Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

lennyd 

všechny recenze uživatele

K zemi se blíží velký neidentifikovatelný předmět, který ničí vše co mu stojí v cestě. Jeho přílet na oběžnou dráhu Země natolik poruší armosférické jevy, že obyvatelům naší mateřské planety nezbývá moc času k přežití. Naštěstí kapitán Kirk s posádkou (chtěl jsem říct Enterprise, ale ta v minulém díle vzala za své) zjišťuje, že neidentifikovatelný předmět vydává zvuky, jako dávno vyhynulé velryby hrbaté. A tak se posádka vydává možná na svoji nejdelší cestu - tentokrát nikoliv prostorem, ale časem - zpět do roku 1986, aby zde vyhledali ještě žijící velryby, a vzali je zpět do "současnosti" ... Jo, tak tohle se opravdu povedlo - Trek opustil vážné vody, a vydal se do nezčeřených vod komedie, a byla to trefa do černého. Cesta domů je možná nejlepší z Trekkies filmů - výborný příběh bez jediného hluchého místa, spousta vtípků (nejvíc mi asi uvízlo v hlavě Scottovo ovládání "současného" počítače nebo eliminace hlučného elementu v MHD), výborné herecké výkony všech zúčastněných (vysvětlování ruského "agenta" Chekova co dělá na americké nukleární základně). Prostě radost sledovat :) ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Shatnerovský Star Trek, který kloubí dohromady více filmových žánrů a celkem úspěšně. Asi je to tím humorným nádechem, kterého by ovšem mohlo být více, že se mi to líbilo. Postavy se tu chovají uvěřitelně a nejsou to jen loutky na odříkávání dialogů. První minuty po vylodění se v San Franciscu jsou opravdu vtipné a hlavní dějová linie je zajímavá. -"Do you guys like Italian?" -"Yes." -"No." -"Yes." -"No." -"I love Italian and so do you." -"Yes." ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cestu domov som videl dvakrát. Na ten prvý ma skoro vôbec nezaujal. Chápete, ťažká nostalgia, zostarnutie filmu v každom jeho aspekte a dej, odohrávajúci sa netradične na zemi. Na ten druhý krát mi ale tieto spomenuté veci pripadali naopak ako jeho klady, ponoril som sa do scenára a potešila ma aj milostná vsuvka. Ak sa Star Trek neberie úplne vážne, je to asi lepšie, pretože fóry a hravý príbeh obecne nestarnú, zato triky a výprava rokov už dnes dávno minulých áno. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otvorene povedané... neznášam takýto druh filmov: Vesmírna loď. Potrebujeme veľryby. Vráťme sa v čase a hľadajme veľryby. Toto srátka nie je sci-fi. Chce to byť akoby paródia, ale takmer vôbec to nie je vtipné. Ako hodinová epizody ANDROMEDY by sa tomu čo-to dalo odpustiť, ale ako serózny film z univerza ST je to bieda. Natočené to nie je zle, aj hudba a triky sú slušné, ale čo z toho, keď celý film je trápny... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nápad vzít vyčerpané jádro posádky Enterprise na výlet zpět časem bylo to nejlepší, co mohlo producenta Harva Benetta a scénáristu Nicholase Meyera po zpackaném Pátrání po Spockovi napadnout. Cesta domů je na startrekovské poměry extrémně odlehčená, nadsazená, plná špičkových gagů a výborně ostavených situací (Čekov pátrající za dob Studené války po "emerikn nuklíjrr vesls", za všechny). Příběh je vpodstatě příjemně uhozený a běží si tak do počtu, aby bylo z čeho tahat humorně-napínavé eskapády, chemie posádky cvrká jako v době dovolené, soundtrack Leonarda Rosenmana je skvěle jinaký a nebýt příšerně rozvleklého završení, byla by Cesta domů rozhodně bezchybnou komediální jízdou z rodinky "time-travel". Bohužel se nejspíš jedná o poslední větší úspěch původní posádky, ale zase... díky tomu, jak moc se vymyká těm předchozím, stojí za to. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Po dlouhém jednání Shatner souhlasil, že bude v tomto pokračování hrát. Podle neoficiálních informací za roli inkasoval 2 milióny amerických dolarů. Ve smlouvě si navíc vymínil, že odměnou za jeho účast na tomto filmu bude post režiséra případného dalšího pokračování. Leonard Nimoy obdržel jako herec a režisér snímku 3 milióny amerických dolarů. (WolfR)
  • Námětem filmu bylo oblíbené téma Star Treku, cestování v čase. Dlouho se zvažovalo, jak řádně odůvodnit nutnou cestu do 20. století. S nápadem na zápletku poté přišel samotný Leonard Nimoy. (WolfR)
  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)

Reklama

Reklama