolega Drom. Lenin poté, co ho omrzelo ležet v mauzoleu, emigroval ze zaostalého východu na onen bájný západ, ovšem nepodařilo se mu překonat železnou oponu, tak zůstal v Československu. Jsa držen stále mlád hektolitry krupicové kaše, přijal místo chemikáře na nějaké blíže nespecifikované škole, kde se snažil vtloukat dětem do hlavy vědecký světový názor a vytloukat tmářské pověry. Ovšem s elixírem mládí mu to poněkud nevyšlo, ukázalo se, že funguje, byť reverzně... takže jeho psychika utrpěla obrovský otřes. Po fázi deprese, projevující se tím, že vzal místo náročné pozice chemikáře nenáročnou pozici tělocvikáře, nastala fáze popírání a snaha celý experiment ututlat. Takže jednak se snažil omezit počet lidí, kteří o celém incidentu věděli (vymluvil Kašíkovi svatbu, aby se nemohl množit) a dále chystal, jak by řekl "masový" psycholog Vízner, masovou vraždu. K té naštěstí nedošlo, neboť oba kluci se náhodou na vlastní kůži přesvědčili o účincích krupičné kaše. Za zmínku ještě stojí Heřmánek a jeho geniální vynález, zpětné slepování rozřezaných polen. Kdyby myšlenku trochu rozpracoval, možná by se časem dostal ke slepování polen již spálených, čímž by se hravě dostal na třetí příčku v žebříčku nejvýznamnějších lidských počinů, hned po objevu ohně a microsoftím dvojkliku. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie o nečekaném zestárnutí dvou žáků sedmé třídy, kteří v hodině chemie vypili elixír mládí s opačným účinkem, ktrerý jim připravil učitel Vaněk (P. Nárožný). Tato nepravděpodobná situace způsobila mnoho komických situací, do níž promlouvali rodiče obou uličníků a zejména žáci samotní. Zestárlého žáka Kašíka hrál O. Havelka a jeho kamaráda Hejbala ztvárnil vynikajícím způsobem M. Vladyka, jenž dostal o něco víc prostoru, přestože se snímek jmenuje po jeho spolužákovi. Manželský pár Kašíkových tvořil J. Abrhám a H. Maciuchová a v rolích Hejbalových rodičů se ukázal vznětlivý K. Heřmánek a J. Molavcová. Velmi zábavný byl tradičně P. Nárožný, jenž po fiasku s elixírem v hodině chemie byl za trest jmenovám učitelem tělesné výchovy a snažil se využít výhody nenadálých fyzických předností svých žáků. Rodiče obou sedmáků museli přijmout tuto absurdní situaci jako skutečnost a vzhledem k fyzickému věku svých synů ihned začali strojit námluvy. V závěru, kdy si oba hoši uvědomili, že být dospělý nepřináší tolik zábavy, jak si představovali, se po konzumaci pochybného receptu na krupičnou kaši všechno vrátí do původního stavu. Musím uznat, že se jedná o velmi jednoduchý, ale o to víc vtipný hodinový televizní snímek, u něhož mě především pobavil M. Vladyka, K. Heřmánek a P. Nárožný. Za tento počin televizní režisérce J. Pokorné-Makoszové, autorce řady zajímavých a příjemných filmů nejen pro děti, tleskám. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Podívejte se na něj jak se tváří a ještě u toho mlčí!" Už ani neviem koľkýkrát použitý obľúbený motív mysle ocitnuvšej sa vo vekovo nekorešpondujúcom tele, tuná konkrétne po vypití elixíru mladosti s opačným účinkom, namiešaným chemikárom Nárožným, sa dvojica siedmakov vyvinie do podoby mladistvo pôsobiacich tridsiatnikov Vladyku a Havelku. Radosť z toho nemajú rodičia Abrhám + Maciuchová ani Heřmánek + Molavcová, ktorí započnú situáciu riešiť rozdielnym spôsobom spočívajúcom v zapojení do pracovného procesu, poskytnutí profesionálnej psychologickej pomoci a potencionálnou ženitbou predčasne dospelého potomstva. Nevzdáva sa ani na telocvikára degradovaný chemikár, pokúšajúci sa uplatniť ich predčasnú telesnú vyspelosť v športe a samotní žiaci sa dokonca uchyľujú k dnes tak populárnemu crossdressingu. Vtipne napísané, vynikajúco a s chuťou zahrané, vyrastenci, rodičovstvo, pedagógovia, psychológ aj nevesta. "Náhodou, když se zamiluje tak pučí!" ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama