Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Vladimír Hrubý (děda Slávek) si dělá z Jaroslava Moučky (kapitán Hruška) legraci, jaký je to mladý „cucák“. Ve skutečnosti však byli herci vrstevníci, dokonce Hrubý byl o několik měsíců mladší. (cundak)
  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)
  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)
  • Zámek Kotov je ve skutečnosti Státní zámek Vranov nad Dyjí ležící nad stejnojmennou obcí v okrese Znojmo, který je oblíbený nejen českými, ale i zahraničními filmaři. Objevil se již například ve filmové pohádce Nesmrtelná teta (1993) či americkém akčním snímku xXx (2002). (Zilin)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)

Reklama

Reklama