Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Startrekovský film s Kirkem. Díky cestování v čase kvůli páru velryb se diváci snadněji ztotožní s hrdiny. Nechybí ekologický podtext, akce, humor, všudypřítomné narážky pana Spocka na 20.století ani skutečná Enterprise - jmenovkyně vesmírné sestřičky, letadlová loď americké armády, kterou scénáristé zajímavě zapojili do děje. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě komediální Star Trek zavede ikonické hrdiny z vesmírné lodi Enterprise na výpravu zpátky časem do 80. let 20. století. Je to přesně tak ujeté jako tehdejší sci-fi taškařice s mimozemšťany v našem každodenním světě. Ekologické poselství je nepřehlédnutelné. Ale protože chybí pořádné zvraty, Cesta domů není ani napínavá ani moc akční. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych tak trochu nestandardní díl ST, natočený vyloženě a záměrně chvílema jako komedie. Byly tam okamžiky, kdy jsem se opravdu nahlas smál, jako Čechov tázající se se svým přízvukem za studené války na nukleární lodě nebo Spock vázající si pásek přes uši. Výprava opět fantastická a pravdivé poselství o velrybách. A nemůžu nezmínit, že jsem postřehl Michaela Berrymana, který se se svým obličejem, musíte uznat, pro roli mimozemšťana ve Star Treku narodil! 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vida, Spock je zpátky a univerzum "Star Treku" se vrátilo do těch správných kolejí. I ty nejmenší součástky složitého soukolí do sebe hladce zapadly ... a celek najednou bez problémů funguje - a to jak v dramatické, tak i v odlehčené poloze. Tenhle díl jsem měla vždycky ráda - a teď jsem si v podstatě jenom potvrdila svůj názor. Nejsou to sice úplně čisté 4*, ale co je maličko naivní, nemusí být nutně hloupé ... nebo to můžete brát třeba tak, že mám kladný vztah k velrybám. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Letadlová loď v přístavu ve skutečnosti není USS Enterprise, ale starší USS Ranger z třídy Forrestal. (Saccard)
  • Jednou z otázek, na něž Spock (Leonard Nimoy) odpovídá počítači v úvodu filmu, je elektronová konfugurace gadolinia. Její zkrácený zápis je: [Xenon] 4f<sup>7</sup> 5d<sup>1</sup> 6s<sup>2</sup>. (VMa)
  • Ve scéně, kde Čechov (Walter Koenig) hledá vojenskou základnu jaderných ponorek, byla pro větší autenticitu použita skrytá kamera. Zmatení policistů je tedy skutečné. (WolfR)

Reklama

Reklama